Kunci Jawaban SD
Soal Jawaban 47 Essay Bahasa Jawa Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1
Dapatkan 47 soal essay Bahasa Jawa kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 lengkap dengan jawaban. Klik untuk mulai belajar sekarang!
Penulis: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano | Editor: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano
37. Tulisi 3 basa cekak sing umum ing basa Jawa sehari-hari lan arti Indonesianya.
Jawaban: “Matur nuwun” – terima kasih; “monggo” – silakan; “ngapunten” – maaf.
38. Tulis pacelathon basa Jawa antarane ibu lan anak sing ngajak sinau.
Jawaban: Ibu: “Nak, ayo sinau Basa Jawa saiki, ben luwih pinter.” Anak: “Inggih Bu, kulo siap.”
39. Apa fungsi geguritan ing budaya Jawa? Jelaskan cendhak.
Jawaban: Geguritan minangka sarana ekspresi seni, ngajari nilai moral, lan nglestarekake basa Jawa kanthi bentuk puisi.
40. Tulisi kalimat basa Jawa ngoko sing nuduhake ajakan gotong-royong.
Jawaban: “Ayo kancaku, kita bebarengan nyapu lan ngresiki dalan supaya lingkungan resik.”
• Soal Jawaban 47 Essay Bahasa Arab Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1
41. Sebutna lan bedakake antara “krama alus” lan “krama inggil”.
Jawaban: Krama alus yaiku bentuk sopan basa Jawa sing normal digunakake marang wong dihormati; krama inggil luwih halus lan luwih resmi, digunakake marang bangsawan utawa situasi resmi banget.
42. Tulisi definisi “tajuk wacana” ing basa Jawa.
Jawaban: Tajuk wacana yaiku judhul utawa irah-irahé wacana utawa teks ing basa Jawa sing ngemot inti utawa pokok pembicaraan.
43. Tulis kalimat basa Jawa krama alus kanggo mengucapkan selamat malam.
Jawaban: “Sugeng dalu, mugi panjenengan kenging saré kanthi tentrem lan damai.”
44. Apa sing diarani “tema” ing wacana ceritera rakyat? Tulisen basa Indonesia lan basa Jawa.
Jawaban: Basa Indonesia: Tema adalah gagasan utama cerita. Basa Jawa: Tema ya iku gagasan utama crita.
45. Tulis pacelathon ringkes antarane dua siswa sing ngomong babagan tugas Bahasa Jawa.
Jawaban: Siswa A: “Kowe wis rampung tugas Bahasa Jawa durung?” Siswa B: “Durung, ayo bareng-bareng rampungke saiki.”
46. Sebutna unsur gaya basa kang kerep ditemokake ing geguritan (misal: metafora, aliterasi) lan tulisen conto ringkes.
Jawaban: Metafora: “Srengéngé kaya lintang anyar” (persamaan srengéngé karo lintang). Aliterasi: “Banyu bening banter” (pengulangan bunyi b).
47. Tulisi rencana sinau basa Jawa kanggo seminggu kanggo siswa kelas 4.
Jawaban: Senin: ngulang kosakata ngoko/krama; Selasa: latihan pacelathon; Rabu: baca geguritan lan cari maknanya; Kamis: ngulik tembang dolanan; Jumat: nulis ringkes cerita rakyat; Sabtu: latihan jawab essay; Minggu: evaluasi lan diskusi kanthi guru/orang tua.
(*)
* Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
* Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
Soal Bahasa Jawa Kelas 4
soal essay bahasa jawa kelas 4
kurikulum merdeka bahasa jawa kelas 4
soal semester 1 bahasa jawa kelas 4
latihan bahasa jawa kelas 4 muatan lokal
soal dan jawaban bahasa jawa kelas 4 2025
muatan lokal bahasa jawa kelas 4
Meaningful
Evergreen
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Budaya Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Budaya Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|
| Soal Jawaban 47 Essay Seni Teater Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Teater Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|
| Soal Jawaban 47 Pilihan Ganda Seni Tari Kelas 4 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
|
|---|

Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.