Bahasa Inggris Kelas 6

JAWABAN Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 6 SD/MI, Ulangan Semester dan Ujian Sekolah UTS/PTS/TKA

Dalam meningkatkan pengalaman serta mendapatkan gambaran untuk menghadapi ulangan sekolah dan ujian pada semester 1 UTS/PTS.

Penulis: Madrosid | Editor: Madrosid
Kolase/Tribunpontianak.co.id/sid
ILUSTRASI - Pembelajaran soal latihan dalam meningkatkan kemampuan diri menghadapi ujian dan ulangan sekolah semester 1. Terdiri dari 40 soal essay lengkap dengan kunci jawaban. 

24. Make a sentence using the word beautiful.
Jawaban: The garden is very beautiful in the morning. 

25. What time is it if the clock shows 07.30?
Jawaban: It is half past seven. 

26. Write the plural form of child.
Jawaban: Children. 

27. Choose the correct word: He (has/have) a bicycle.
Jawaban: Has. 

28. Translate: Kucing itu berwarna putih.
Jawaban: The cat is white. 

29. Make a sentence using the simple past tense.
Jawaban: I visited my grandmother yesterday. 

30. What is the opposite of hot?
Jawaban: Cold. 

31. Mention three kinds of fruits in English.
Jawaban: Banana, apple, orange. 

32. Write down the English for: Dia sedang menulis surat.
Jawaban: He is writing a letter. 

33. Fill in the blank: My mother _____ cooking in the kitchen. (is/are)
Jawaban: is. 

34. What does teacher mean in Indonesian?
Jawaban: Guru. 

35. Write the days of the week.
Jawaban: Sunday, Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday.  

36. What is the English of matahari terbit di timur?
Jawaban: The sun rises in the east. 

37. Write the opposite of big.
Jawaban: Small. 

38. Make a question from this sentence: She is reading a newspaper.
Jawaban: What is she reading? 

39. Write a sentence using because.
Jawaban: I am happy because I got a good score. 

40. What is meja in English?
Jawaban: Table. 

- Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
- Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!

Halaman 3/3
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved