SOAL Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA/SMK dan Kunci Jawaban Lengkap 45 Soal Ujian/Ulangan Semester

Sehingga sangat cocok sekali untuk dijadikan panduan dan referensi dalam mendapatkan pengetahuan.

Editor: Madrosid
Kolase Tribunpontianak.co.id / sid / google
Pelajaran Bahasa Inggris Kelas 11 sebagai panduan untuk meningkatkan kemampuan menghadapi ujian sekolah pada semester 2. 

read text is for number 20 to 24.

Why Should Wearing a Helmet when Motorcycling?

We often hear lots of stories from road regarding people taking spill on motorcycle when they are riding without using helmet. Mostly the riders badly end up in mess. Wearing a fitted protective helmet offers many benefits which reduces the negative aspect of ridding. First and the most important is that wearing the correct helmet can save a rider’s life, physical ability, family pain, and money. The recommended designs of motorcycle helmets can provide total protection. They not only protect riders from getting a worse road injured accident but also from flying bugs, such as rain, sleet, mud and other potential projectiles.
Second, wearing a helmet can gives the riders a matter of style. Helmet can give the opportunity for rider to express the image they may want to project when riding on they way. This benefit may not be important to some people, but others, it means a lot and important. By choosing the most appropriate helmet from all of the various styles, such as beanie, shorty, German, and many others, wearing a helmet which can projecting an image is an inherent crucial part of motorcycling and help riders feel more confident when riding on the road.
However, what most important is wearing helmet when riding is a matter of using it properly. Bikers should use the helmets on which are fixed to their head. It is really not good if they places simply the helmets on the head without settling them properly. The bikers should fasten the helmet correctly to their head in order to get safe and comfort.

20. What is the main function of helmet?
a. Protection.
b. Support system.
c. Stylistic aspect.
d. Efficiency.
e. Effective.

Jawaban : A

21. Below is not the risk of motorcycle rider besides road accident ….
a. flying bugs
b. rain
c. sleet
d. mud
e. sleepy truck driver

Jawaban : E

22. “Helmets give the opportunity for rider to express the image they may want to project when riding on they way”
The aspect which can be the helmet’s function is …. Aspect
a. Protection
b. Support system
c. Stylistic aspect
d. efficiency
e. effective

Jawaban : C

23. “By choosing the most appropriate helmet from all of the various styles, such as beanie, shorty, German, and many others.”
The antonym of the underline word above is….
a. single
 b. several
c. multi
d. serve
e. a lot of

Jawaban : A

24. The next above shows the expression of….
a. giving a suggestion
b. giving an offer
c. giving the invitation
d. giving the letter
e. surprise expression

Jawaban : A

25. Ratna: “I’m hungry. How about you?”
Citra: “Me, too.”
Ratna: “….?”
Citra: “Sure.”
a. Shall we go to the library
b. Shall we go to the mosque
c. Shall we go to the canteen
d. Shall we go to the mosque
e. Shall we go to the bank

Jawaban : C

26. Harry: “Would you like to go camping with us next?”
Donny: “….,  but I have to take care my mom. She has been hospitalized for week.”
a. it’s sound interesting.
b. Thank you.
c. I don’t care about it.
d. I am sorry to hear that.
e. Don’t mention it.

Jawaban : A

The read text is for number 27 to 31

To: All teachers
Would you please come to watch our students’ performance for Angklung festival on June 21st 2016 in Hall of Surya Dharma School at 08.00 a.m. until the end of the event.

Sincerely,
Surya Permana

27. Who is the recipient of the text above?
a. Teachers.
b. Students.
c. Students and teachers.
d. Math teacher.
e. Headmaster.
Jawaban : A


28. When will the festival be held?
a. June 21st
b. June 22nd
c. June 23rd
d. June 24th
e. June 25th
Jawaban : A

29. Where will the festival be held?
a. The hall.
b. The yard.
c. The football court.
d. The tennis court.
e. The street.
Jawaban : A

30. When will the festival be begun?
a. 08.00.
b. 09.00.
c. 10.00.
d. 11.00.
e. 12.00.
Jawaban : A

31. What kind of the text is it?
a. Invitation
b. Report
c. Advertisement
d. Personal letter
e. Public letter
Jawaban : A

The reads text is for number 32 to 36.

Why Should Wearing a Helmet when Motorcycling?

We often hear lots of stories from road regarding people taking spill on motorcycle when they are riding without using helmet. Mostly the riders badly end up in mess. Wearing a fitted protective helmet offers many benefits which reduces the negative aspect of ridding. First and the most important is that wearing the correct helmet can save a rider’s life, physical ability, family pain, and money. The recommended designs of motorcycle helmets can provide total protection. They not only protect riders from getting a worse road injured accident but also from flying bugs, such as rain, sleet, mud and other potential projectiles.
Second, wearing a helmet can gives the riders a matter of style. Helmet can give the opportunity for rider to express the image they may want to project when riding on they way. This benefit may not be important to some people, but others, it means a lot and important. By choosing the most appropriate helmet from all of the various styles, such as beanie, shorty, German, and many others, wearing a helmet which can projecting an image is an inherent crucial part of motorcycling and help riders feel more confident when riding on the road.
However, what most important is wearing helmet when riding is a matter of using it properly. Bikers should use the helmets on which are fixed to their head. It is really not good if they places simply the helmets on the head without settling them properly. The bikers should fasten the helmet correctly to their head in order to get safe and comfort.

36. What is the main function of helmet?
a. Protection.
b. Support system.
c. Stylistic aspect.
d. Efficiency.
e. Effective.

Jawaban : A

37. Below is not the risk of motorcycle rider besides road accident ….
a. flying bugs
b. rain
c. sleet
d. mud
e. sleepy truck driver

Jawaban : E

38. “Helmets give the opportunity for rider to express the image they may want to project when riding on they way”
The aspect which can be the helmet’s function is …. Aspect
a. Protection
b. Support system
c. Stylistic aspect
d. efficiency
e. effective
Jawaban : C

39. “By choosing the most appropriate helmet from all of the various styles, such as beanie, shorty, German, and many others.”
The antonym of the underline word above is….
a. single
 b. several
c. multi
d. serve
e. a lot of

Jawaban : A

40. The next above shows the expression of….
a. giving a suggestion
b. giving an offer
c. giving the invitation
d. giving the letter
e. surprise expression

Jawaban : A

41. Vita: “…. to Jakarta to find the job?”
Dewi: “it’s nice of you to ask.”
a. Do you mind my migrating
b. Would you like to go
c. Would you go
d. Do you think I could
e. Do you have

Jawaban : C

42. Jane: “Would you like to go a concert on Saturday night?”
Tia: “Ehm, yes ….”
a. Anyway.
b. I’d like.
c. I’m busy.
d. I can’t.
e. I’d be delighted.

Jawaban : E

43. Hendra: “We are going to have a research for many days. Will you join us?”
Farhan: “….”
a. I am convinced
b. There is no doubt
c. I’m certain
d. I don’t know about it
e. I can’t say that for sure

Jawaban : C

44. Budi: “it’s boring. We’ve got to do something.”
Dina: “What about watching film?”
Budi: “Wow, cool! ....”
a. it’s a pity.
b. Let’s watch it.
c. You are wrong.
d. I am deeply sorry to hear that.
e. Oh, congratulation.

Jawaban : C

The reads text is for number 45

Dear Andrew,
Retirement Party for Mr. Jhon Stenham

 This is to inform you that Dr. Alex Dowie, our director of the IT Department is retiring on January 23rd, 2003. Dr. Dowie joined our company 20 years back when the company was in its initial years and was trying to make its place among the top ranked companies in the Mortgage Industry. Ever since then, he has positively contributed towards the success of this company. We were never short of his advice when was most needed and his leadership and faith in his fellow colleagues has always been exemplary.

 In order to say formal ‘Good Bye’ and to wish him luck for a relaxed retired life, a farewell dinner is organized by the company at Ramdas Hotel, 45 Johnson st, Kingston, Ontario on January 23rd, 2003.
 You and your spouse are all invited to grace this occasion and express your best wishes to Dr. Dowie in person. Kindly RSVP by responding to this email with the name of your guest by January 15th.

Susan Miller,
Director Human Resource

45. What position is held by Susan?
a. Director of production.
b. Director of Marketing.
c. Director of Human Resource.
d. Director of Accounting.
e. Dirrector of Culture.
Jawaban : C

Dapatkan Informasi Terkini dari Tribun Pontianak via SW di sini

Cek berita dan artikel menarik lainnya melalui akses Google News

Halaman 4 dari 4
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved