Ragam Contoh

40 TOP Soal Bahasa Inggris Kelas 10 dan Kunci Jawaban Kurikulum Merdeka

Latihan ini sangat berguna untuk meningkatkan kepercayaan diri dan memperkuat penguasaan materi sebelum menghadapi ulangan atau ujian akhir semester.

Generate by AI : ChatGPT
SOAL BAHASA INGGRIS - Foto buatan kecerdasan (AI), memperlihatkan anak-anak tengah mengerjakan ujian Bahasa Inggris. Soal Bahasa Inggris kelas 8 sebagai panduan dalam mempersiapkan diri menghadapi ujian di tahun 2025. 

Jawaban : A

14. What did Sir Arthur hear as he approached the castle gates?

a. The sound of music
b. A faint voice calling out for help
c. The laughter of children
d. The barking of dogs

Jawaban : B

The following text is for the questions number 15 – 18

Student Writing Contest THE ATLANTIC MONTHLY

Invites submission of poetry, fiction, and personal or journalistic essays for this year’s Student Writing Contest.

CATEGORIES
Poetry, fiction, and personal or journalistic essays.

MANUSCRIPTS
should be typewrite (one sideonly, please) double spaced, and accompanied by a cover sheet with the following information : title, category, word count, author’s name, address, phone number, e-mail address (if available), and academic institution.

Of this information, only the title should be appear on the manuscript itself.

POSTMARK SUBMISSION BY 1st DECEMBER AND SENT TO: Students Writing Contest The Atlantic Monthly 77 Washington Street Boston, MA 02114

15. What is the purpose of the text?

A. To describe the student writing contest
B. To announce the students writing contest
C. To amuse the students with writing contest
D. To retell the student about writing contest
E. To explain about student writing contest

Jawaban : B

50 Soal Kimia Kelas 10 Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawaban Kimia

16. “Of this information, only the title should be appear on the manuscript itself”.

What does the underlined refer to?

A. Students Writing Contest
B. The title of the writing
C. The catagories of the contest
D. The academic institution
E. The manuscript of text

Jawaban : B

17. Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A. Catagories of contest are manuscripts
B. The writing essay submit by 1st December sent
C. Students writing contest invites for the teacher
D. A manuscripts should be typewrite one space
E. The participant will get information from the Postmark

Jawaban : B

18. What is the same meaning of the word “Manuscripts”?

A. Handwritten
B. Piece of writing
C. Publishing
D. Document
E. Reading text

Jawaban : D

19. The Restaurant was brave.

The synonym of the word written in underlined is...

A. Courageous
B. Quiet
C. Coward
D. Powerful
E. Strong

Jawaban : A

Texs for number 20-28

In a quaint coastal town, there lived a fisherman named Sam.
Sam had a small boat that he used to catch fish every day.
One sunny morning, as he was preparing his fishing gear, he noticed a shimmering object caught in his fishing net.
To his amazement, it was a golden fish with sparkling scales.
The fish looked at Sam and said, “If you set me free, I will grant you three wishes.”
Sam was taken aback but decided to set the golden fish free.
He made his three wishes, each more extravagant than the last.
However, as days went by, he realized that his wishes had unintended consequences.
Now, Sam must find a way to undo the wishes and restore his simple and content life.

20. What did Sam find caught in his fishing net one morning?

a. A treasure chest
b. A magical book
c. A golden fish
d. A mermaid

Jawaban : C

21. What did the golden fish offer Sam in exchange for setting it free?

a. A boat
b. Three wishes
c. A map to hidden treasured
d. A magical fishing rod

Jawaban : B

22. What happened to Sam’s life after he made his three wishes?

a. His life became simple and content.
b. He became incredibly wealthy.
c. His wishes had unintended consequences.
d. He caught more fish than ever before.

Jawaban : C

23. What is the main conflict in the story?

a. Sam’s desire to catch more fish
b. Sam’s decision to set the golden fish free
c. The consequences of Sam’s wishes
d. The appearance of the golden fish

Jawaban : C

24. What lesson do you think Sam learns from his experience with the golden fish?

a. Wishing for more is always a good thing.
b. Simple and contentment in life is valuable.
c. Magical fish should never be set free.
d. The sea is full of hidden treasures.

Jawaban : B

25. What is the setting of the story?

a. A bustling city
b. A coastal town
c. A mountain village
d. A desert

Jawaban : B

26. Why did Sam decide to set the golden fish free?

a. He was afraid of the fish.
b. The fish promised to catch more fish for him.
c. The fish offered him three wishes.
d. He wanted to keep the fish as a pet.

Jawaban : C

27. What did Sam wish for that had unintended consequences?

a. More fish
b. A bigger boat
c. Wealth and luxury
d. A simple life

Jawaban : C

28. What can be inferred about Sam’s character from the story?

a. He is a selfish person.
b. He values simplicity and contentment.
c. He doesn’t like fishing.
d. He is afraid of the golden fish.

Jawaban : B

29. Choose the answer to fill the blank in below text

A: Did you like the new film from Malvin?
B: I don't know. I ___ it.

A. Saw
B. Have not seen
C. Has not seen
D. Have seen it

Jawaban : B

30. Susi ___ in Banjarnegara three weeks ago.

A. Arrived
B. Was arrive
C. Have arrive
D. Has arrived

Jawaban : A

31. Tina and I .... each other for years.

A. Knew
B. Have known
C. Were know
D. Were not know

Jawaban : B

32. Mr. Prasetyo is a good writer. He ___ about fifty books. Last month he ___ his newest book.

A. Wrote - Has written
B. Has written - Wrote
C. Wrote - was written
D. Wrote -has written

Jawaban : B

33. At the weekend we ___ football and then ___ to a restaurant.

A. Played - Went
B. Play - went
C. Has played - has gone
D. Have played - Have gone

Jawaban : A

The text below to answer the questions no 34-40! 

A long time ago, very few people lived in the New Territories.
There were only a few villages. If the people wanted to go from one village to another, they often had to pass through wild and unsafe forest.
One day, a farmer’s young wife went to the next village to visit her own mother and brother.
She brought along her baby son. When it was time for her to leave, her brother said “ it is getting dark.
Let my son, Ah Tim go with you though the forest.”
So Ah Tim led the way and the young woman followed behind, carrying her baby.
When they were in the forest, suddenly they saw a group of wolves.
They began to run to avoid the danger, but Ah Tim kicked against a stone and fell down.
At once the wolves caught him. The young woman cried to the wolves, “ please eat my own son instead.”
Then, she put her baby son on the ground in front of the wolves and took her nephew away.
Everyone understood that this was because the woman was very good and kind.
She had offered her own son’s life to save her nephew.
They ran back to the house and called for help.
All men in the village fetched thick sticks and went back with her into the forest.
When they got there, they saw something very strange.
Instead of eating the woman’s baby the wolves were playing with him. 

34. What separated between one village to another a long time ago in the New Territories ?

A. Another village 
B. Forests 
C. Mountains
D. Hills
E. Towers and logs

Jawaban : B 

35. Who was Ah Tim ?

A. The young woman’s brother
B. The young woman’s brother’s son
C. The young woman’s brother and nephew
D. The young woman’s son
E. One of the men who fetched a stick

Jawaban : B 

36. Who walked in front when they were in the forest ?

A. Her brother’s nephew
B. The woman
C. The woman’s son
D. Ah Tim
E. The baby and his mother

Jawaban : D 

37. How could the wolves catch Ah Tim ?

A. He was stumbled by a stone
B. He was afraid
C. He ran slowly
D. The woman cried
E. The wolves were good runners

Jawaban : A 

38. The woman gave her son to the wolves because...

A. She loved her nephew than her son
B. She kept a grudge on his brother
C. She wanted her son was eaten by the wolves
D. She was crazy
E. She thought about how her brother would be

Jawaban : E 

39. What did the villagers bring sticks for ?

A. To bring the woman’s nephew
B. For the weapon to beat the wolves
C. For the fire woods.
D. For play
E. For building a house for the woman.

Jawaban : B 

40. What is the purpose of the writer by writing the story above ?

A. To describe the danger of the villages
B. To explain how important a relative is
C. To tell the villagers’ relationship
D. To entertain the readers of the story
E. To narrate how the wolves were playing with the baby.

Jawaban : D

This text is for question no. 41-45

Cocoa Beach Florida is known as the perfect beach town. It is an hour drive to east of Orlando on Florida’s amazing Space Coast. The drive here is almost as beautiful as the beach.

Cocoa Beach is one of the most affordable beach vacations in Florida. There are a lot of things to see around Cocoa Beach. Space Coast offers you the chance to go deep sea fishing or parasailing, river tour and getting up close with the awesome wildlife of Florida.
While at Cocoa Beach, tourist can also visit the Kennedy Space Center, the Brevard Zoo, or spend some time shopping. They are within short driving distance to all of the Orlando attractions, and drive back to Cocoa Beach at nightto enjoy dinner in one of the many dining spots on the beach.
 When night sets in, tourist can travel back and enjoy the nightlife on the beach that ranges from cool jazz clubs to beach side cafes. There are some facilities to stay with perfect accommodations and wake up to a breathtaking sunrise on the beach.
 With plenty of offers, tourist or businessmen who like beach vacation, Cocoa Beach is the best place to consider. They will find exactly what they have been looking for.

41. What is the text about?
a. Cocoa Bleach
b. Cocoa Beach
c. Caneel Bay
d. Long Beach
e. California

Jawaban : B

42. where is it located?
a. Texas
b. Florida
c. Nabraska
d. New Mexico
e. Carribean

Jawaban : B

43. According to the text, where do you go if you want to go deep sea fishing or parasailing?
a. Space Coast
b. West Coast
c. East Coast
d. Gold Coast
e. Spice Coast

Jawaban : A

44. While at Cocoa Beach, what are other places that the tourist can also visit?
a. Kennedy Space Center
b. The Brevard Zoo
c. Hoosac School
d. Laguna Beach
e. a & b

Jawaban : E

45. Which country is Coco a Beach in?
a. UK
b. Uruguay
c. Mexico
d. USA
e. Canada
Jawaban : D

- Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
- Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp

!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!

Halaman 4/4
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved