Kunci Jawaban SD
47 Soal Jawaban Pilihan Ganda Bahasa Jawa Kelas 3 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1
47 soal dan jawaban pilihan ganda bahasa Jawa kelas 3 Kurikulum Merdeka 2025 semester 1 lengkap. Klik untuk latihan dan persiapan ulangan harian!
Penulis: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano | Editor: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano
20.    “Mangan dhisik” tegese …
A. tidur dulu
B. makan dulu
C. belajar dulu
D. main dulu
Jawaban: B. makan dulu
• 47 Soal Jawaban Pilihan Ganda Bahasa Mandarin Kelas 3 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025
Soal 21–30: Tembang dan Macam Larik
21.    Tembang “Dhandhanggula” iku kalebu tembang …
A. macapat
B. dolanan
C. kidung
D. syair
Jawaban: A. macapat
22.    Larik ing tembang duwe aturan …
A. jumlah suku
B. warna
C. gambar
D. angka
Jawaban: A. jumlah suku
23.    Pangkoning saben larik ing macapat tegese …
A. huruf akhir
B. warna larik
C. ukuran
D. jenis
Jawaban: A. huruf akhir
24.    Tembang “Pangkur” nduwéni aturan pangkon …
A. ta, na, ca
B. sa, pa, ta
C. ga, pa, da
D. ma, da, la
Jawaban: A. ta, na, ca
25.    “Megatruh” iku salah siji …
A. tembang
B. lagu
C. puisi
D. carita
Jawaban: A. tembang
26.    Larik loro ing tembang diarani …
A. pupuh
B. bait
C. stanza
D. dongeng
Jawaban: B. bait
27.    Tembang macapat digunakaké kanggo …
A. permainan
B. hiburan
C. upacara
D. belanja
Jawaban: C. upacara
28.    Pangkoning lagu iku padha karo …
A. rima
B. skor
C. warna
D. ukuran
Jawaban: A. rima
29.    Larik kaping papat ing pangkur kudu pungkasan huruf …
A. ta
B. na
C. ca
D. ka
Jawaban: A. ta
30.    Tembang “Asmaradana” nduwéni pangkoning pungkasan …
A. na
B. a
C. da
D. ta
Jawaban: C. da
• 47 Soal Jawaban Pilihan Ganda Bahasa Arab Kelas 3 Kurikulum Merdeka Semester 1 2025
Soal 31–40: Struktur Kalimat & Persamaan
31.    “Aku maca buku” padha karo …
A. Kulo nginum susu
B. Kulo maca buku
C. Kulo mlebu kelas
D. Kulo main bola
Jawaban: B. Kulo maca buku
32.    “Kowe arep sekolah” padha karo …
A. Kowe arep sekolah
B. Aku arep sekolah
C. Dheweke arep sekolah
D. Kulo arep sekolah
Jawaban: A. Kowe arep sekolah
Meaningful
Evergreen
47 soal dan jawaban pilihan ganda bahasa Jawa kela
Soal Pilihan Ganda Bahasa Jawa Kelas 3
kurikulum merdeka 2025 semester 1
soal bahasa jawa kelas 3 semester 1
latihan soal bahasa Jawa kelas 3
soal tembang macapat kelas 3
ungkapan bahasa Jawa kelas 3
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Budaya Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |   | 
|---|
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Budaya Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |   | 
|---|
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Teater Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |   | 
|---|
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Teater Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |   | 
|---|
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Tari Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |   | 
|---|

:quality(30):format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/47-Soal-Jawaban-Pilihan-Ganda-Bahasa-Jawa-Kelas-3-Kurikulum-Merdeka-2025-Semester-1.jpg)
 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					![[FULL] Ulah Israel Buat Gencatan Senjata Gaza Rapuh, Pakar Desak AS: Trump Harus Menekan Netanyahu](https://img.youtube.com/vi/BwX4ebwTZ84/mqdefault.jpg) 
				
			 
											 
											 
											 
											 
											
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.