60 Soal dan Jawaban TKA Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs Ujian Akhir Untuk ke Jenjang SMA
Pembelajaran ini akan memberikan pengalaman dan gambaran untuk meningkatkan kemampuan diri.
25. I usually go to school … bike.
A. on
B. in
C. by
D. at
Answerd: C
26. My brother … football every Sunday.
A. play
B. plays
C. playing
D. played
Answerd: B
27. She … a beautiful song at the concert last night.
A. sing
B. sings
C. sang
D. singing
Answerd: C
28. If it … tomorrow, we will stay at home.
A. rain
B. rains
C. raining
D. rained
Answerd: B
29. They have lived in Pontianak … 2018.
A. since
B. for
C. in
D. at
Answerd: A
30. Look! The students … in the library.
A. is reading
B. are reading
C. were reading
D. read
Answerd: B
31. A: “Where is your mother?”
B: “She … in the kitchen.”
A. is
B. are
C. was
D. were
Answerd: A
32. “My cat is … than yours.”
A. fat
B. fatter
C. fattest
D. more fat
Answerd: B
33. The passive form of “They clean the classroom every day” is …
A. The classroom cleans every day.
B. The classroom is cleaned every day.
C. The classroom was cleaned every day.
D. The classroom cleaned every day.
Answerd: B
34. Dina: “What are you doing?”
Rina: “I … TV.”
A. watch
B. watches
C. am watching
D. watched
Answerd: C
35. Choose the correct expression for offering help:
A. What about you?
B. May I help you?
C. Do you like it?
D. I am fine.
Answerd: B
36. What time … the train arrive?
A. do
B. does
C. did
D. done
Answerd: B
37. We were very tired … we continued walking.
A. but
B. and
C. or
D. so
Answerd: A
38. Rina: “Could you help me carry this book?”
Sinta: “…”
A. Yes, of course.
B. No, I don’t.
C. Yes, I am.
D. No, she can’t.
Answerd: A
39. The text on medicine labels usually contains …
A. Ingredients and usage
B. Story and characters
C. Plot and setting
D. Introduction and conclusion
Answerd: A
Meaningful
soal dan jawaban
60 Soal dan Jawaban TKA Bahasa Inggris Kelas 9
Ujian Akhir Untuk ke Jenjang SMA
TKA Bahasa Inggris Kelas 9
soal dan jawaban TKA
Eksklusif Pontianak
50 Soal Ujian Sekolah PJOK Kelas 12 SMA SMK MA Terbaru Lengkap Kunci Jawaban Soal USBN Tahun 2026 |
![]() |
---|
40 Soal dan Jawaban TKA Bahasa Indonesia Kelas 9 SMP/MTs, Hasil Nilai ke Jenjang SMA |
![]() |
---|
120 Notaris Jadi Objek Pemerikasaan MPDN Kota Pontianak, Jaga Kualitas dan Integritas Profesi |
![]() |
---|
Bank Kalbar Sabet Penghargaan Bergengsi dari The Iconomics! Bukti Nyata Dedikasi dan Pelayanan Prima |
![]() |
---|
40 SOAL dan Jawaban IPA Tes TKA Kelas 9 SMP/MTs Ujian Sekolah Akhir, Hasil ke Jenjang SMA |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.