Kunci Jawaban SD
47 Soal Jawaban Pilihan Ganda Bahasa Jawa Kelas 3 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1
47 soal dan jawaban pilihan ganda bahasa Jawa kelas 3 Kurikulum Merdeka 2025 semester 1 lengkap. Klik untuk latihan dan persiapan ulangan harian!
Penulis: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano | Editor: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano
33.    “Ageng” persamaane yaiku …
A. alit
B. gedhe
C. cilik
D. peteng
Jawaban: B. gedhe
34.    “Cilik” persamaane yaiku …
A. ageng
B. gedhe
C. alit
D. dawa
Jawaban: C. alit
35.    “Janji” tegese …
A. sumpah
B. ucapan
C. jaminan
D. laporan
Jawaban: C. jaminan
36.    “Nyanyi” padha karo …
A. macapat
B. nembang
C. ngajar
D. ngomo
Jawaban: B. nembang
37.    “Turu” persamaane yaiku …
A. tangi
B. dangu
C. turu
D. ngaso
Jawaban: D. ngaso
38.    “Tangi” tegese …
A. bangun
B. tidur
C. makan
D. menyanyi
Jawaban: A. bangun
39.    “Mlaku-mlaku” tegese …
A. berjalan-jalan
B. duduk
C. tidur
D. main
Jawaban: A. berjalan-jalan
40.    “Tulung” tegesé …
A. tolong
B. duduk
C. diam
D. turu
Jawaban: A. tolong
• 47 Soal Jawaban Essay Bahasa Arab Kelas 3 Kurikulum Merdeka Semester 1 2025
Soal 41–47: Soal Campuran & Uji Pemahaman
41.    Basa Jawa halus saka “mangan” yaiku …
A. dhahar
B. nedha
C. ngemut
D. ngombe
Jawaban: A. dhahar
42.    Basa Jawa halus saka “turu” yaiku …
A. sare
B. tindak
C. ngaso
D. turu
Jawaban: A. sare
43.    Apa tembung sing pas kanggo ngisi: “_____ iku apik”?
A. Kula
B. Kowe
C. Panjenengan
D. Dheweke
Jawaban: C. Panjenengan
44.    “Aku lan kowe” ing basa Jawa yaiku …
A. Kulo lan kowe
B. Aku lan sampeyan
C. Kulo lan panjenengan
D. Aku lan kowe
Jawaban: D. Aku lan kowe
45.    Tembang kang duwé pangkon “ma, na, ca, ra” iku …
A. Sinom
B. Pangkur
C. Asmaradana
D. Dhandhanggula
Jawaban: B. Pangkur
46.    Macapat sinom iku kanggo …
A. tembang asmara
B. tembang adat
C. tembang pendidikan
D. tembang bebas
Jawaban: C. tembang pendidikan
47.    Ing tembang, larik pungkasan diarani …
A. pupuh
B. larik
C. wiara
D. pangkas
Jawaban: A. pupuh
(*)
* Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
* Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
Meaningful
Evergreen
47 soal dan jawaban pilihan ganda bahasa Jawa kela
Soal Pilihan Ganda Bahasa Jawa Kelas 3
kurikulum merdeka 2025 semester 1
soal bahasa jawa kelas 3 semester 1
latihan soal bahasa Jawa kelas 3
soal tembang macapat kelas 3
ungkapan bahasa Jawa kelas 3
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Budaya Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |   | 
|---|
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Budaya Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |   | 
|---|
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Teater Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |   | 
|---|
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Teater Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |   | 
|---|
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Tari Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |   | 
|---|

:quality(30):format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/47-Soal-Jawaban-Pilihan-Ganda-Bahasa-Jawa-Kelas-3-Kurikulum-Merdeka-2025-Semester-1.jpg)
 
                 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					![[FULL] Ulah Israel Buat Gencatan Senjata Gaza Rapuh, Pakar Desak AS: Trump Harus Menekan Netanyahu](https://img.youtube.com/vi/BwX4ebwTZ84/mqdefault.jpg) 
				
			 
											 
											 
											 
											 
											
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.