45 SOAL dan Jawaban Ulangan Akhir Semester Bahasa Sunda Kelas 11 SMA/SMK Terbaru
Melalui soal-soal latihan ini, pembelajaran akan mudah dalam mengasah kemampuan serta mendapatkan gambaran untuk soal ulangan yang akan dihadapi.
20. Iber perkara hiji kajadian atawa hiji hal, boh sawangan boh pamadegan, dumasar kana kanyataan, disebutna ....
a. Bewara
b. Amanat
c. Iklan
d. Medsos
e. Warta
Jawaban : E
21. Gambaran kajadian anu ditepikeun dina waruga warta ilaharna bisa dipake ngajawab pananya ....
a. Naon, dimana, iraha, kunaon, saha, kumaha
b. Saha, sasaha, kasasaha, naon, nanaonan, dimana
c. Iraha, kamana, dimana, sasaha, mana, naon
d. Naon, saha, sasaha, kamanamana, dimana, kamana
e. Naon, dimana, kasaha, kumaha, kamarana, nanaonan
Jawaban : A
22. Naskah siaran teu menang ngahina sual SARA, ieu dihandap anu lain panjangna tina SARA, nyaeta ....
a. Suku
b. Agama
c. Ras
d. Rasa
e. Antargolongan
Jawaban : D
23. Aya sabaraha perkara struktur warta anu geus di pedar tiheula ....
a. 3
b. 4
c. 5
d. 6
e. 7
Jawaban : B
24. Anu disebut lead dina warta teh nyaeta ....
a. Judul warta
b. Bubuka warta
c. Waruga warta
d. Pamungkas warta
e. Nu nulis warta
Jawaban : B
25. Karangan atawa wacana anu esusina ngajentrekeun biji objek, kumaha prosesnya, tujuanna jeung gimana nyaeta..
A. Karangan pedaran
B. Karangan narasi
C. Karangan imajinasi
D. Karangan ilustrasi
Jawaban : A
26. Adat kebiasaan atawa tali paranti anu turun-tumurun ti karuhun anu masih dilaksankeun dina pakumbuhan masyarakat disebutna....
A. Folklor
B. Budaya
C. Tradisi
D. Etika
Jawaban : C
27. Hal-hal anu matak nimbulkeun rasa simpati atau matak ngahelas anu maca disebut .....
A. Prominence
B. Human interest
C. Conflict
D. Direct speech
E. Unusual
Jawaban : D
28. Dihandap ieu anu henteu kaasup dina media elektronik anu nyiarkeun acara make basa Sunda, nyaeta .....
A. TVRI
B. RRI Bandung
C. RRI Jakarta
D. STV
E. MQTV
Jawaban : C
29. Ieu mangrupa kamekaran novel Sunda ebreh dina rupa-rupa novel anu kungsi medal.
Dihandap ieu anu henteu kaasup kana novel karangan Aam Amalia, nyaeta .....
A. Puputon
B. Buron
C. Samagaha
D. Lalangse
E. Arca
Jawaban : E
30. Ieu dihandap anu teu ka asup kana unsur-unsur nu dikandung ajen warta, nyaeta ....
a. Waktu (timeliness)
b. Aya patalina jeung kahirupan balarēa (significance)
c. Anēh (the unusual)
c. Konflik (conflict)
c. Pawarta
Jawaban : E
31. Deldom mangrupa angkutan dēldom nu ditarik ku domba, anu ngan kapanggih di alun-alun ....
a. Ujung berung jeung Sorēang
b. Cianjur jeung Sukabumi
c. Garut jeung ciamis
d. Ciamis jeung Banjar
e. Garut jeung Tasik
Jawaban : C
32. Pikeun nanyakeun kaayaan ilaharna digunakeun kecap pananya ....
a. Naon
b. Mana
c. Kemaha
d.Naha
e. Naon sabab
Jawaban : C
33. Sabaraha hiji hal anu kudu diperhatikeun lamun urang maca warta boh dina Radio atawa TV ....
a. 2
b. 3
c. 4
d. 5
e. 6
Jawaban : C
34. Ieu dihandap anu lain padika atawa tatakrama siaran dina radio, nyaeta kudu ....
a. Nataharkeun heula naskah keur siaran, ulah nyigeung SARA
b. Paham kana eusi naskah
c. Latihan vocal (sora)d. Make basa anu etis (sopan, bener, tur merenah)
e. Make baju anu alus tur serasi
Jawaban : E
35. Kecap rundayan dirarangkenan ka-an hartina ‘teu dihaja’, aya dina kalimah ....
a. Mangjuned kacilakaan dijalan cagak
b. Basa balik tisakola, Dadan kahujanan dijalan
c. Kang Ubun teh kabuktian heunteu salah
d. Balik tipangandaran teh kapeutingan da macet dijalan
e. Kuring kabeneran panggih jeung manehna di pengkolan
Jawaban : E
36. Dihandap ieu anu ka asup kalimah rarangken ka an anu hartina kakeunaan ....
a. Gaji teh matak ukur kacumponan kabutuhan sapopoe
b. Budak ngora anu gareulut teh kalepasan matak jadi geutihan ge
c. Ulah sok asal ngomong nu goreng bisi jadi kanayataan
d. Matak bisa mamatahan oge ka batur sabab beres ka alaman ku kuring
e. Capetang nyarita teh lamun ngunyah kadaharaan mah
Jawaban : D
37. Dina taun 1927 medal novel Siti Rayati karangan ....
a. Yuhana
b. Usep Romli H.M
c. Muhamad Sanusi
d.R.Memed
e.Suwarsih Djojo Puspito
Jawaban : C
38. Dihandap ieu anu heunteu ka asup novel bacaeun budak nyaeta ....
a. Nu ngageugeuh legok kiara
b. Misteri haur geulis
c. Rasiah kodeu biner
d. Budak teuneung
e. Baruang ka nu ngarora
Jawaban : E
39. Ieu mangrupa kamekaran novel Sunda ebreh tina rupa-rupa novel anu kungsi medal.
Dihandap ieu anu heunteu ka asup kana novel karangan Aam Amalia, nyaeta ....
a. Puputon
b. Buron
c. Samagaha
d. Lalangse
e. Arca
Jawaban : E
40. Nampung unggal saran, mere kesempatan pikeun nepikeun gagasan ka peserta diskusi, nyatetkeun pananya dina diskusi, kaasup sababaraha hal anu jadi tugas panumbu catur utamana dina bagean...
A. Mungkas diskusi
B. Nutup diskusi
C. Nyindekkeun diskusi
D. Ngatur jalanna diskusi
Jawaban : D
41. Nu kaasup kana pancen panumbu catur dina diskusi diantarana nya eta....
A. Nepikeun nu jejer diskusi
B. Nengahan nu padungdeng
C. Nampung unggal saran
D. Ngahaturkeun nuhun ka nu hadir
Jawaban : A
42.... Pamungkas, mugia diskusi ieu janten salah sahiji jalan supados pikiran urang langkung jembar.
Neda dihapunten bilih aya basa anu kirang merenah kana manah.... Ungkara di luhur kaasup kana caritaan panumbu catur dina begean...
A. Bubuka
B. Eusi
C. Sanduk-sanduk
D. Panutup
Jawaban : D
43. Dihandap ieu anu heunteu ka asup kana waruga warta anu didadarkeun, nyaeta ....
a. Kajadian
b. Karakteristik kajadian
c. Puseur carita warta
d. Waktu jeung tempat kajadian warta
e. Saha anu kalibet dina kajadian nu dilaporkeun
Jawaban : C
44. Naon anu disebut direct speech dina pamungkas warta ....
a. Omongan langsung
b. Pamunggkas warta
c. Pragraf utama
d. Kalimah bubuka
e. Paragraf handapaeun judul
Jawaban : A
45. Hal-hal anu matak nimbulkeun rasa simpati atawa matak ngaheulas anu maca disebut ....
a. Prominance
b. Human interest
c. Conflict
d. Direct speeche. Unusual
Jawaban : B
Dapatkan Informasi Terkini dari Tribun Pontianak via SW di sini
Cek berita dan artikel menarik lainnya melalui akses Google News
soal bahasa Sunda
Semester
ulangan bahasa sunda
Kelas 11
SMA
SMK
soal-soal bahasa sunda kelas 11
soal dan jawaban
50 SOAL Essay Bahasa Indonesia Kelas 11 SMA SMK MA Semester 1 Terbaru Lengkap Kunci Jawaban B Indo |
![]() |
---|
47 Soal dan Jawaban Essay Agama Buddha Kelas 2 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 |
![]() |
---|
47 Soal dan Jawaban Agama Buddha Kelas 2 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 Pilihan Ganda |
![]() |
---|
50 Soal & Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 11 SMA MA Ulangan/Ujian Semester 1 Kurikulum Merdeka |
![]() |
---|
60 JAWABAN Soal Bahasa Jawa Kelas 11 Ulangan Semester 1 UTS/PTS Soal Pilihan |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.