Soal Kelas 12

Soal Ujian Sekolah USP Bahasa Inggris Kelas 12 SMA/SMK/MA Lengkap Kunci Jawaban USBN Tahun 2023

Dalam ujian Bahasa Inggris ada dua sistem, dimana Anda harus mendengarkan percakapan dan adapula unsur reading.

Editor: Syahroni
GRAFIS TRIBUNPONTIANAK.CO.ID/ENRO
Soal-soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris Kelas 12 SMA/Madrasah Aliyah hingga SMK terbaru tahun 2023. 

19.  He told me a lot about Philippines.
He _____________ there for a long time.
a.  Must have lived                                         
b.  Might be living                                           
c.  Ought to have lived
d.  should be living
e.  would have lived

Jawab : A

20.  There were plenty of tickets left for the concert.
We _____________ have bought them in advance.
a.  Couldn’t                                                     
b.  Shouldn’t                                                     
c.  Might not
d.  mustn’t
e.  wouldn’t

Jawab : D

21. The government promised, when they were elected, that they ____________ taxes.
a. Would raise                                                 
b. Would rose                                                 
c. Will not raise
d. would not raise
e. will raise

Jawab : D

22. The company’s most valuable asset _____   their city-centre property.
a. Are                                                               
b. Is                                                                   
c. Has
d. was
e. were

Jawab : B

23. Peter is suffering from stress because of work problems and he _________________ to try meditation.
a. Had been advised                       
b. Is advised                                                   
c. Advices
d. advised
e. has been advised

Jawab : E

24. Rendy __________ his lung cancer regularly.
a. Checks up                                                   
b. Is checking up                                           
c. To checking up
d. checked up
e. checking up

Jawab : A

25. By this time next year, my English teacher ____________ from this job.
a. Will have resigned                                     
b. Resigns                                                         
c. Resigned
d. will resign
e. will be resigned

Jawab : A

26. Most of the children in the school _____________ against polio.
a. Have been already vaccinated
b. Have been vaccinated                           
c. Have already been vaccinated
d. have vaccinated
e. had vaccinated

Jawab : C

27.  The duties of the new secretary are to answer the telephone, to type letters and ______________ the book keeping.
a. doing                                                           
b. did                                                               
c.  do
d.  to do
e.  done

Jawab : D

28. After the reward had been distributed, the participants ___________ out of the room.
a. Went                                                             
b. Have gone                                                 
c. Were going
d. go
e. going

Jawab : A

29.  ‘Are you the owner of this vehicle?’ Asked the policeman.
The policeman asked me whether I ______________ the owner of that vehicle.
a.  Am                                                               
b.  Was                                                               
c.  Have
d. were
e. have been

Jawab : B

30.  It is zebra crossing; cars __________ stop to let us cross here.
a. Have to                                                       
b. Should                                                                     
c. Need to
d. may
e. might

Jawab : A

31.  ‘It is being debated by the prime minister’, told John.
John told that it _____________ by the prime minister.
a. Was being debated                                             
b. Is debated                                                   
c. Debates
d. is being debated
e. has been being debated

Jawab : A

32.  The two skiers were killed _______ an avalanche.
a. At                                                                 
b. From                                                             
c. Between
d. on
e. in

Jawab : E

33.  The professor is seeking to establish the nature of the changes in the ___________ of the area since it became industrialized.
a. Ecological                                                   
b. Ecosystem                                                   
c. Ecologically
d. ecology
e. ecologist

Jawab : D 

34.  The parliament need to rethink, revise, and _________.
a. Reformed                                                   
b. Reform                                                         
c. To reforming
d. reforming
e. to reform

Jawab : B

35.  The minister education suggested having a standard of healthy life and __________ the quality of life.
a. Improve                                                       
b. Improved                                                   
c. To improving
d. To improve
e. improving

Jawab : E

36. Sharks are marine animals ___________________ at the top of the ocean’s food chain for million of years.
a. That have lived                                         
b. Which have lived                                       
c. When have lived
d. that lived
e. where have lived

Jawab : A

37. The teacher __________ I admired is my English teacher.
a. Whom                                                                     
b. Where                                                                     
c. Which
d. who
e. that

Jawab : A

38. The list of the broadcast in this week are ; breezy, chilly, cool, clear and _________
a.  Dry                                                               
b. Dried                                                           
c. Dryly 
d. dryness
e. drain

Jawab : A

39. The officials enjoy having extra facilities but the citizen ________.
a. Don’t                                                           
b. Done so                                                       
c. Could
d. didn’t
e. do

Jawab : A

40.  He orders people around as if he were the owner of the restaurant.
It can be concluded that ________________
a. he has worked hard to own the restaurant
b. he has been the owner for years
c. he is very proud of his restaurant
d. he is just an ordinary employee
e. he has a successful businessman

Jawab : D

Cek Berita dan Artikel Mudah Diakses di Google News

Halaman 4 dari 4
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved