Bahasa Sunda Kelas 11
40 JAWABAN UTS Bahasa Sunda Kelas 11 Semester 1 Ulangan dan Ujian Lengkap Kunci Jawaban
Untuk menghadapi ujian sekolah semester 1 pada asesmen, UTS, PTS, SAS, UAS dan ulangan lainnya.
TRIBUNPONTIANAK.CO.ID - Berikut 40 soal latihan pelajaran Bahasa Sunda kelas 11 semester 1.
Terdiri dari soal pilihan ganda sesuai standar pembelajaran untuk meningkatkan kemampuan diri dalam menghadapi ulangan dan ulangan harian.
Seluruh soal dalam pelajaran ini hanya sebagai panduan dan referensi.
Untuk menghadapi ujian sekolah semester 1 pada asesmen, UTS, PTS, SAS, UAS dan ulangan lainnya.
Pembelajaran soal latihan ini bisa dijadikan pembelajaran secara berkelanjutan.
Khususnya untuk menghadapi ujian sekolah di semester 1.
Ikuti seluruh soal dengan seksama untuk mendapatkan pengalaman dan pengetahuan.
Baca juga: 50 SOAL Essay Agama Katolik Kelas 12 SMA SMK Ulangan Semester Terbaru Lengkap Kunci Jawaban Kls XII
Soal Bahasa Sunda Kelas 11 Semester 1
1. Di handap ieu anu mangrupa kecap padika dina basa Sunda nyaeta…
A. Kuring
B. Mimiti
C. Naha
D. Boga
Jawaban: C
2. Kecap anu mangrupa kecap kerja dina basa Sunda nyaeta…
A. Indit
B. Ka
C. Dina
D. Buku
Jawaban: A
3. Di handap ieu anu mangrupa kecap sambung dina basa Sunda nyaeta…
A. Boga
B. Ti
C. Saha
D. Jadi
Jawaban: B
4. Lamun urang ngagunakeun kecap abdi dina basa Sunda, hartina urang nuju ngomong…
A. Sapopoe
B. Luhur
C. Ka batur
D. Ke diri sorangan
Jawaban: B
5. Kecap teu dina kalimat di handap dipake pikeun…
Ari anjeun henteu datang, saha anu bakal ngantosan?
A. Nganyatakeun kalakuan
B. Nganyatakeun pamundut
C. Nganyatakeun halangan
D. Nganyatakeun parintah
Jawaban: C
6. Conto kecap lemes dina basa Sunda nyaeta…
A. Kuring
B. Saha
C. Abdi
D. Ayeuna
Jawaban: C
7. Ungkapan dina basa Sunda nu luyu pikeun ngajelaskeun hiji kajadian anu teu dipiharep nyaeta…
A. Naha ieu kajadian?
B. Teu kasampak nyatana.
C. Abdi bakal datang.
D. Boga hiji hal nu teu dipikanyaho.
Jawaban: B
8. Pernyataan anu paling luyu dina basa Sunda ngeunaan ngajarkeun batur nyaeta…
A. Kudu diajar
B. Ngajarkeun eta teh hal nu penting.
C. Ayo, urang leuwih ngartos.
D. Mimiti nyarita.
Jawaban: B
9. Di handap ieu anu mangrupa kecap panyambung dina basa Sunda nyaeta…
A. Anjeun
B. Saha
C. Ku
D. Di
Jawaban: C
10. Perilaku nu luyu jeung tata krama basa Sunda nalika ngobrol jeung kolot nyaeta…
A. Ngagunakeun kecap kuring
B. Ngagunakeun kecap abdi
C. Ngagunakeun kecap saha
D. Ngagunakeun kecap anjeun
Jawaban: B
11. Ungkapan anu dipake pikeun ngajak batur ngalakukeun hiji hal dina basa Sunda nyaeta…
A. Hayu urang tuang.
B. Kuring bade indit.
C. Di mana eta?
D. Naha anjeun hoyong?
Jawaban: A
12. Di handap ieu anu mangrupa kecap panganteur dina basa Sunda nyaeta…
A. Mimiti
B. Ka
C. Ti
D. Anjeun
Jawaban: C
13. Kecap anu dipake pikeun ngajelaskeun tempat dina basa Sunda nyaeta…
A. Buku
B. Indit
C. Di dieu
D. Mimiti
Jawaban: C
14. Di handap ieu anu mangrupa kecap ganti dina basa Sunda nyaeta…
A. Saha
B. Abdi
C. Boga
D. Aya
Jawaban: B
15. Ungkapan anu dipake pikeun nekenkeun rasa kuciwa dina basa Sunda nyaeta…
A. Kumaha ieu tiasa kajadian?
B. Kuring ngantosan ayeuna.
C. Teu tiasa ditunda deui.
D. Ah, anjeun yakin?
Jawaban: A
16. Kecap anu dipake dina basa Sunda pikeun ngajelaskeun kecap sarua jeung hijian nyaeta…
A. Kegiatan
B. Karya
C. Keamanan
D. Pamilon
Jawaban: A
17. Di handap ieu anu mangrupa kecap panghubung dina basa Sunda nyaeta…
A. Anjeun
B. Ku
C. Indit
D. Teu
Jawaban: B
18. Salah sahiji ciri basa Sunda anu dipake nalika ngobrol ka kolot nyaeta…
A. Ngagunakeun kecap kuring
B. Ngagunakeun kecap anjeun
C. Ngagunakeun kecap abdi
D. Ngagunakeun kecap saha
Jawaban: C
19. Di handap ieu anu mangrupa kecap tanya dina basa Sunda nyaeta…
A. Boga
B. Saha
C. Ka
D. Bakal
Jawaban: B
20. Kecap anu dipake pikeun ngajelaskeun hiji kajadian anu geus kaliwat dina basa Sunda nyaeta…
A. Bakal
B. Geus
C. Ayeuna
D. Ngan
Jawaban: B
21. Ungkapan anu pas dipake nalika urang nyarita ka sobat dina basa Sunda nyaeta…
A. Hatur nuhun, anjeun leres pisan.
B. Saha anu bakal ngetik ieu?
C. Kumaha upami anjeun ka dieu?
D. Hayu urang ngumpul.
Jawaban: D
22. Di handap ieu anu ngandung unsur pamundut dina basa Sunda nyaeta…
A. Kuring bade indit.
B. Mimiti ulah datang.
C. Abdi ngan saukur nyarita.
D. Kuring ngaharepkeun anjeun ngajawab.
Jawaban: D
bahasa sunda kelas 11
jawaban uts
aktivitas belajar
belajar bahasa sunda mandiri
kunci jawaban bahasa Sunda
aktivitas belajar bahasa sunda
60 Soal dan Jawaban PTS PPKN Kelas 8 SMP Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 |
![]() |
---|
Lirik dan Makna Lagu Kacamata, Afgan Kembali ke Akar Musik Pop-nya |
![]() |
---|
Kemenkum dan Kejati Kalbar Bahas Persiapan Pelatihan Paralegal Serentak Tahun 2025 |
![]() |
---|
6 Peristiwa Terpopuler Kalbar! Viral KDRT Anak Bacok Ortu di Kubu Raya hingga Terungkap Motif |
![]() |
---|
Timnas U-23 Kapan Bertanding Lagi? Cek Jadwal Indonesia SEA Games 2025 Thailand, Misi Juara Beruntun |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.