Soal TKA
40 SOAL TKA Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs Lengkap Jawaban Tes Kompetensi Akademik Tahun 2025
Sebab hasil nilai dari TKA ini menentukan terhadap kenaikan jenjang pendidikan lanjutan.
5. Read the announcement:
To all students,
There will be no class on Friday due to national holiday. Please return to school on Monday.
When will the students return to school?
A. Friday
B. Saturday
C. Sunday
D. Monday
Jawaban: D
6. My sister is very ____. She always helps people in need.
A. greedy
B. angry
C. kind
D. lazy
Jawaban: C
7. The opposite of "expensive" is ...
A. Big
B. Cheap
C. Tall
D. Hot
Jawaban: B
8. We use an umbrella when it is ...
A. Hot
B. Windy
C. Rainy
D. Sunny
Jawaban: C
9. You can buy medicine at a ...
A. Bakery
B. Pharmacy
C. Bookstore
D. Post office
Jawaban: B
10. A person who teaches at school is a ...
A. Doctor
B. Nurse
C. Teacher
D. Farmer
Jawaban: C
11. My father ___ to work every day.
A. go
B. goes
C. going
D. gone
Jawaban: B
12. She ___ watching TV now.
A. is
B. are
C. am
D. be
Jawaban: A
13. They ___ a new car last week.
A. buys
B. buying
C. bought
D. buy
Jawaban: C
14. If I have time, I ___ visit you.
A. will
B. would
C. was
D. am
Jawaban: A
15. The cat is ___ the table.
A. under
B. on
C. in
D. at
Jawaban: B
16. Situation: You are lost and need help.
What would you say?
A. "Where is the nearest ATM?"
B. "Can I help you?"
C. "Can you help me, please?"
D. "Let's go shopping!"
Jawaban: C
17. You want to offer someone a drink.
What do you say?
A. "Do you want a glass of water?"
B. "Give me water."
C. "Where is the water?"
D. "Don’t drink too much."
Jawaban: A
18. You see a friend who looks sad.
What do you say?
A. "Congratulations!"
B. "What's wrong?"
C. "See you!"
D. "You're welcome."
Jawaban: B
Bahasa Inggris
bahasa inggris kelas 9
40 SOAL TKA Bahasa Inggris
Tes Kompetensi Akademik
Bahasa Inggris Kelas 9 SMP
40 Soal Tes TKA Bahasa Indonesia SMP Kelas 9 Lengkap Kunci Jawaban Pilihan Ganda |
![]() |
---|
40 SOAL TKA PJOK Kelas 9 SMP/MTs Lengkap Jawaban Tes Kompetensi Akademik Naik Jenjang Pendidikan |
![]() |
---|
40 SOAL TKA Matematika Kelas 9 Lengkap Kunci Jawaban Nilai Untuk Pendidikan Lanjutan |
![]() |
---|
40 SOAL TKA PAI Kelas 12 Lengkap Kunci Jawaban Persiapan Hadapi Ujian Dapat Nilai Tinggi |
![]() |
---|
40 SOAL TKA Bahasa Indonesia SMP Lengkap dengan Kunci Jawaban Untuk Dapat Nilai Tinggi |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.