Bahasa Jawa
Soal Bahasa Jawa Kelas 11 Semester 2 Materi Belajar Buku Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawaban
Terdiri dari soal pilihan ganda dalam pembahasan untuk meningkatkan kemampuan siswa terhadap materi pelajaran.
Jawaban : E
21. Bersucinya dengan aiir, yen disalini nganggo basa jawa ing tembang gambuh yaiku....
a. sembah raga puniku
b. pakartine wong amagang laku
c. sesucine asarana saking warih
d. kang wus lumrah limang wektu
e. wantu wataking wewaton
Jawaban : C
22. Serat Wefhatama wiwit pangkur, sinom, pocung, gambuh lan kinanthi, kabeh ana pirang pada
a. 100 pada
b. 90 pada
c. 110 pada
d. 50 pada
e. 75 pada
Jawaban : A
23. Tembang gambuh ing serat Wedarama wonten pinten pada(bait)
a. 14 pada
b. 18 pada
c. 15 pada
d. 35 pada
e. 30 pada
Jawaban : B
24. Serat Wedhatama anggitanipun sinten?
a. KGPAA Mangkunegara IV
b. KGPAA Mangkunegara Il
c. Yasadipura I
d. Yasadipura Ii
e. RNg Ranggaarsita
Jawaban : B
25. Seat Wedhatama wonten pinten tembang?
a. 4 tembang
b. 5 tembang
c. 6 trmbang
d. 7 tembang
e. 3 tembang
Jawaban : B
26. Tembang Gambuh menika wonten pinten gatra/larik
a. 9 gatra
b. 7 gatra
c. 6 gatra
d. 5 gatra
e. 4 gatra
Jawaban : C
27. Guru wilangan tembang gambuh inggih menika....
a. 7, 9, 12.8.8
b. 8, 10, 12, 8, 8
c. 7, 10, 12, 8, 8
d. 7, 10, 12, 9,9
e. 7, 10, 12, 7, 7
Jawaban : A
28. Guru lagu tembang gambug inggih menika.....
a. u, u, i, u, o
b. u, u, i, u, a
c. u, u, i, u, i
d. u, u, i, a, i
Jawaban : C
29. Larik kang tegese: senajan diucapake dening wong mlarat
a. Pitutur bener iku
b. Sayektine apantes tiniri
c. Nadyan metu saking wong sudra papeki
d. Lamun becik nggone muruk
e. Iku pantes sira anggo
Jawaban : C
30. Larik sing tegese: Supaya dipahami nasehat iki
a. Den gambuh ing pitutur
b. Marang kanca rukun sih satuhu
c. Aja sira ngendelke lamun kinasih
d. Engeta ing kalanipun
e. Duk prapta saking ing dhukoh
Jawaban : A
Cek berita lain seputar ujian sekolah di sini
Bahasa Jawa
Semester 2
Belajar Buku Kurikulum Merdeka
Soal Bahasa Jawa Kelas 11 Semester 2
kelas 11 semester 2
ulangan atau ujian sekolah
soal latihan
latihan
50 JAWABAN Bahasa JAWA Kelas 12 Semester 1 Pilihan Ganda Siap Hadapi Ulangan dan Ujian |
![]() |
---|
JAWABAN Bahasa Jawa Kelas 12 Semester 1, Pilihan Ganda 40 Latihan Soal Ulangan dan Ujian Sekolah |
![]() |
---|
40 JAWABAN Soal TKA Bahasa Jawa Kelas 6 Soal Pilihan, Siap Ulangan dan Ujian Sekolah |
![]() |
---|
40 JAWABAN Soal Pilihan Bahasa Jawa Kelas 11 Semester 1 K Merdeka, Siap Hadapi Ulangan dan Ujian |
![]() |
---|
30 JAWABAN Soal Wulangan Bahasa Jawa Kelas 4 SD Pilihan Ganda dan Essay Siap Hadapi Ulangan - Ujian |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.