Ragam Contoh
45 Soal Pilihan Ganda Bahasa Jawa Kelas 7 Kurikulum Merdeka 2026 Sems 1-2
Adapun materi yang diujikan cukup beragam dan mencakup topik penting dalam pembelajaran Bahasa Jawa, seperti tembung krama, unggah-ungguh basa
21. Aksara murda digunakake kanggo …
a. Jeneng kanca
b. Jeneng panggonan
c. Jeneng dhewe
d. Jeneng pangkat utawa jabatan
Kunci Jawaban: d
22. Sandhangan “pepet” lambange …
a. ꦶ
b. ꦼ
c. ꦺ
d. ꦷ
Kunci Jawaban: b
23. Adat mangan bareng-bareng ing desa disebut …
a. Slametan
b. Kenduri
c. Bancakan
d. Tirakatan
Kunci Jawaban: c
24. Tembung “srawung” tegese …
a. Dolan
b. Melu-melu
c. Gawe rame
d. Sesrawungan utawa bergaul
Kunci Jawaban: d
25. Upacara mitoni dianakake nalika …
a. Bayi lair
b. Bayi umur 7 wulan
c. Rabi
d. Sunatan
Kunci Jawaban: b
26. Tembung “slametan” nduweni teges …
a. Tanda tresna
b. Upacara sukuran
c. Ngalap berkah
d. Sesaji
Kunci Jawaban: b
27. Basa kang digunakake ing tembang macapat iku …
a. Basa krama
b. Basa ngoko
c. Basa rinengga
d. Basa gado-gado
Kunci Jawaban: c
28. Jeneng dhasar tembang “Maskumambang” ateges …
a. Lair
b. Kahanan bayi
c. Kahanan ora mesthi
d. Wong tuwa
Kunci Jawaban: c
29. Tembung “sugeng rawuh” tegese …
a. Matur nuwun
b. Sampun dangu
c. Wilujeng teka
d. Monggo mlebet
Kunci Jawaban: c
30. Basa alus saka “arep” yaiku …
a. Arep
b. Badhe
c. Paring
d. Lunga
Kunci Jawaban: b
C. Soal Nomor 31 – 45: Paribasan, Bebasan, Lan Wewaton Urip Jawa
31. Paribasan “esuk tempe sore dele” tegese …
a. Gampang ganti omongan
b. Seneng mangan
c. Ora tetep pendirian
d. Cepet pinter
Kunci Jawaban: c
32. Bebasan “tangan kosong” tegese …
a. Ora nduwe daya
b. Miskin
c. Ora nggawa opo-opo
d. Tangan bolong
Kunci Jawaban: c
33. Paribasan “alon-alon waton kelakon” tegese …
a. Ora perlu mikir
b. Sing penting rampung
c. Pelan asal selamat
d. Kudu cepet
Kunci Jawaban: c
34. Bebasan “mata batin” tegese …
a. Nyawang nganggo raos
b. Mata setan
c. Titen
d. Ndulu mimpi
Kunci Jawaban: a
Ulangan Soal Bahasa Jawa Kelas 7
materi bahasa jawa kelas 7
soal essay bahasa jawa kelas 7
bahasa jawa kelas 7 semester 2
soal bahasa Jawa Kelas 7 semester 2
pelajaran Bahasa Jawa Kelas 7
soal bahasa Jawa Kelas 7
Meaningful
| Lengkap! 45 Soal Essay Bahasa Indonesia Kelas 7 SMP Kurikulum Merdeka 2026 |
|
|---|
| Kumpulan Doa Ibadah Haji dari Berangkat hingga Safar, Amalan Mustajab yang Dianjurkan Rasulullah |
|
|---|
| 45 Soal Agama Katolik Kelas 7 Semester 1-2 Kurikulum Merdeka 2026, Lengkap Kunci Jawaban |
|
|---|
| 45 Soal Agama Hindu Kelas 7 Semester 1-2 Kurikulum Merdeka 2026, Lengkap Kunci Jawaban |
|
|---|
| Cara Penyimpanan Nasi Dingin dan Nasi Hangat, Lebih Baik Mana untuk Gula Darah? |
|
|---|
:quality(30):format(webp):focal(0.5x0.5:0.5x0.5)/pontianak/foto/bank/originals/soal-bahasa-jawa-kelas-7-soal-pilihan-ganda-bahasa-jawa-kurikulum-merdeka.jpg)