SOAL UTS Bahasa Inggris Kelas V SD/MI 2022 Lengkap Kunci Jawaban Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 5 SD

Soal dan kunci jawaban ini sebagai bahan untuk belajar dan mengasah kemampuan adik-adik dalam belajar.

Editor: Syahroni
Tribun Pontianak
Kunci Jawaban Soal UTS atau PAS Kelas V SD Pelajaran Bahasa Inggris. 

TRIBUNPONTIANAK.CO.ID - Simak soal dan jawaban pilihan ganda bahan Ujian Tengah Semester (UTS) atau Penilaian Tengah Semester 9PTS) pelajara Bahasa Inggris kelas 5 SD 2022.

Soal dan kunci jawaban ini sebagai bahan untuk belajar dan mengasah kemampuan adik-adik dalam belajar.

Semakin banyak latihan soal maka semakin banyak pengetahuan yang didapatkan.

Kunci Jawaban Soal AKM Kelas 5 Latihan Soal Numerasi dan Literasi

Belajar dan langsung latihan soal dinilai efektif untuk mengasah kemampuan dan mempersiapkan diri untuk menghadapi ujian.

Adik-adik juga bisa mencari referensi lainnya untuk belajar.

Soal dan Jawaban Bahasa Inggris Kelas V SD/MI 2022:

1. Mr. Andi designs a house. He is a/an ….
A. army
B. lawyer
C. librarian
D. architect

Jawaban: D

2. Mr. Satrio flies a plane. He is a ….
A. librarian
B. drive
C. pilot
D. policeman

Jawaban: C

3. Mr. Jaya makes chairs and tables. He is a ….
A. sailor
B. painter
C. dentist
D. carpenter

Jawaban: D

4. Mrs. Nina helps the doctor. She is a ….
A. tailor
B. nurse
C. typist
D. shopkeeper

Jawaban: B

5. A train stops at the ….
A. railway station
B. harbour
C. bus station
D. airport

Jawaban: A

Latihan Soal AKM Kelas 5 dan Kunci Jawaban Soal Numerasi dan Literasi

6. These are water transportations, except ….
A. ship
B. boat
C. bike
D. canoe

Jawaban: C

7. Mr. Rozak goes to the airport. He will go to Kalimantan by ….
A. bicycle
B. ship
C. plane
D. helicopter

Jawaban: C

8. Waiter      : Good evening, welcome to Bamima cafe!
      Customer : ….
A. good morning, no!
B. good evening, thank you!
C. good evening, no thank you!
D. good morning, thank you!

Jawaban: B

For number 9-11, answer based on the following text!
Worship dance
Worship dance is a traditional dance originating from Lampung, this dance is usually used at wedding ceremonies or welcoming special guests. This dance is usually filled with female dancers. Usually using gamelan instruments to accompany this dance.

9. Pray dance is from….
A. USA
B. Bosnia
C. Russia
D. Lampung, Indonesia

Jawaban: D

10. The worship dance is usually played by…..
A. one person
B. female dancers
C. many poeple
D. A girl

Jawaban: B

11. The musical instrument used to accompany the worship dance is…
A. harmonica
B. gamelan
C. tamburica
D. trumpet

Jawaban: B

Text For Number 12-14
At present, people who want to move to other places have been greatly facilitated. They can also choose what means of transportation they want. If they want to go far away, they can get on a plane.

The aircraft can move very fast so it does not require a long time. The aircraft can also carry many passengers. When people want to go somewhere that crosses the sea, they can go by boat, ships can also carry thousands of passengers.

12. Nowadays, people are …. to move to other places
A. difficult
B. easy
C. common
D. slow

Jawaban: B

13. A … can reach long distances in just a few hours.
A. car
B. bus
C. plane
D. train

Jawaban: C

14. A ship moves slowly, but it can carry… of people.
A. a few
B. a little
C. not many
D. thousands

Jawaban: D

15. The followings live in the air….
A. whale, cassowary, peacock
B. swallow, zebra, eagle
C. flamingo, woodpecker, canary
D. owl, pigeon, walnuts

Jawaban: D

16. Photosynthesis is a process of….
A. cooking food on leaf
B. cooking food on root
C. eating food on root
D. eating food on leaf

Jawaban: B

17. The sun shines brightly. It is hot. I need ….
A. uniform
B. hat
C. tie
D. shirt

Jawaban: B

18. My grandmother reads newspaper. She uses ….
A. shirt
B. hat
C. belt
D. glasses

Jawaban: D

19. Mr. Ferdi is a teacher. He goes …. in the school everyday.
A. playing
B. walking
C. teach
D. reading

Jawaban: C

20. Mala brings broom and duster. She wants to ….
A. play badminton
B. read book
C. buy something
D. clean the room

Jawaban:  D

Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di
AA

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved