Soal Kelas 10
50 Soal & Jawaban Bahasa Inggris Kelas 10 SMA SMK MA Ulangan/Ujian Semester 1 Kurikulum Merdeka
Ada beberapa contoh soal ujian yang dirangkum dalam artikel ini sebagai bahan belajar.
B. Him
C. Her
D. Your
E. Mine
Jawaban: D
8. I like Javanese foods, ______are very delicious
A. We
B. They
C. You
D. He
E. It
Jawaban: B
Dear Sally,
 Last holiday, my friends and I visited Ponorogo in East Java. Ponorogo is a small city, but it is very natural and beautiful. We spent the night at a villa in Jetis. On the first day, we visited Prigi southern beach. We watched the amazing views of the sea and the white waves. We grilled fish and had “Nasi Pecel” for lunch. On the second day, we visited “Dongko” mountain resort. There were a lot of plants, especially clove trees. We camped there for a night. I love Ponorogo because the people are very friendly and the prices are cheap.
I’II bring some pictures for you.
Love,
Anna
9. What kind of text is it?
a. Narrative
b. Procedure
c. Recount
d. Descriptive
e. Explanation
Jawab : d
10. The following sentences are the reasons why the writer loves Ponorogo, Except ….
a. the views of the sea are amazing
b. the people are friendly
c. the prices are cheap
d. Ponorogo has beautiful views
e. the villa is comfortable
Jawab : e
11. What does the text mainly tell us?
a. The beautiful place
b. The trip to Ponorogo
c. Dongko mountain resort
d. The prigi beach
e. A villa in Jetis
Jawab : b
12. “… the prices are cheap there.”
What is the antonym of the italicized word?
a. Expensive
b. Reasonable
c. Clear
d. Fixed
e. Comfortable
Jawab : a
13. “… but it is very natural and beautiful.”
The synonym of  the italicized word is ….
a. extraordinary
b. pure
c. pretty
d. amazing
e. soft
Jawab : b
This conversation is for questions no. 14-8
Putri : “Happy Birthday, Dita.”
Dita  : “Thanks.”
Putri : “(24) ….”
Dita  : “thank you for saying so. You look beautiful with that dress, Putri.”
Putri : “Thanks. Look, Echa is coming! (25) …”
Dita  : “She Look so cute with her new haircut.”
Putri : “Yes, you’re right.”
Echa : “Hi, Dita. Happy birthday to you.”
Dita  : “Thank you so much. And I’d like to (26) … You on winning the first prize of the photography     competition
Echa : “Never mind.”
Putri : “I think You’re a genius.”
Echa : “Oh, thank you.”
Dita : “Anyway, let’s start the party!”
14. a. Is it your red dress?
      b. You look charming in that red dress.
      c. The dress doesn’t suit you.
      d. You don’t look cute with the red dress
      e. Whose dress is it?
Jawab : b
7. a. She is so pretty.
      b. She is so ordinary.
      c. Is it really her?
      d. She looks awkward.
      e. She looks nervous.
Jawab : a
8. a. welcome
      b. gratitude
      c. congratulate
      d. thank
      e. wish
Jawab : c
Questions 17 to 19
Shella : “I heard you won the first prize for your short story. ........ (17)
Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 10 Semester 1 Bese
Soal Kelas 10
Bahasa Inggris
kunci jawaban
Tes Kompetensi Akademik
Kurikulum Merdeka
| 50 Soal Ujian Sekolah IPS Kelas 9 SMP Terbaru Lengkap Kunci Jawaban Soal USBN Ilmu Sosial Tahun 2026 |   | 
|---|
| 50 Soal & Kunci Jawaban Informatika TIK Kelas 11 SMA SMK Ulangan/Ujian Semester 1 Kurikulum Merdeka |   | 
|---|
| 50 SOAL Essay Sejarah Kebudayaan Islam Kelas 10 MA SMA SMK Semester 1 Terbaru Lengkap Kunci Jawaban |   | 
|---|
| 50 Soal & Jawaban Sejarah Kebudayaan Islam Kelas 10 MA Ulangan/Ujian Semester 1 Kurikulum Merdeka |   | 
|---|
| 50 SOAL Essay Alquran Hadist Kelas 10 SMA SMK MA Semester 1 Terbaru Lengkap Kunci Jawaban Qurdist |   | 
|---|


 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
				
			 
											 
											 
											 
											 
											
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.