Kunci Jawaban SD
Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Bahasa Jawa Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1
Latihan lengkap 47 soal dan jawaban pilihan ganda Bahasa Jawa kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 semester 1. Klik untuk belajar santai dan siap ujian!
Penulis: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano | Editor: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano
6. Tembung “adhik” ing basa krama yaiku …
a. rayi
b. kakang
c. sedulur
d. anak
Jawaban: a
7. Yen wong matur “Matur nuwun”, tegese yaiku …
a. nyuwun pangapunten
b. matur suwun
c. matur terima kasih
d. ngaturake salam
Jawaban: c
8. Ing tembang “Gundul-Gundul Pacul”, pacul iku ateges …
a. alat tandur
b. topi
c. klambi
d. dolanan
Jawaban: a
9. Basa Jawa nduweni aksara dhewe sing aran …
a. hanacaraka
b. alfabet
c. romawi
d. bali
Jawaban: a
10. Crita rakyat sing nyritakake asal-usul sawijining panggonan yaiku …
a. mite
b. legenda
c. fabel
d. parikan
Jawaban: b
• Soal Jawaban 47 Essay Bahasa Mandarin Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1
11. Paraga utama ing crita disebut …
a. tokoh figuran
b. paraga tambahan
c. paraga utama
d. narator
Jawaban: c
12. Aksara Jawa ana pinten huruf pokoké?
a. 18
b. 20
c. 20 + sandhangan
d. 20 + aksara murda
Jawaban: c
13. Tembung “turu” ing basa krama yaiku …
a. sare
b. tilem
c. ngaso
d. miring
Jawaban: a
14. “Mangga pinarak” ateges …
a. ayo dolan
b. ayo lunga
c. ayo mlebu
d. ayo metu
Jawaban: c
15. Paribasan “Jer basuki mawa bea” tegesé …
a. nindakake kudu sabar
b. kabeh kudu nganggo usaha
c. kabeh kudu ngenteni
d. urip kudu nrimo
Jawaban: b
16. Tembang macapat “Maskumambang” biasane nggambarake …
a. sedhih
b. seneng
c. gumuyu
d. bangga
Jawaban: a
17. “Mangan sega liwet” tegesé …
a. mangan sayur
b. mangan sega gurih
c. mangan sega santen
d. mangan sega goreng
Jawaban: b
18. Basa Jawa kalebu basa …
a. nasional
b. daerah
c. internasional
d. campuran
Jawaban: b
19. “Mbanyu mili” tegese …
a. banyu mati
b. banyu ora ana
c. banyu mili terus
d. banyu kering
Jawaban: c
20. “Ngombe” ing basa krama yaiku …
a. ngunjuk
b. nedha
c. ngrayu
d. ngresiki
Jawaban: a
• Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Bahasa Mandarin Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1
soal dan jawaban pilihan ganda Bahasa Jawa kelas 4
latihan Bahasa Jawa kelas 4 semester 1
soal uts Bahasa Jawa kelas 4 Kurikulum Merdeka
latihan muatan lokal SD Bahasa Jawa
tembang dolanan kelas 4
soal Bahasa Jawa SD 2025
pendidikan budaya Jawa
Meaningful
Evergreen
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Teater Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Teater Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Tari Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Tari Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Musik Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|

Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.