45 SOAL Beserta Jawaban Bahasa Inggris Kelas 6 Ujian Semester Akhir UAS SAS Kurikulum Merdeka 2024
Untuk membantu siswa dalam belajar lebih mudah dan langsung dapat mengasah kemampuan dirinya............................
Jawaban: C
14. Mr. sanjaya is my father. He is a farmer. He works in a ….
A. post office
B. rice field
C. school
D. hospital
Jawaban: B
15. the – cut – Don’t – tree
A. don’t cut the tree
B. cut don’t the tree
C. the tree cut don’t
D. cut tree the don’t
Jawaban: A
16. My mother wears a …. on her finger.
A. necklace
B. ring
C. hair band
D. hat
Jawaban: B
17. At one o'clock, people usually have ....
A. lunch
B. dinner
C. breakfast
D. suffer
Jawaban: A
18. On school-day I have breakfast ....
A. at seven o'clock
B. at half past six
C. before half past six
D. at five
Jawaban: C
19. We can see a lot of plane in the....
A. toilet
B. swimming pool
C. airport
D. station railway
Jawaban: C
20. I have a new shoes and a pair of....
A. watch
B. glass
C. sock
D. plate
Jawaban: C
21. There is a . . . in my home.
A. station
B. garden
C. airport lake
D. lake
Jawaban: B
22. The sign mean untuk dijual is....
A. for sale
B. discount
C. toilet
D. for rent
Jawaban: A
23. My stomach is sick I have....
A. penicillin
B. headache
C. stomachache
D. a cold
Jawaban: C
24. Andi : Let's go to library
Rini : Ok They want to....
A. reading books
B. listening music
C. playing football
D. watching the film
Jawaban: A
25. A:”It is rains outside. Could you lend me your……, please?”
B: "Sure, here it is!”
A. Bag
B. T-shirt
C. Jacket
D. Umbrella
Jawaban: D
26. My father is a …. He can fly an airplane.
A. Carpenter
B. Teacher
C. Pilot
D. Engineer
Jawaban: C
27. Have you ever visited to the Pangandaran?
A. Mount
B. Beach
C. Reservoir
D. Lake
Jawaban: B
28. the – cut – Don’t – tree
A. Don’t cut the tree
B. Cut don’t the tree
C. The tree cut don’t
D. Cut tree the don’t
Jawaban: A
29. I look the moon at ....
A. Rainy
B. Sunny
C. Night
D. Village
Jawaban: C
30. If you want to save your money, you have to go to a ….
A. Post office
B. Hospital
C. Bank
D. Market
Jawaban: C
31. At 7 a.m, people usually have ....
A. Lunch
B. Dinner
C. Breakfast
D. Supper
Jawaban: C
32. The person who examines the patient’s disease is the…
A. Doctor
B. Nurse
C. Pharmacist
D. Therapist
Jawaban: A
33. We can see a lot of buses in the....
A. Toilet
B. Swimming pool
C. Bus station
D. Station railway
Jawaban: C
34. My sister wears a …. on her neck.
A. Necklace
B. Ring
C. Hair band
D. Hat
Jawaban: A
35. The leader of a country is. . .
A. king
B. minister
C. governor
D. president
Jawaban: D
36. The capital city of West Java is. . .
A. Denpasar
B. Bandung
C. Pontianak
D. Medan
Jawaban: B
37. The leader of village is. . .
A. subdistric head
B. village chief
C. regent
D. major
Jawaban: B
38. Indonesia is lead by a. . .
A. prime minister
B. president
C. minister
D. governor
Jawaban: B
39. United Kingdom is now lead by a. . .
A. king
B. queen
C. prime minister
D. president
Jawaban: B
40. The capital city of North Sumatra is. . .
A. Medan
B. Aceh
C. Palembang
D. Pekanbaru
Jawaban: A
41. The capital city of East Kalimantan is. . .
A. Pontianak
B. Banjarmasin
C. Palangkaraya
D. Samarinda
Jawaban: D
42. Mr. Nadiem Makarim is now a. . .
A. he is a minister of education
B. he is a minister of finance
C. he is a minister of health
D. he is a minister of defence
Jawaban: A
43. Menteri perdagangan is . . .
A. The minister of finance
B. The minister of trade
C. The minister of tourism
D. The minister of foreign affairs
Jawaban: B
44. Kuala Lumpur is the capital city of. . .
A. Indonesia
B. Malaysia
C. Vietnam
D. Singapore
Jawaban: B
45. What is Dewan Perwakilan Rakyat in English?
A. The minister of justice
B. Attonery general
C. People consultative Assembly of the Republic of Indonesia
D. The House of Representative of the Republic of indonesia
Jawaban: D
Dapatkan Informasi Terkini dari Tribun Pontianak via SW di sini
Cek berita dan artikel menarik lainnya melalui akses Google News
Bahasa Inggris
Ujian Semester
ujian bahasa inggris
Soal Bahasa Inggris
aktivitas belajar
Soal Bahasa Inggris kelas 6
35 JAWABAN UTS SKI Kelas 5 MI Soal Pilihan Ganda dan Essay Ulangan dan Ujian Sekolah |
![]() |
---|
JAWABAN UTS Agama Islam Kelas 2 SD Ulangan Semester 1 PTS Soal Pilihan |
![]() |
---|
JAWABAN Soal Latihan Sumatif Matematika SD Kelas 1 Semester 1, Persiapan Ulangan Semester |
![]() |
---|
50 JAWABAN UTS/PTS PAI Kelas 6 SD/MI Semester 1 Hadapi Ulangan dan Ujian Sekolah |
![]() |
---|
JAWABAN UTS Bahasa Inggris Kelas 1 Semester 1 Pilihan & Essay Ganda Ulangan |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.