Bahasa Inggris Kelas 7
40 JAWABAN Soal Bahasa Inggris Kelas 7, Soal Pilihan Ulangan Sekolah Semester 1 Lengkap
Terlebih soal-soal ini disusun berdasarkan standar materi pelajaran untuk menjadi panduan bagi siswa, guru serta orang tua.
19. . . . . many people standing outside the movie theater.
A. There is
B. There are
C. There
D. Is there
Jawaban: B
20. There . . . a small cat playing with some toys.
A. Is
B. Are
C. Am
D. Have
Jawaban: A
21. We use this thing to cook our meals. It is a . . . . .
A. Basin
B. Stove
C. Knife
D. Rack
Jawaban: B
22. Maria: I got this thing from my uncle. I forget what it’s called, umm, it’s round and it’s long and it’s used for looking at the starts.
Johnny: Do you mean a . . . . . . .?
Maria: Yes ! That’s it !
A. Microscope
B. Telescope
C. Scissor
D. Glasses
Jawaban: B
23. This animal lives in the sea and has tentacles. What animal is it?
A. Octopus
B. Elephant
C. Zebra
D. Tiger
Jawaban: A
24. A rabbit has two long ears, a small tail and ….
A. Shell
B. Horns
C. Fur
D. Claws
Jawaban: C
My Favorite Animal
My favorite animal is rabbit. Rabbit has two long ears. Its eyes are big and black,
but when it is dark its eyes are red. It has two long teeth. Its nose is small and soft pink.
Its tail is soft, round and small like a cotton ball. Its legs are small. It doesn’t walk,
it jumps. It is vegetarian and its favorite food are carrots. Rabbits are very funny.
25. How many ears does the rabbit have?
A. Two ears
B. Three ears
C. Four ears
D. Five ears
Jawaban: A
26. Does it has short teeth?
A. Yes, it does
B. No, it does
C. Yes, it doesn’t
D. No, it doesn’t
Jawaban: D
27. What is the title of the text?
A. Rabbits are very funny
B. My Animal
C. My Favorite Animal
D. Rabbit
Jawaban: C
28. Miss Michel is a flight attendant. She takes care of ....
A. patients
B. passengers
C. fields
D. animals
Jawaban: B
29. Mr. Arnold is a chef. He cooks food at a ....
A. hospital
B. restaurant
C. plane
D. shop
Jawaban: B
30. Marco: What fruits do you like?
Lilly: ....
A. I like soup very much
B. I like pizza
C. Yes, I do. I like fruits
D. I like apples and oranges
Jawaban: D
31. Cherille: How do you record on this tape recorder, Tom?
Tom: Just ... the record button and then speak into the microphone.
A. pull
B. dial
C. plug
D. push
Jawaban: D
Text for no 32-34
My Cute "White"
Hello everybody! My name is Dani. I live in a small village. I have a pet. His name is White. It is a rabbit. His fur is white and has black spots. It has long ears and a short tail. He also has big eyes. My rabbit likes to eat carrot and other vegetables. I bring White to a veterinarian when he does not look well. I love White very much.
32. How do White’s eyes look like?
A. Cute
B. Small
C. Long
D. Big
Jawaban: D
33. What does White eat?
A. Rice and fish
B. Carrot and other vegetables
C. Fruits and vegetables
D. Meat
Jawaban: B
34. When does the writer take White to the veterinarian?
A. When she wants to do checkup.
B. When her mother asks her to.
C. When she has some money.
D. When White is not healthy.
Jawaban: D
36. Dewi: ... me that eraser, please.
Edo: This eraser? Here you are.
Dewi: Thanks.
A. Pass
B. Put
C. Borrow
D. Throw
Jawaban: A
The text is for no 37-38
Rini: Look at the giraffes. They have curly eyelashes.
Dina: Yes, thye do. Their eyelashes are adorable.
Rini: And look at the zebras. They have black and white stripes on their bodies.
Dina: Guys, do you know that each zebra has different pattern?
Rini: They do? That's very interesting!
37. What do they say about the animals?
A. Sita says that giraffes have curly eyelashes
B. Andri says that each zebra has the same pattern
C. Sita says that giraffes have black and white stripes
D. Dini says that zebras have curly eyelashes
Jawaban: A
38. “Their eyelashes are adorable.” What is the synonym of the underlined word?
A. Ugly
B. Awful
C. Beautiful
D. Bad
Jawaban: C
39. You can put the food in the . . . .to keep it fresh and cold.
A. Microwave
B. Refrigerator
C. Stove
D. Rice Cooker
Jawaban: B
40. My classmate always smiles and has many friends. She is . . . . .
A. Clumsy
B. Healthy
C. Friendly
D. Lazy
Jawaban: C
- Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
- Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
Bahasa Inggris
Kelas 7
Semester 1
Semester 2
kumpulan soal dan jawaban bahasa inggris kelas 7
belajar mandiri menggunakan soal latihan
Soal Pilihan Ulangan Sekolah Semester 1 Lengkap
32 Soal Ulangan/Ujian Bahasa Inggris Kelas 7 dan Kunci Jawaban Pilihan Ganda Semester 1 |
![]() |
---|
SOAL Bahasa Inggris Kelas 7 dan Kunci Jawaban Ujian Sekolah Semester 1 Kurikulum Merdeka |
![]() |
---|
JAWABAN Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 Ujian / Ulangan Tahun Ajaran 2023/2024 |
![]() |
---|
Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 dan Kunci Jawaban PTS Tahun 2023 |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.