Kunci Jawaban SD
47 Soal dan Jawaban Essay Bahasa Sunda Kelas 3 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025
Baca 47 soal dan jawaban essay Bahasa Sunda kelas 3 Kurikulum Merdeka 2025, semester 1. Latihan lengkap dan pegang kendali belajar.
Penulis: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano | Editor: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano
5. Tuliskeun kalimah anu make kecap panyambung “sajaba ti éta”!
Jawaban: “Urang kudu rajin diajar, sajaba ti éta kudu hormat ka guru.”
6. Mangga jentrekeun naon fungsi kecap “naha” dina kalimah tanya.
Jawaban: Kecap “naha” dipaké pikeun nanyakeun alesanana atawa sababna hiji hal.
7. Tulis kalimah tanya maké kecap “sabaraha”!
Jawaban: “Sabaraha murid anu hadir di kelas ayeuna?”
8. Anjeun keur nyaritakeun kaayaan imah anjeun. Tulis kalimah ringkes.
Jawaban: “Imah abdi aya di tepi walungan, lingkungan na seger jeung resik.”
9. Jieun kalimah maké kecap “upami”!
Jawaban: “Upami hujan, urang bakal maca di jero kelas.”
10. Naon hartina kecap “hariwang”?
Jawaban: Hariwang téh hartina kuatir atawa gusar.
• 47 Soal Jawaban Pilihan Ganda Bahasa Arab Kelas 3 Kurikulum Merdeka Semester 1 2025
11. Tulis 2 kecap sinonim pikeun kecap “gancang”!
Jawaban: “Cepet” jeung “kalih” (gumantung konteks lokal).
12. Susun deui kalimah ieu supaya merenah:
“sore – sim kuring – ka – sakola – ulin”
Jawaban: “Sim kuring ulin ka sakola sore.”
13. Tulis hiji carita pondok (5–7 kalimat) dina basa Sunda ngeunaan “kabiasaan di buruan”.
Jawaban:
“Unggal isuk sim kuring ka buruan. Di sana, aya tangkal jeung kembang. Abdi nyiram tangkal sareng ngabersihan daun rontok. Barudak sakola ogé ngumpul di buruan. Urang babarengan ngajaga karesikan.”
14. Dina carita éta, sebutkeun kecap panyambung anu dipaké.
Jawaban: “Sareng”, “sajaba ti éta”, “saterusna”.
15. Naon hartina kecap “sakedap”?
Jawaban: “Sakedap” hartina sakedapan atawa sakeudeung (sedengkeun).
16. Jieun kalimah maké kecap “sakedap”.
Jawaban: “Sakedap deui, sekolah bakal béak.”
17. Tulis 2 conto kecap tanya dina basa Sunda.
Jawaban: “Iraha”, “dimana”, “naha”, “saha”.
18. Tulis kalimah tanya maké kecap “dimana”!
Jawaban: “Dimana ibu guru ayeuna?”
19. Naon hartina kecap “ngariksa”?
Jawaban: “Ngariksa” hartina merhatikeun atawa ngajaga.
Meaningful
Evergreen
47 soal bahasa sunda kelas 3
jawaban essay bahasa sunda kelas 3
Soal Bahasa Sunda Kurikulum Merdeka
latihan soal bahasa sunda kelas 3 semester 1
paket soal essay bahasa sunda 2025
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Budaya Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Budaya Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Teater Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Teater Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Tari Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|

Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.