Ragam Contoh
JAWABAN 45 Soal Bahasa Inggris Kelas 4 SD Kurikulum Merdeka
Terdapat 45 soal pilihan ganda lengkap dengan kunci jawaban yang bisa digunakan sebagai bahan latihan mandiri di rumah maupun untuk kegiatan belajar
Jawaban : B
Baca juga: 45 JAWABAN dan Soal Agama Kristen Kelas 4 SD Kurikulum Merdeka Piligan Ganda
16. I go to school by….. (sepeda)
a. taxi
b. bus
c. bike
Jawaban : C
17. There is a….. hanging on the wall
a. bag
b. picture
c. eraser
Jawaban : B
18.
Dion is in the canteen now
He wants to have lunch
He orders a bowl of bakso
And a glass of orange juice to drink
What Dion eats ?
a. mie ayam
b. fried rice
c. Bakso
Jawaban : C
19. Dion has lunch at….
a. restaurant
b. kitchen
c. canteen
Jawaban : C
20. we have……in the morning
a. breakfast
b. lunch
c. dinner
Jawaban : A
21. we have……in the night
a. lunch
b. morning
c. dinner
Jawaban : C
22. we have…….in the day/noon
a. breakfast
b. dinner
c. lunch
Jawaban : C
23. My favourite food is…… (mie)
a. noodle
b. nodle
c. fried rice
Jawaban : A
24. Her favourite food is….. (ayam goreng)
a. egg
b. fried rice
c. fried chicken
Jawaban : C
25. I like to drink….. (jus alpukat)
a. tomato juice
b. mango juice
c. avocado juice
Jawaban : C
26. I can see with my…..
a. eyes
b. lips
c. mouth
Jawaban : A
27. We usually eat dinner ….
a. In the morning
b. In the afternoon
c. In the evening
Jawaban : C
28. …., the sun is so hot.
a. In the morning,
b. In the afternoon,
c. In the evening,
Jawaban : B
29. Glass is made from ….
a. Sand
b. Water
c. Metal
Jawaban : A
30. The example of a solid object is…
a. Cooking oil
b. Shampoo
c. Book
Jawaban : C
31. “Garasi” in English is …
a. Living room
b. Garage
c. Bathroom
Jawaban : B
32. “I see sunset in the evening.”
Please translate the sentence in Indonesia!
a. Aku melihat hewan di kebun binatang
b. Aku mendengarkan musik
c. Aku melihat matahari terbenam di sore hari
Jawaban : D
33. I – help – must- to prepare – my parents – dinner.
Please arrange the sentence above!
a. I must help my parents to prepare dinner.
b. Must help dinner my parent to prepare.
c. I help to prepare must dinner my parents.
Jawaban : A
34. Example obligation in home is ….
a. Clean up my toys after I play
b. Respect for the teacher
c. Clean the classroom
Jawaban : A
35. What is an example of an obligation at school that should be done every day?
a. Talking during class
b. Listening to the teacher
c. Leaving school early
Jawaban : B
36. Humans breath using ….
a. Hearth
b. Liver
c. Lung
Jawaban : C
37. Nana wears a scarf on her ….
a. Mouth
b. Neck
c. Stomach
Jawaban : A
38. I can hear with my……
a. eyes
b. ears
c. chin
Jawaban : B
39. ……for talking anything
a. feet
b. lips
c. mouth
Jawaban : C
40……..for walking
a. feet
b. hands
c. lips
Jawaban : A
41. What is Nadia Indah?
A. A student
B. A farmer
C. A tailor
D. A teacher
Jawaban : A
42. What time does Nadia Indah get up every day?
A. 04.30
B. 06.00
C. 05.30
D. 05.00
Jawaban : D
43. What does Nadia do before going to school?
A. She helps her mother cook the breakfast
B. She helps her mother sweep the yard
C. She helps her father feed a cat
D. She helps her mother wash a plate
Jawaban : B
44. What pet does Nadia Indah have?
A. A dog
B. A cock
C. A cat
D. A horse
Jawaban : C
45. When did she get the animal?
A. 1 year ago
B. 4 year ago
C. 3 year ago
D. 2 year ago
Jawaban : D
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
soal bahasa inggris kelas 4
bahasa inggris kelas 4 sd
soal pilihan ganda
soal bahasa inggris kelas 4 terbaru
bank soal bahasa inggris sd kelas 4
Kumpulan Doa Mustajab Sehari-hari dalam Bahasa Arab dan Latin, Lengkap dengan Maknanya |
![]() |
---|
50 JAWABAN dan Soal Seni Budaya Kelas 4 SD Kurikulum Merdeka Piligan Ganda |
![]() |
---|
Kumpulan Program Kerja BEM Lengkap Ide Kegiatan untuk Mahasiswa |
![]() |
---|
45 JAWABAN dan Soal Agama Kristen Kelas 4 SD Kurikulum Merdeka Piligan Ganda |
![]() |
---|
45 JAWABAN dan Soal PJOK Kelas 4 SD Kurikulum Merdeka Piligan Ganda |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.