Ragam Contoh
40 Soal Bahasa Inggris Kelas 12 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban + Essay
Melalui artikel ini, disajikan kumpulan soal Bahasa Inggris kelas 12 Kurikulum Merdeka yang dirancang dalam bentuk pilihan ganda
Jawaban: E
15. You...the job if you were not late to the interview.
a. would get
b. would be gotten
c. would have gotten
d. would have been gotten
e. will get
Jawaban: B
16. PUBLIC NOTICE
This is to inform all members of Staff and the General Public that the Consulate General of the Federal Republic of Nigeria, Atlanta, will be closed on Monday November 11, 2019 to observe the Veteran's Day holiday declared by the United States Government.
Normal business will resume on Thursday, November 12, 2019.
Consulate General of Nigeria, Atlanta
What is the purpose of the text......?
A. To inform public holidays in Nigeria.
B. To announce the Veteran's Day celebration.
C. To invite the staff of the Consulate General of Nigeria to the White House.
D. To tell Nigeria about the Veteran's Day hold by the United States of America.
E. To announce the Consulate General of Nigeria closing due to the US Veteran’s Day.
Jawaban: E
The following text is for questions number 17-18
A Long time ago a very cruel king named Virat Singh. He was the ruler of Vijay Nagar.
All citizens were fearful because of his cruelty.
Virat has a dog named Jack, which he used to love more than anything, one fateful morning Jack died.
Virat Singh organized last rituals for the dog, entire city came to the cremation ground.
Virat Singh was very happy to see that people love him so much and he felt he is the most popular king in the world.
After few days Virat Singh died, but nobody came for his funerals
17. From the text we can infer that ......?
A. the citizens were afraid of the dog.
B. virat Singh was killed by his people.
C. the dog was actually the King’s child.
D. the people loved the dog more than the king.
E. nobody came to the king’s funeral because it was far.
Jawaban: D
18. The citizens abandoned the king ...... he died.
A. when
B. before
C. while
D. until
E. whenever
Jawaban: A
19. 1. Being afraid Maya and Rita sat closely to each other.
2. What a relief! The shadow was their camp leader doing an inspection.
3. It was midnight, but Maya and Rita were still awake.
4. Then, they saw a tall and big shadow outside their tent.
5. They peeped outside through a small hole in the tent.
6. Suddenly, they heard a soft voice outside.
7. After the campfire, all the scouts enter their tents to have a rest, including Maya and Rita.
Rearrange the following sentences into the correct and meaningful paragraph!
A. 7 – 3 – 6 – 4 – 1 – 5 – 2
B. 7 – 3 – 2 – 5 – 4 – 6 – 1
C. 7 – 5 – 4 – 3 – 1 – 6 – 2
D. 7 – 3 – 4 – 5 – 2 – 1 – 6
E. 7 – 2 – 1 – 5 – 3 – 4 – 6
Jawaban: A
The following dialogue is for number 20!
Mr. Bean : “Hello, Miss. Smith. Would you need my help? You are so busy.”
Miss Smith : “Oh, yes please, that would be lovely.”
Mr. Bean : “How do you take it?”
Miss Smith : “I use shovel”
Mr. Bean : “Here you are.”
Miss Smith : “Thank you.”
The underlined expression expression….
a. Offering something
b. Offering help
c. Accepting an offer
d. Declining an offer
e. Refusing an offer
Jawaban: B
Read this text for answering number 21!
Dany : “Good morning Jane, do you want my help?”
Jane : “Oh, great! “
Dany : “Thank you”
Jane : “You’re welcome.”
The suitable expression to complete the dialogue is….
a. I’d love one
b. No thanks
c. Don’t bother
d. Never mind
e. Not for me
Jawaban: A
The following dialogue is for number 22 to 24!
Nephew : “Where are doing Uncle?”
Uncle : “I’m waiting Taxi?”
Nephew : “By the way, What can I do for you Uncle?”
Uncle : “Please call the taxi”
Nephew : “OK. I will call it for you? Bye the way, Where do you go Uncle?”
Uncle : “I will go to office”
(a few minutes the taxi came)
Nephew : “Can I bring the bag?”
Uncle : “Yes, please. Thanks advance”
Nephew : “Don’t mention it. Take care Uncle”
22. The underlined sentence express….
a. Asking help
b. Giving help
c. Offering help
d. Refusing an offer
e. Accepting an offer
Jawaban: C
23. Why does uncle wait a taxi?
a. He goes to office
b. He sees his in nephew
c. He needs it in hurry
d. He gets sick
e. He come back from office
Jawaban: A
24. Who call the taxi?
a. Nephen
b. Uncle
c. Both of them
d. None of them
e. No body
Jawaban: A
25. Indry : “You are so pale, are you sick?... “
Putry : “Sure. It’s very kind of you. Thanks.”
The sutable expression to complete the dialogue is….
a. Would you like me to help you?
b. Would I like to help me?
c. Would you like to help me?
d. Would you like to bring me?
e. Could you bring me?
Jawaban: A
26. Andy : “Shall I bring your bags to you house?”
Boby : “Yes, please!”
The word “yes” has meaning….
a. Offering something
b. Offering help
c. Accepting an offer
d. Declining an offer
e. Refusing an offer
Jawaban: C
• SOAL Aqidah Akhlak Kelas 12 SMA dan Jawaban Materi Kurikulum Merdeka 2025
Read this following dialogues for answer questions number 27-29!
Guest : “Excuse me, but….?”
Staff : “Of course Ma’am. What can I do for you?”
Guest : “Someone just stole my purse off my shoulder outside the hotel”
Staff : “Are you OK?”
Guest : “Yes, just shaken up a bit.”
Staff : “Why don’t you sit down here and I’II call the police for you.”
Guest : “Thank you; I appreciate you help.”
Guest : “I don’t understand what the taxi driver is trying to say. Could you translate for me?”
Staff : “Of course sir, I’d be delighted to help.”
27. The suitable answer to complete the dialogue is….
a. Could I help you
b. Can you help me
c. May you need my favor
d. Would you need my help
e. No, thanks
Jawaban: B
28. “Of course Ma’am, what can I do for you?
What does the sentence mean?”
a. Offering a help
b. Refusing a help
c. Declining an offer
d. Accepting an offer
e. Refusing a help
Jawaban: A
29. “Oh. Yes please, that would be Lovely.”
The underline expression expresses….
a. Offering something
b. Offering help
c. Accepting an offer
d. Declining an offer
e. Refusing an offer
Jawaban: C
30. Read this dialogue!
Dany: “Good morning jane, do you want help me?”
Jane: “ ................... “
Dany: “Thank you.”
Jane: “You’re welcome”
The suitable expression to complete the dialogue is….
a. Of course, I can
b. No thanks
c. Don’t bother
d. Never mind
e. Not for me
Jawaban: A
31. Andy : “Shall I carry your luggage to your apartement?”
“carry” similar with...
a. Borrow
b. Bring
c. Drop
d. Dodge
e. Leave
Jawaban: B
32. Indry : “The box you brought looks very heavy.... “
Putry : “Sure. It’s very kind of you. Thanks.”
The suitable expression to complete the dialogue is….
a. Would you like me to help you?
b. Would I like to help me?
c. Would you like to help me?
d. Would you like to bring it for me?
e. Could you bring it for me?
Jawaban: A
33. Andry : “You cupboard looks heavy. Would I help you?”
Sintya : “........................Thanks a lot.”
The suitable expression to complete the dialogue is….
a. I’d love to but I don’t think it is better
b. I’m really sorry. I can do it by myself
c. Well, I’m not sure we can
d. What a great idea!
e. Not for me, thanks
Jawaban: D
34. Bryan : “Nugy, where are you?”
Nugy : “I’m in the house. What’s matter?”
Bryan : “Oh ............. “
Nugy : “I’d like to help you. For what?”
Complete the dialogue above with suitable expression….
a. Would you like some help?
b. Sorry, I can’t help you
c. Could I possibly ask you to help me?
d. Let me help you
e. No, you don’t need to help
Jawaban: C
35. “Don’t bother yourself. Thanks.” means?
a. Asking help
b. Giving help
c. Offering help
d. Refusing an offer
e. Accepting an offer
Jawaban: D
36. If we don’t hurry, the meeting...by the time we get there.
a. would have started
b. will have started
c. will be start
d. will start
e. would start
Jawaban: D
37. If I had a lot of time, I would study Germany. From this sentence we know that...
a. I have a lot of time, so I study Germany
b. I studied Germany because I had a lot of time
c. I want to study Germany because I have a lot of time
d. I would like to study Germany, but I don’t have much time
e. I had no time to study Germany
Jawaban: D
38. “ …. to achieve utmost success in your hand”
What does the “utmost” mean?
a. Possible
b. Absolute
c. Satisfying
d. Permanent
e. Reasonable
Jawaban: A
The following text for answering questions number 39-40!
Friend give us the courage to lift the darkness in our heart, give us light to keep moving, show us the amazing world and make our lives cheerful.
39. What is the message of the above caption?
a. It shows the beauty of the word
b. It persuades the readers to be brave
c. It shows the value of friends
d. It motivates the readers to do better
e. It shows how important our lives are
Jawaban: C
40. “Cheerful” opposite means?
a. Jolly
b. Woeful
c. Cozy
d. Lithe
e. Shrill
Jawaban: B
- Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
- Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
SoalBahasaInggrisKelas12
LatihanSoalBahasaInggris
Kurikulum Merdeka
UjianSekolahSMA
SoalUTS2025
BahasaInggrisSMA
Meaningful
| 45 SOAL Sosiologi Kelas 11 SMA dan Jawaban Materi Kurikulum Merdeka 2025 |
|
|---|
| 35 SOAL Sosiologi Kelas 12 SMA dan Jawaban Materi Kurikulum Merdeka 2025 |
|
|---|
| Fitri Salhuteru Beri Sindiran untuk Nikita Mirzani Setelah Divonis 4 Tahun Penjara |
|
|---|
| SOAL Aqidah Akhlak Kelas 12 SMA dan Jawaban Materi Kurikulum Merdeka 2025 |
|
|---|
| Contoh Soal Ujian Bahasa Arab Kelas 12 SMA/MA Lengkap dengan Kunci Jawaban |
|
|---|
:quality(30):format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/45-Soal-Bahasa-Inggris-Kelas-12-Kurikulum-Merdeka-2025-Pilihan-Ganda-Semester-1-Terbaru.jpg)
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.