Kunci Jawaban SD
47 Soal Jawaban Pilihan Ganda Bahasa Jawa Kelas 3 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1
47 soal dan jawaban pilihan ganda bahasa Jawa kelas 3 Kurikulum Merdeka 2025 semester 1 lengkap. Klik untuk latihan dan persiapan ulangan harian!
Penulis: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano | Editor: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano
Ringkasan Berita:7. Wong loro padha … buku.A. macaB. manganC. ngombeD. turuJawaban: A. maca
TRIBUNPONTIANAK.CO.ID - Dalam artikel ini kami menyajikan 47 soal dan jawaban pilihan ganda bahasa Jawa kelas 3 sesuai Kurikulum Merdeka 2025 semester 1.
47 soal dan jawaban pilihan ganda bahasa Jawa kelas 3 ini disusun agar guru atau orang tua bisa langsung memakai materi untuk latihan mise (uji).
Dengan format pilihan ganda, siswa kelas 3 bisa lebih mudah memahami materi Bahasa Jawa dengan sistem Kurikulum Merdeka 2025.
Artikel ini juga dilengkapi penjelasan singkat supaya tiap soal lebih bermakna.
Semoga soal bahasa Jawa kelas 3 semester 1 ini bisa membantu persiapan ulangan harian maupun asesmen formatif.
• 47 Soal Jawaban Essay Bahasa Jawa Kelas 3 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1
[Cek Berita dan informasi kunci jawaban SD KLIK DISINI]
Jangan lupa bagikan soal ini kepada teman-teman agar mereka juga bisa belajar.
Soal Bahasa Jawa Kelas 3
Soal 1–10: Kosa Kata (Tempat, Benda, Hewan)
1.    Pawon ing omah iku tegese …
A. ruang tamu
B. dapur
C. kamar tidur
D. kamar mandi
Jawaban: B. dapur
2.    Kucing jalar kae ing …
A. sawah
B. pawon
C. pawon bapak
D. pawon ibu
Jawaban: A. sawah
3.    “Wulangan” iku artine …
A. pelajaran
B. pekerjaan
C. permainan
D. puisi
Jawaban: A. pelajaran
4.    Banyu udan iku asale saka …
A. awan
B. srengenge
C. mega
D. rembulan
Jawaban: C. mega
5.    Kembang sing wangi iku …
A. gulali
B. melati
C. roti
D. mangga
Jawaban: B. melati
6.    Dhuwit bisa kanggo …
A. mangan
B. nyanyi
C. mlaku
D. turu
Jawaban: A. mangan
7.    Wong loro padha … buku.
A. maca
B. mangan
C. ngombe
D. turu
Jawaban: A. maca
8.    Pitik iku manuk sing bisa … telur.
A. mancing
B. nglumpuk
C. ngresiki
D. ngasilake
Jawaban: D. ngasilake
9.    Thukul tanduran saka …
A. wiji
B. watu
C. udan
D. pesawat
Jawaban: A. wiji
10.    Awan esuk katon …
A. cemlorot
B. peteng
C. ireng
D. kelabu
Jawaban: D. kelabu
• 47 Soal Jawaban Essay Bahasa Mandarin Kelas 3 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1
Soal 11–20: Ungkapan Harian dan Kalimat Singkat
11.    “Sugeng enjing” tegesé …
A. selamat siang
B. selamat pagi
C. selamat malam
D. selamat sore
Jawaban: B. selamat pagi
12.    “Matur nuwun” artine …
A. maaf
B. tolong
C. terima kasih
D. ayo
Jawaban: C. terima kasih
13.    Yen arep lunga, kita … pamit.
A. ngajak
B. pamit
C. ngucap
D. wenehi
Jawaban: B. pamit
14.    Anak iku lagi … dolanan.
A. maca
B. nembang
C. dolanan
D. nulis
Jawaban: C. dolanan
15.    “Pripun kabarmu?” tegesé …
A. kenapa kamu
B. bagaimana kabarmu
C. siapa kamu
D. apa namamu
Jawaban: B. bagaimana kabarmu
16.    “Kula badhe tindak” artine …
A. saya akan tinggal
B. saya akan pergi
C. saya akan makan
D. saya akan tidur
Jawaban: B. saya akan pergi
17.    “Aja nganti lali” tegesé …
A. jangan lupa
B. jangan cepat
C. jangan diam
D. jangan ragu
Jawaban: A. jangan lupa
18.    “Kulo nyuwun pangapunten” artine …
A. saya tolong
B. saya mau
C. saya mohon maaf
D. saya dapet
Jawaban: C. saya mohon maaf
19.    Dina iki … melu dolan menyang lapangan.
A. kula
B. kowe
C. piyambak
D. dheweke
Jawaban: A. kula
20.    “Mangan dhisik” tegese …
A. tidur dulu
B. makan dulu
C. belajar dulu
D. main dulu
Jawaban: B. makan dulu
• 47 Soal Jawaban Pilihan Ganda Bahasa Mandarin Kelas 3 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025
Soal 21–30: Tembang dan Macam Larik
21.    Tembang “Dhandhanggula” iku kalebu tembang …
A. macapat
B. dolanan
C. kidung
D. syair
Jawaban: A. macapat
22.    Larik ing tembang duwe aturan …
A. jumlah suku
B. warna
C. gambar
D. angka
Jawaban: A. jumlah suku
23.    Pangkoning saben larik ing macapat tegese …
A. huruf akhir
B. warna larik
C. ukuran
D. jenis
Jawaban: A. huruf akhir
24.    Tembang “Pangkur” nduwéni aturan pangkon …
A. ta, na, ca
B. sa, pa, ta
C. ga, pa, da
D. ma, da, la
Jawaban: A. ta, na, ca
25.    “Megatruh” iku salah siji …
A. tembang
B. lagu
C. puisi
D. carita
Jawaban: A. tembang
26.    Larik loro ing tembang diarani …
A. pupuh
B. bait
C. stanza
D. dongeng
Jawaban: B. bait
27.    Tembang macapat digunakaké kanggo …
A. permainan
B. hiburan
C. upacara
D. belanja
Jawaban: C. upacara
28.    Pangkoning lagu iku padha karo …
A. rima
B. skor
C. warna
D. ukuran
Jawaban: A. rima
29.    Larik kaping papat ing pangkur kudu pungkasan huruf …
A. ta
B. na
C. ca
D. ka
Jawaban: A. ta
30.    Tembang “Asmaradana” nduwéni pangkoning pungkasan …
A. na
B. a
C. da
D. ta
Jawaban: C. da
• 47 Soal Jawaban Pilihan Ganda Bahasa Arab Kelas 3 Kurikulum Merdeka Semester 1 2025
Soal 31–40: Struktur Kalimat & Persamaan
31.    “Aku maca buku” padha karo …
A. Kulo nginum susu
B. Kulo maca buku
C. Kulo mlebu kelas
D. Kulo main bola
Jawaban: B. Kulo maca buku
32.    “Kowe arep sekolah” padha karo …
A. Kowe arep sekolah
B. Aku arep sekolah
C. Dheweke arep sekolah
D. Kulo arep sekolah
Jawaban: A. Kowe arep sekolah
33.    “Ageng” persamaane yaiku …
A. alit
B. gedhe
C. cilik
D. peteng
Jawaban: B. gedhe
34.    “Cilik” persamaane yaiku …
A. ageng
B. gedhe
C. alit
D. dawa
Jawaban: C. alit
35.    “Janji” tegese …
A. sumpah
B. ucapan
C. jaminan
D. laporan
Jawaban: C. jaminan
36.    “Nyanyi” padha karo …
A. macapat
B. nembang
C. ngajar
D. ngomo
Jawaban: B. nembang
37.    “Turu” persamaane yaiku …
A. tangi
B. dangu
C. turu
D. ngaso
Jawaban: D. ngaso
38.    “Tangi” tegese …
A. bangun
B. tidur
C. makan
D. menyanyi
Jawaban: A. bangun
39.    “Mlaku-mlaku” tegese …
A. berjalan-jalan
B. duduk
C. tidur
D. main
Jawaban: A. berjalan-jalan
40.    “Tulung” tegesé …
A. tolong
B. duduk
C. diam
D. turu
Jawaban: A. tolong
• 47 Soal Jawaban Essay Bahasa Arab Kelas 3 Kurikulum Merdeka Semester 1 2025
Soal 41–47: Soal Campuran & Uji Pemahaman
41.    Basa Jawa halus saka “mangan” yaiku …
A. dhahar
B. nedha
C. ngemut
D. ngombe
Jawaban: A. dhahar
42.    Basa Jawa halus saka “turu” yaiku …
A. sare
B. tindak
C. ngaso
D. turu
Jawaban: A. sare
43.    Apa tembung sing pas kanggo ngisi: “_____ iku apik”?
A. Kula
B. Kowe
C. Panjenengan
D. Dheweke
Jawaban: C. Panjenengan
44.    “Aku lan kowe” ing basa Jawa yaiku …
A. Kulo lan kowe
B. Aku lan sampeyan
C. Kulo lan panjenengan
D. Aku lan kowe
Jawaban: D. Aku lan kowe
45.    Tembang kang duwé pangkon “ma, na, ca, ra” iku …
A. Sinom
B. Pangkur
C. Asmaradana
D. Dhandhanggula
Jawaban: B. Pangkur
46.    Macapat sinom iku kanggo …
A. tembang asmara
B. tembang adat
C. tembang pendidikan
D. tembang bebas
Jawaban: C. tembang pendidikan
47.    Ing tembang, larik pungkasan diarani …
A. pupuh
B. larik
C. wiara
D. pangkas
Jawaban: A. pupuh
(*)
* Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
* Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
Meaningful
Evergreen
47 soal dan jawaban pilihan ganda bahasa Jawa kela
Soal Pilihan Ganda Bahasa Jawa Kelas 3
kurikulum merdeka 2025 semester 1
soal bahasa jawa kelas 3 semester 1
latihan soal bahasa Jawa kelas 3
soal tembang macapat kelas 3
ungkapan bahasa Jawa kelas 3
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Budaya Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 | :format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/Soal-Jawaban-47-Pilihan-Ganda-Seni-Budaya-Kelas-4-Kurikulum-Merdeka-2025-Semester-1.jpg)  | 
|---|
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Budaya Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 | :format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/Soal-Jawaban-47-Essay-Seni-Budaya-Kelas-4-Kurikulum-Merdeka-2025-Semester-1.jpg)  | 
|---|
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Teater Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 | :format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/Soal-Jawaban-47-Essay-Seni-Teater-Kelas-4-Kurikulum-Merdeka-2025-Semester-1.jpg)  | 
|---|
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Teater Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 | :format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/Soal-Jawaban-47-Pilihan-Ganda-Seni-Teater-Kelas-4-Kurikulum-Merdeka-2025-Semester-1.jpg)  | 
|---|
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Tari Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 | :format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/Soal-Jawaban-47-Pilihan-Ganda-Seni-Tari-Kelas-4-Kurikulum-Merdeka-2025-Semester-1.jpg)  | 
|---|

:quality(30):format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/47-Soal-Jawaban-Pilihan-Ganda-Bahasa-Jawa-Kelas-3-Kurikulum-Merdeka-2025-Semester-1.jpg)
:format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/Grafis-kalender-tahun-2025-23.jpg) 
                 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
				
			:format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/PPKN-Kelas-11-SMA-Semester-1-Kurikulum-Merdeka.jpg) 
											:format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/Ekonomi-Kelas-11-SMA-Semester-1-Kurikulum-Merdeka31.jpg) 
											:format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/Sosiologi-kelas-11-SMA-Semester-1.jpg) 
											:format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/Berikut-soal-Bahasa-Inggris-kelas-11-SMA-Semester-2-Kurikulum-Merdeka.jpg) 
											:format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/Cover-Atta-Shopee.jpg) 
											
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.