Ragam Contoh
LATIHAN Soal Bahasa Inggris Kelas 3 Lengkap Kunci Jawaban Kurikulum Merdeka
Materi latihan mencakup kosakata dasar, struktur kalimat sederhana, reading comprehension singkat, dan dialog pendek
22. We usually eat dinner ….
a. in the morning
b. in the afternoon
c. in the evening
d. in the midnight
Jawaban: C
23. …., the sun is so hot.
a. In the morning
b. In the afternoon
c. In the evening
d. In the midnight
Jawaban: B
24. t – e – n – o – w – t – y – e – n
The correct word is ….
a. Twenty two
b. Thirty one
c. Twenty one
d. Thirty nine
Jawaban: C
25. The object below is made from ….
a. silver
b. glass
c. wood
d. metal
Jawaban: C
• 15 Soal UTS Agama Budha Kelas 3 Semester 1 Lengkap Jawaban Ulangan dan Ujian Sekolah Pilihan/Essay
26. “Garasi” in English is ….
a. living room
b. garage
c. bathroom
d. kitchen
Jawaban: B
27. “I see sunset in the evening.”
Please translate the sentence in Indonesia!
a. Aku melihat hewan di kebun binatang.
b. Aku mendengarkan musik.
c. Aku sarapan di pagi hari.
d. Aku melihat matahari terbenam di sore hari.
Jawaban: D
28. I – help – must- to prepare – my parents – dinner.
Please arrange the sentence above!
a. I must help my parents to prepare dinner.
b. Must help dinner my parent to prepare.
c. I help to prepare must dinner my parents.
d. Must to prepare I help my parents dinner.
Jawaban: A
29. Example obligation in home is ….
a. clean up my toys after I play
b. respect for the teacher
c. clean the classroom
d. reading in library
Jawaban: A
30. What is an example of an obligation at school that should be done every day?
a. Talking during class.
b. Listening to the teacher.
c. Leaving school early.
d. Bullying friend.
Jawaban: B
31. Who is responsible for fulfilling obligations at school?
a. Only teachers.
b. Only students.
c. Both teachers and students.
d. Headmaster.
Jawaban: C
32. I am … in the bathroom.
a. watching TV
b. eating meal
c. sleeping
d. brushing teeth
Jawaban: D
33. Laila is … with her parents.
a. watering the garden
b. eating dinner
c. sweeping the floor
d. cleaning the bathroom
Jawaban: B
34. It is very hot. Turn on the … please.
a. television
b. radio
c. fan
d. stove
Jawaban: C
35. Charlie is sweeping the floor using ….
a. a broom
b. a fan
c. a chair
d. a book
Jawaban: A
36. “Benefit “ in Indonesian language is…
A. Manfaat
B. Contoh
C. Tumbuhan
D. Sumber
Jawaban: A
37. Wood can be used as a…
A. Clothing material
B. Source food
C. Healthy
D. Industrial raw material
Jawaban: B
38. Cotton can be used as a…
A. Clothing material
B. Source food
C. Healthy
D. Industrial raw materials
Jawaban: C
39. Ginger can be used as a…
A. Clothing material
B. Source food
C. Healthy
D. Industrial raw materials
Jawaban: D
40. Crocodile skin used to make a clothing raw materials.
Clothing meaning is…
A. Kulit
B. Pakaian
C. Digunakan
D. Membuat
Jawaban: C
- Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
- Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
Kumpulan Soal Bahasa Inggris Kelas 3 SD
soal bahasa inggris kelas 3 semester 2
bahasa inggris kelas 3
Soal PTS Bahasa Inggris Kelas 3 SD
soal UTS Bahasa Inggris SD
Bukti Indonesia Sebagai Negara Demokrasi dan Ciri-Cirinya, Materi PKN Kelas 6 SD Kurikulum Merdeka |
![]() |
---|
Soal Latihan PAI Kelas 9 Tentang Etika Pergaulan dalam Islam Lengkap dengan Kunci Jawaban |
![]() |
---|
Materi Soal dan Kunci Jawaban PJOK Kelas 9 Bab 3 Kurikulum Merdeka |
![]() |
---|
Strategi Pemasaran UMKM Terbaik untuk Mengembangkan Usaha di Tahun 2026 |
![]() |
---|
Tarif Rp80 untuk MRT, LRT, dan Transjakarta pada 5 Oktober 2025 |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.