Kunci Jawaban SD
70 Soal Bahasa Inggris Kelas 6 SD Ujian Sekolah Tahun 2024 dan Kunci Jawaban USP USBN Sumatif
Berikut ini adalah contoh soal Bahasa Inggris Kelas 6 SD ujian sekolah tahun 2024 dan kunci jawaban USBN sumatif.
A. Yesterday
B. Tomorrow
C. Last month
D. Last week
Jawaban: B
13. Lita: Will you study in my house tonight?
Manda: Yes ...
A. We will
B. They will
C. I will
D. She will
Jawaban: C
14. X: Will he use the car later?
Y: No ...
A. He is
B. He will
C. He won't
D. He isn't
Jawaban: C
15. I have plan with Lita. I .... department store.
A. Is going to
B. Will
B. Are going to
D. Am going to
Jawaban: D
16. Arga: It's too cold here
Arya: Wait, I ... the fan
A. Am going to turn off
B. Am going to turn on
C. Will turn off
D. Will turn on
Jawaban: C
17. Rahma: ... is sister going to go?
Sinta: She's going to go to the salon
A. Why
B. What
C. When
D. Where
Jawaban: D
18. X: ...
Y: Aulia is going to the bookstore
A. What is going to the bookstore
B. Who is going to the bookstore
C. When is going to the bookstore
D. Where is going to the bookstore
Jawaban: B
19. My phone ... broken yesterday.
The correct ti be for the sentence above is ...
A. Is
B. Are
C. Was
D. Were
Jawaban: C
20. ... she call you last night?
The correct modals for the sentence above is ...
A. Do
B. Did
C. Does
D. Don't
Jawaban: B
21. Dini...this delicious food for us one hours ago
A. Cooking
B. Cook
C. Cooked
D. Cooks
Jawaban: D
22. I....to the school last morning.
A. Walked
B. Walk
C. Walking
D. Walks
Jawaban: A
23. They...when mother came home from the station.
A. Were studying
B. Was studied
C. Studying
D. Study
Jawaban: A
24. I invited Anjani at this event, but Alya...to us
A. Does not come
B. Are not coming
C. Was not coming
D. Were not coming
Jawaban: C
25. ... Arga ... my house at this time last night?
A. Were - visiting
B. Was - visiting
C. Does - visiting
D. Is - visiting
Jawaban: B
26. The meaning of “holiday” in Indonesia is . . .
A. Liburan
B. Berlibur
C. Hiburan
D. Menghibur
Jawaban: A
27. Tomorrow I will go to Jakarta. I will take a …. from station.
A. train
B. bus
C. airplane
D. ship
Jawaban: A
28. Yola and Angga … playing in the school yard now.
A. Have
B. Is
C. Am
D. Are
Jawaban: D
29. A :”It is rains outside. Could you lend me your……, please?”
B :”Sure, here it is!”
_
A. bag
B. t-shirt
C. jacket
D. umbrella
Jawaban: D
30. I have …. every morning before going to school.
A. lunch
B. dinner
C. hungry
D. breakfast
Jawaban: D
31. My father is a …. He can fly an airplane.
A. carpenter
B. teacher
C. pilot
D. engineer
Jawaban: C
32. The person who examines the patient’s disease is the…
A. doctor
B. nurse
C. pharmacist
D. therapist
Jawaban: A
33. Mr.Karim makes chairs, tables, cupboards, and many other wooden things. He is a ....
A. driver
B. farmer
C. carpenter
D. Mechanic
Jawaban: C
34. Mr.Hardi cures sick people in the hospital. He is a ....
A. farmer
B. doctor
C. teacher
D. driver
Jawaban: B
35. I read ... this morning.
A. video
B. a magazine
C. radio
D. a podcat
Jawaban: B
36. I save my money in the ...
A. school
B. bank
C. hospital
D. bus station
Jawaban: B
37. Choose the correct sentence!
A. I read a newspaper
B. I newspaper read
C. Newspaper I readed
D. Readed newspaper I
Jawaban: A
38. My body is health make me ....
A. sad
B. tire
C. happy
D. boring
Jawaban: C
39. Have you ever visited to the Pangandaran?
A. mount
B. beach
C. reservoir
D. lake
Jawaban: B
40. I look the moon at....
A. rainy
B. sunny
C. night
D. village
Jawaban: C
41. Ardi and Lia is crossing the road on ....
A. zebra
B. river
C. Zebra cross
D. Lift
Jawaban: C
42. The opposite of tall is ....
A. small
B. high
C. tall
D. short
Jawaban: D
Read the text bellow for questions number 43-47
The earth where we live on, is part of the solar system.
It is called the solar system because everything goes around the sun. The sun is the centre.
There are eight planets in the solar system.
They are Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, and Neptune.
The four smaller inner planets, Mercury, Venus, Earth, and Mars, are primaly composed of rock and metal.
While the two largest, Jupiter and Saturn are composed largely of ices, such as water, ammonia, and methane.
They all move around the sun.
The sun is actually a star. It has its own light. But planets are not stars.
They don't have their own light. The planets get light from the sun.
43. Mercury, Venus, Earth, and Mars are the four ... inner planets.
A. bigger
B. smaller
C. farthest
D. biggest
Jawaban: B
44. Where do we live now on?
A. Mercury
B. Venus
C. Earth
D. Mars
Jawaban: C
45. The planets get light from the ...
A. Sun
B. Moon
C. Planets
D. Star
Jawaban: C
46. ... has own light.
A. Sun
B. Moon
C. Jupiter
D. Mercury
Jawaban: A
47. What is the tittle of the text above?
A. The
B. The Biggest Planet
C. The Star
D. The Solar System
Jawaban: D
48. If you want to save your money, you have to go to a ….
A. post office
B. hospital
C. bank
D. market
Jawaban: C
49. Mr. sanjaya is my father. He is a farmer. He works in a ….
A. post office
B. rice field
C. school
D. hospital
Jawaban: B
50. the – cut – Don’t – tree
A. don’t cut the tree
B. cut don’t the tree
C. the tree cut don’t
D. cut tree the don’t
Jawaban: A
51. My mother wears a …. on her finger.
A. necklace
B. ring
C. hair band
D. hat
Jawaban: B
52. At one o'clock, people usually have ....
A. lunch
B. dinner
C. breakfast
D. suffer
Jawaban: A
53. On school-day I have breakfast ....
A. at seven o'clock
B. at half past six
C. before half past six
D. at five
Jawaban: C
54. I am looking for new book reference in ...
A. toilet
B. swimming pool
C. library
D. airport
Jawaban: C
55. We can see a lot of plane in the....
A. toilet
B. swimming pool
C. airport
D. station railway
Jawaban: C
56. I have a new shoes and a pair of....
A. watch
B. glass
C. sock
D. plate
Jawaban: C
57. There is a . . . in my home.
A. station
B. garden
C. airport lake
D. lake
Jawaban: B
58. Natasha got first rank in her class, she is very...
A. short
B. smart
C. bad
D. slim
Jawaban: B
59. The following are the things in the earth, except ...
A. Mountain
B. Waterfall
C. Comet
D. Lake
Jawaban: C
60. ... rises in the morning.
A. Moon
B. Star
C. Planet
D. Sun
Jawaban: D
61. My stomach is sick I have....
A. penicillin
B. headache
C. stomachache
D. a cold
Jawaban: C
62. Andi : Let's go to library
Rini : Ok They want to....
A. reading books
B. listening music
C. playing football
D. watching the film
Jawaban: A
63. You can buy a stationery in the ....
A. movie
B. mosque
C. bookstore bank
D. bank
Jawaban: C
64. Mr. Hardi cures sick people in the hospital. He is a ....
A. farmer
B. doctor
C. teacher
D. driver
Jawaban: B
65. I read ... this morning.
A. video
B. a magazine
C. radio
D. a podcat
Jawaban: B
66. I save my money in the ...
A. school
B. bank
C. hospital
D. bus station
Jawaban: B
67. The following are the things in the earth, except ...
A. Mountain
B. Waterfall
C. Comet
D. Lake
Jawaban: C
68. ... rises in the morning.
A. Moon
B. Star
C. Planet
D. Sun
Jawaban: D
69. I . . . my mother with his phone.
A. write
B. call
C. read
D. eat
Jawaban: B
70. Apple, mango, jambo, avocado are ....
A. vegetables
B. fruits
C. animals
D. insect
Jawaban: B
(*)
Informasi Terkini Tribun Pontianak Kunjungi Saluran WhatsApp
Ikuti Terus Berita Terupdate Seputar Kalbar Hari Ini Di sini
Soal Bahasa Inggris
Soal Kelas 6
soal
Bahasa Inggris
Kelas 6
kunci jawaban
ujian sekolah
Ulangan
UAS
USBN
USP
sumatif
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Teater Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Teater Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Tari Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Tari Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Musik Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|

Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.