Kunci Jawaban SD
47 Soal dan Jawaban Essay Bahasa Sunda Kelas 3 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025
Baca 47 soal dan jawaban essay Bahasa Sunda kelas 3 Kurikulum Merdeka 2025, semester 1. Latihan lengkap dan pegang kendali belajar.
Penulis: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano | Editor: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano
35.    Tulis kalimah nu sederhana maké “kolot” (ortu).
Jawaban: “Kolot abdi nyaan pisan ngalakukeun usaha tani.”
36.    Naon hartina kecap “nyaan”?
Jawaban: “Nyaan” hartina saé pisan atawa bener-bener.
37.    Tulis kalimah maké kecap “soang” (unggas).
Jawaban: “Soang di lembur sok ngapung saré di tong”.
38.    Naon hartina kecap “sakeudeung”?
Jawaban: “Sakeudeung” hartina saheulaanan atawa sabentar.
39.    Tulis kalimah maké kecap “sakeudeung”.
Jawaban: “Sakeudeung deui, ulangan bakal dimimitian.”
40.    Dina kalimah “Ubar medicamento dipikabutuh mun gering,” naon kecap liangna?
Jawaban: “mun”.
• 47 Soal Jawaban Pilihan Ganda Bahasa Jawa Kelas 3 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1
41.    Tulis kalimah maké kecap “mun”.
Jawaban: “Mun hujan, urang bubuahan di jero imah.”
42.    Naon hartina kecap “bubuahan”?
Jawaban: “Bubuahan” hartina ngalakukeun kagiatan atawa usaha babarengan.
43.    Tulis kalimah maké kecap “bubuahan”.
Jawaban: “Urang bubuahan bersih-bersih sakola unggal minggu.”
44.    Dina carita pondok, sebutkeun 2 kecap panyambung séjén (teu tina soal saméméhna).
Jawaban: “tapi”, “sajaba”.
45.    Naon hartina kecap “ngelaksanakeun”?
Jawaban: “Ngelaksanakeun” hartina ngalakukeun atanapi melaksanakan.
46.    Tulis kalimah maké kecap “ngelaksanakeun”.
Jawaban: “Guru urang ngelaksanakeun tugasna kalayan sabar.”
47.    Tulis hiji kalimah pamungkas (kesimpulan) dina basa Sunda ngeunaan pelajaran basa Sunda.
Jawaban: “Pelajaran basa Sunda penting pisan pikeun ngariksa budaya jeung komunikasi lokal.”
(*)
* Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
* Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
Meaningful
Evergreen
47 soal bahasa sunda kelas 3
jawaban essay bahasa sunda kelas 3
Soal Bahasa Sunda Kurikulum Merdeka
latihan soal bahasa sunda kelas 3 semester 1
paket soal essay bahasa sunda 2025
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Budaya Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 | :format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/Soal-Jawaban-47-Pilihan-Ganda-Seni-Budaya-Kelas-4-Kurikulum-Merdeka-2025-Semester-1.jpg)  | 
|---|
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Budaya Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 | :format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/Soal-Jawaban-47-Essay-Seni-Budaya-Kelas-4-Kurikulum-Merdeka-2025-Semester-1.jpg)  | 
|---|
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Teater Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 | :format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/Soal-Jawaban-47-Essay-Seni-Teater-Kelas-4-Kurikulum-Merdeka-2025-Semester-1.jpg)  | 
|---|
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Teater Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 | :format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/Soal-Jawaban-47-Pilihan-Ganda-Seni-Teater-Kelas-4-Kurikulum-Merdeka-2025-Semester-1.jpg)  | 
|---|
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Tari Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 | :format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/Soal-Jawaban-47-Pilihan-Ganda-Seni-Tari-Kelas-4-Kurikulum-Merdeka-2025-Semester-1.jpg)  | 
|---|

:quality(30):format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/47-Soal-dan-Jawaban-Essay-Bahasa-Sunda-Kelas-3-Semester-1-Kurikulum-Merdeka-2025.jpg)
:format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/kumpulan-soal-latihan-Kewirausahaan-kelas-12.jpg) 
                 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
				
			:format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/PPKN-Kelas-11-SMA-Semester-1-Kurikulum-Merdeka.jpg) 
											:format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/Ekonomi-Kelas-11-SMA-Semester-1-Kurikulum-Merdeka31.jpg) 
											:format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/Soal-Jawaban-47-Essay-Agama-Kepercayaan-Kelas-5-Kurikulum-Merdeka-2025-Semester-1.jpg) 
											:format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/Soal-Jawaban-47-Pilihan-Ganda-Agama-Kepercayaan-Kelas-5-Kurikulum-Merdeka-2025-Semester-1.jpg) 
											:format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/Soal-Kelas-5-Organ-Gerak.jpg) 
											
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.