Kunci Jawaban SD
Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Bahasa Jawa Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1
Latihan lengkap 47 soal dan jawaban pilihan ganda Bahasa Jawa kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 semester 1. Klik untuk belajar santai dan siap ujian!
Penulis: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano | Editor: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano
21. Tembung “padhang” tegese …
a. peteng
b. terang
c. surem
d. mendhung
Jawaban: b
22. “Aku lunga menyang pasar” ing krama yaiku …
a. Kula tindak pasar
b. Kula nedha pasar
c. Kula sowan pasar
d. Kula dolan pasar
Jawaban: a
23. “Ndandani sepeda” artine …
a. ngrusak sepeda
b. mbenakake sepeda
c. nyepakake sepeda
d. adol sepeda
Jawaban: b
24. Tembang “Cublak-Cublak Suweng” ngandhut piwulang …
a. kerja keras
b. sabar
c. jujur
d. gotong royong
Jawaban: c
25. Paribasan “Alon-alon waton kelakon” ateges …
a. cepet ora apa-apa
b. sing penting kelakon
c. ora perlu kerja
d. sabar lan telaten
Jawaban: d
26. Basa krama alus digunakake kanggo …
a. wong sepantaran
b. wong sing luwih tuwa
c. kanca dolan
d. bocah cilik
Jawaban: b
27. “Ngomong becik” ateges …
a. ngomong sembarangan
b. ngomong sopan
c. ngomong kasar
d. ngomong keras
Jawaban: b
28. “Kula nyuwun pangapunten” tegese …
a. aku ngaturake salam
b. aku nyuwun ngapura
c. aku matur nuwun
d. aku pamit
Jawaban: b
29. “Wahyu” ing basa Jawa tegese …
a. pituduh saka Gusti
b. pangilon
c. paribasan
d. tembung anyar
Jawaban: a
30. “Nyapu latar” artine …
a. ngresiki omah
b. dolan
c. masak
d. nulis
Jawaban: a
• Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Bahasa Arab Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1
31. Tembang “Lir-ilir” digubah dening …
a. Sunan Kalijaga
b. Sunan Bonang
c. Sunan Ampel
d. Sunan Giri
Jawaban: a
32. “Mboten” tegese …
a. iya
b. ora
c. wis
d. durung
Jawaban: b
33. “Dhahar” tegesé …
a. mangan
b. turu
c. lunga
d. nyapu
Jawaban: a
34. “Tiyang” ing basa ngoko yaiku …
a. wong
b. anak
c. guru
d. bapak
Jawaban: a
35. Paribasan “Sura dira jayaningrat lebur dening pangastuti” ngajari …
a. kekerasan
b. kesabaran
c. kekuwatan
d. kalem
Jawaban: b
soal dan jawaban pilihan ganda Bahasa Jawa kelas 4
latihan Bahasa Jawa kelas 4 semester 1
soal uts Bahasa Jawa kelas 4 Kurikulum Merdeka
latihan muatan lokal SD Bahasa Jawa
tembang dolanan kelas 4
soal Bahasa Jawa SD 2025
pendidikan budaya Jawa
Meaningful
Evergreen
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Teater Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Teater Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Tari Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Tari Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Musik Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|

Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.