60 Soal dan Jawaban TKA Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs Ujian Akhir Untuk ke Jenjang SMA
Pembelajaran ini akan memberikan pengalaman dan gambaran untuk meningkatkan kemampuan diri.
40. The correct order is …
A. Beautiful is the girl.
B. The girl beautiful is.
C. The beautiful girl is.
D. The girl is beautiful.
Answerd: D
41. She … already finished her homework.
A. has
B. have
C. had
D. having
Answerd: A
42. They are … a new house near the park.
A. build
B. building
C. built
D. builds
Answerd: B
43. The sun … in the east.
A. rise
B. rises
C. risen
D. rising
Answerd: B
44. Which one is an expression of congratulation?
A. I’m sorry to hear that.
B. Congratulations on your success!
C. Would you like some help?
D. See you later.
Answerd: B
45. If I were you, I … study harder.
A. will
B. would
C. can
D. must
Answerd: B
46. The text in a recipe usually shows …
A. Materials and steps
B. Story and plot
C. Dialogue and expression
D. Character and setting
Answerd: A
47. The comparative form of “beautiful” is …
A. more beautiful
B. beautifuller
C. most beautiful
D. beautifulest
Answerd: A
48. They … watching a movie when I came.
A. is
B. are
C. were
D. was
Answerd: C
49. “Let’s … basketball this afternoon.”
A. play
B. plays
C. playing
D. played
Answerd: A
50. What is the correct closing of a formal letter?
A. Dear Sir,
B. Best regards,
C. Hello,
D. How are you?
Answerd: B
51. “The books … on the table.”
A. is
B. are
C. was
D. has
Answerd: B
52. The opposite of “cheap” is …
A. expensive
B. cheapness
C. money
D. small
Answerd: A
53. Yesterday, they … to the museum together.
A. goes
B. going
C. gone
D. went
Answerd: D
54. I prefer tea … coffee.
A. than
B. from
C. to
D. for
Answerd: C
55. Which one is a greeting expression?
A. How are you?
B. Thank you.
C. See you tomorrow.
D. Congratulations.
Answerd: A
56. “The homework … by the students yesterday.”
A. is done
B. was done
C. were done
D. did
Answerd: B
57. My uncle … in Jakarta since 2015.
A. live
B. lives
C. lived
D. has lived
Answerd: D
58. “Don’t … too late at night.”
A. sleep
B. sleeps
C. sleeping
D. slept
Answerd: A
59. Which expression shows asking for permission?
A. May I borrow your pen?
B. How do you do?
C. I am fine, thanks.
D. Good morning.
Answerd: A
60. The plural of “child” is …
A. childs
B. childrens
C. children
D. childes
Answerd: C
- Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
- Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
Meaningful
soal dan jawaban
60 Soal dan Jawaban TKA Bahasa Inggris Kelas 9
Ujian Akhir Untuk ke Jenjang SMA
TKA Bahasa Inggris Kelas 9
soal dan jawaban TKA
Eksklusif Pontianak
50 Soal Ujian Sekolah PJOK Kelas 12 SMA SMK MA Terbaru Lengkap Kunci Jawaban Soal USBN Tahun 2026 |
![]() |
---|
40 Soal dan Jawaban TKA Bahasa Indonesia Kelas 9 SMP/MTs, Hasil Nilai ke Jenjang SMA |
![]() |
---|
120 Notaris Jadi Objek Pemerikasaan MPDN Kota Pontianak, Jaga Kualitas dan Integritas Profesi |
![]() |
---|
Bank Kalbar Sabet Penghargaan Bergengsi dari The Iconomics! Bukti Nyata Dedikasi dan Pelayanan Prima |
![]() |
---|
40 SOAL dan Jawaban IPA Tes TKA Kelas 9 SMP/MTs Ujian Sekolah Akhir, Hasil ke Jenjang SMA |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.