45 SOAL dan Jawaban Ulangan Akhir Semester Bahasa Sunda Kelas 11 SMA/SMK Terbaru
Melalui soal-soal latihan ini, pembelajaran akan mudah dalam mengasah kemampuan serta mendapatkan gambaran untuk soal ulangan yang akan dihadapi.
Jawaban : D
13. Dihandap ieu anu henteu kaasup dina media elektronik anu nyiarkeun acara make basa Sunda, nyaeta .....
A. TVRI
B. RRI Bandung
C. RRI Jakarta
D. STV
E. MQTV
Jawaban : C
14. Ieu mangrupa kamekaran novel Sunda ebreh dina rupa-rupa novel anu kungsi medal.
Dihandap ieu anu henteu kaasup kana novel karangan Aam Amalia, nyaeta .....
A. Puputon
B. Buron
C. Samagaha
D. Lalangse
E. Arca
Jawaban : E
15. Karya rekaan/fiksi dina wangun prosa tur biasana ukurannya panjang, nyaeta .....
A. Biografi
B. Wawacan
C. Novel
D. Pantun
E. Carpon
Jawaban : C
16. Tali pedaran di handap ieu!
1) Umumna panjang, henteu pondok kawas carpon
2) Galur caritana atawa plot ngarancabang (loba)
3) Midangkeun rupa-rupa tokoh (palaku), kajadian, sarta laluasa medar karakter tokohnya.
4) Nyaritakeun kahirupan sapopoe
5) Caritana teu leuwih ti lima kaca
Tina pedaran di luhur, nu teu ka kaasup ciri-ciri novel nyaeta . . .
A. 1
B. 2, 3
C. 4
D. 3, 4
E. 5
Jawaban : E
17. Ieu di handap anu henteu kaasup kana ciri-ciri novel, nyaeta .....
A. Tokoh Na loba
B. Latar Na laluasa
C. Alurna panjang
D. Karangan non fiksi
E. Eusi caritana nyaritakeun kahirupan sapopoe
Jawaban : D
18. Pangnyieunkeun naon SiDemung ku bapa ku kutna?
A. Katepel
B. Langlayangan
C. Sumpit
D. Lelempangan
E. Panggal
Jawaban : B
19. Seuseut tumbak teh disebutna .....
A. Pamatang
B. Janggala
C. Simpay
D. Perah
E. Gondewa
Jawaban : C
soal bahasa Sunda
Semester
ulangan bahasa sunda
Kelas 11
SMA
SMK
soal-soal bahasa sunda kelas 11
soal dan jawaban
50 SOAL Essay Bahasa Indonesia Kelas 11 SMA SMK MA Semester 1 Terbaru Lengkap Kunci Jawaban B Indo |
![]() |
---|
47 Soal dan Jawaban Essay Agama Buddha Kelas 2 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 |
![]() |
---|
47 Soal dan Jawaban Agama Buddha Kelas 2 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 Pilihan Ganda |
![]() |
---|
50 Soal & Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 11 SMA MA Ulangan/Ujian Semester 1 Kurikulum Merdeka |
![]() |
---|
60 JAWABAN Soal Bahasa Jawa Kelas 11 Ulangan Semester 1 UTS/PTS Soal Pilihan |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.