Ragam Contoh
Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Pilgan-Essay Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawaban
Mari kita simak contoh soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP berikut ini, agar dapat memudahkan kamu dalam belajar di rumah dengan soal terbaru
a. Always
b. Sometimes
c. Seldom
d. Never
Jawab : A
14. Adit: I feel tired and I feel dizzy today.
Ana : I think……… and don’t leave the bed if it is not necessary.
a. I must take some rest too
b. You must sing
c. You should lie down and have some rest
d. I will take you to the hospital
Jawab : : C
15. Ica: Do you like watching movies?
Sinta : ………………………..
Ica: What is your favorite movie?
Sinta : My favorite movie is Laskar Pelangi
The suitable expression to complete the dialogue is?
a. I dislike watching movie
b. I love watching movies
c. It’s not my favorite one
d. I hate watching movie
Jawab : B
16. There is something in the pencil case. It is made of wood. We use it to write. It is a ....
A. pen
B. book
C. eraser
D. pencil
Jawab : D
Observe the dialogue below and answer the question 17 to 19
Jihan : Good morning, Ms. Yuli.
Ms. Yuli : Good morning, Jihan.
Jihan : I’m sorry, I’m late.
Ms. Yuli : That’s OK. Come in, please.
Jihan : Thank you.
Ms. Yuli : Right. Now, Look at the picture. What’s this in English, Jesica?
Jesica : It’s a ruler.
Ms. Yuli : Good. Now open your book on page ten and study the dialogue.
17. Who is late?
A. Ms. Yuli C. Jesica
B. Jihan D. Mr. Yuli
Jawab : b
18. What does Jihan say to Ms. Yuli?
A. I’m sorry, to hear that C. I’m sorry, I don’t understand
B. I’m sorry, I’m late D. I’m sorry, come in.
Jawab : b
19. The sentences below are the instruction, except…
A. Come in, please.! C. Open your book!
B. Look at the picture! D. What is your name?
Jawab : d
20. Ica: Your room is too dark, May I open the …. Please
Caca : Of course, Ica. Thank you very much.
a. door
b. roof
c. curtains
d. roof
Jawab : C
• 25 Jawaban dan Latihan Soal IPA USBN Kurikulum Merdeka 2024 Kelas 7 SMP dan MTs
Essay
Text for no. 1 hingga 2
Hello, my name is Pratita. I am from Indramayu. I live in kertasemaya, on Jalan bayem . To be precise, I live at 2 Jalan mangku bumi.
1. Who is the name of the girl?
Jawaban : Her name is Pratita
2. Where does she live?
Jawaban : She lives in Jalan Ahmad Yani
3. Complete the dialogue.
Anang: ... is that girl?
Azis : She’s my only sister.
Anang: Do you have any brothers?
Azis : No. There are only two ... in my family.
Jawaban:
a. who
b. children
4. Complete the dialogue
Fanny : I want to send a letter. I ... an envelope ... a stamp. Do you have any?
Her sister : Sure. Here you are.
Fanny : Thanks.
Jawaban:
a. need
b. and
5. Arrange these words into a good sentenc es!
a. My-is-father-Thomas
b. Vivi-Syta-beautiful-are-smart-and-girls.
Jawaban:
a. My father is Amir
b. Vivi and Syta are smart girls.
(*)
Ikuti Terus Berita Terupdate Seputar Kalbar Hari Ini Di sini
Dapatkan Informasi Terkini dari Tribun Pontianak via SW DI SINI
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
kunci jawaban soal bahasa Inggris Kelas 7 SMP
kunci jawaban bahasa Inggris Kelas 7 SMP
SOAL Bahasa Inggris Kelas 7 SMP
SOAL UTS Bahasa Inggris Kelas 7 SMP / MTS
Kurikulum Merdeka
40 Soal Ulangan Agama Islam dan Budi Pekerti Kelas 4 SD Kurikulum Merdeka |
![]() |
---|
50 Nama Kontak Pacar Aesthetic Bahasa Inggris yang Lucu dan Romantis |
![]() |
---|
30 Contoh Ucapan Ulang Tahun Kekinian Singkat dalam Bahasa Inggris dan Artinya |
![]() |
---|
Contoh Oleh-Oleh Umroh Kekinian, Dari Kurma hingga Souvenir Modern untuk Keluarga di Rumah |
![]() |
---|
Thaharah: Bersuci Sebagai Syarat Sahnya Ibadah Bagi Seorang Muslim |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.