Soal Kelas 12

50 SOAL Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Ulangan Semester Terbaru Lengkap Kunci Jawaban B Ing Kls XII

Ada beberapa contoh soal ujian yang dirangkum dalam artikel ini sebagai bahan belajar.

Editor: Syahroni
TRIBUNPONTIANAK.CO.ID
BAHASA INGGRIS - Kumpulan soal dan jawaban Bahasa Inggris essay serta pilihan ganda kelas 12. Latihan soal merupakan cara efektif untuk terus meningkatkan pengetahuan. 

8. Write the synonym of the word “angry”.
Answer:
Furious / mad / annoyed.

9. Write a short paragraph (3–4 sentences) describing your favorite place to relax.
Answer:
My favorite place to relax is the beach near my house. I love listening to the sound of the waves and feeling the wind on my face. It helps me forget my problems and feel peaceful.

10. Change this sentence into Passive Voice:
The students are doing the experiment in the laboratory.
Answer:
The experiment is being done by the students in the laboratory.
 
11. Complete the sentence using Conditional Sentence Type 2:
If I ____ (have) more money, I ____ (buy) a new laptop.
Answer:
If I had more money, I would buy a new laptop.

12. Rewrite this sentence using Reported Speech:
She said, “I am very tired.”
Answer:
She said that she was very tired.

13. Make a sentence using Relative Pronoun (who/which/that).
Answer:
The man who lives next door is a doctor.

14. Combine the two sentences using so...that:
The movie was very boring. We left the cinema early.
Answer:
The movie was so boring that we left the cinema early.

15. Write the correct form of the verb in brackets:
By next year, I ____ (finish) my study.
Answer:
By next year, I will have finished my study.

16. Create a sentence using Present Perfect Tense.
Answer:
I have visited Bali three times.

17. What is the difference between “must” and “have to”?
Answer:
“Must” expresses personal obligation (something you feel is necessary), while “have to” expresses external obligation (something required by rules or others).

18. Make a complex sentence using although.
Answer:
Although it was raining, we decided to go jogging.

19. Complete the dialogue:
A: How long have you lived here?
B: ____________________________
Answer:
B: I have lived here for five years.

20. Write a short opinion paragraph (3 sentences) about online learning.
Answer:
Online learning is a good alternative during the pandemic. It allows students to study safely from home. However, it also requires good internet access and self-discipline.

21. Write a sentence using either…or.
Answer:
You can either call me tonight or send me a message.

22. Complete the sentence with a suitable preposition:
She is interested ____ learning foreign languages.
Answer:
She is interested in learning foreign languages.

23. Write one example of cause and effect sentence.
Answer:
It was raining, so we stayed at home.

Halaman 2 dari 4
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved