Breaking News:

Ucapan Lebaran Bahasa Jawa Halus Kromo Inggil

Idul fitri atau lebaran dijadikan momentum yang tepat untuk saling bermaaf-maafan.....................................................................

Editor: Rizky Prabowo Rahino
GRAFIS TRIBUNPONTIANAK.CO.ID/ENRO
Ilustrasi Idul Fitri. 

TRIBUNPONTIANAK.CO.ID - Sebentar lagi kita akan menyambut Idul Fitri 2021. Saat ini, umat Islam memasuki hari-hari peghujung Ramadhan 2021 atau 1442 Hijriyah.

Idul fitri atau lebaran dijadikan momentum yang tepat untuk saling bermaaf-maafan.

Tak hanya itu, di berbagai daerah, memiliki tradisi yakni sungkeman.

1. Kulo ngaturaken sugeng riyadi lan nyuwun pangapunten dumatheng sedoyo kelepatanipun lan klenta klentinipun kulo.”

2. Kulo sowan wonten ing ngarsanipun Bapak/Ibu. Sepisan, nyaos sembah pangabekti mugi katur ing ngersanipun Bapak/Ibu. Ongko kalih, mbok bilih wonten klenta-klentunipun atur kulo saklimah, tuwin lampah kulo satindak ingkah kulo jarang lan mboten ndadosaken sarjuning panggalih. Mugi Bapak/Ibu kerso maringi agunging samudro pangaksami. Kulo suwun kaleburna ing dinten riyadi puniko lan ingkang putra nyuwun berkah soho pangestu.”

3. Ngaturaken sembah pangabekti kawula Sepinten kalepatan kula ingkang mboten angsal idining sarak, dalem nyuwun pangapunten. Mugi lineburo ing dinten riyaya punika.”

4. Kulo ngaturaken sembah ngabekti dhateng panjenengan, ugi nyuwun pangapunten ing sadeleme manah dumateng sedaya agengipun kelepatanipun tindak tanduk ingkang katingal menapa mboten katingal. Mugi mugi Allah nglebur dosa kulo lan panjenengan ing dinten riyaya meniko.”

UCAPAN IDUL FITRI BAHASA JAWA

Idul Fitri atau lebaran menjadi momen yang tepat untuk saling memaafkan.

Berikut ini kumpulan kata-kata ucapan selamat Hari Raya Idul Fitri 1442 H / Lebaran 2021 terbaik dalam bahasa Jawa lengkap dengan artinya :

Halaman
1234
Sumber: Tribun Jateng
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2021 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved