Bahasa Jawa
20 Soal Pilihan Bahasa Jawa Kelas 11 Semester 1 Kurikulum Merdeka UTS/PTS Ulangan dan Ujian Sekolah
Bentuk soal ini disusun sesuai dengan pembelajaran untuk meningkatkan kemampuan dalam standar pendidikan.
9. Tembung “mangan” kalebu tembung …
A. aran
B. kriya
C. ganti
D. panyeluk
Jawaban: B
10. Tegese tembung “tuwin” ing basa Jawa yaiku …
A. nanging
B. lan
C. utawa
D. dene
Jawaban: B
11. Salah siji jinis karya sastra Jawa kuna yaiku …
A. geguritan
B. serat
C. novel
D. puisi bebas
Jawaban: B
12. Geguritan kalebu karya sastra …
A. prosa
B. crita cekak
C. tembang bebas
D. puisi gancaran
Jawaban: C
13. Tembung kang duwé swara lan makna kang padha diarani …
A. paribasan
B. purwakanthi
C. tembung saroja
D. tembung parikan
Jawaban: C
14. Paribasan: “Alon-alon waton kelakon” tegese …
A. kudu cepet supaya sukses
B. sabar lan ati-ati bisa nggawa asil
C. kudu kerja keras terus-terusan
D. kerja bareng luwih apik
Jawaban: B
15. Geguritan iku mliginé ngungkapaké …
A. warta
B. rasa lan karsa
C. pawarta kadadean
D. lelakon wayang
Jawaban: B
16. Upacara mitoni ditindakake nalika bayi …
A. umur 3 dina
B. umur 7 dina
C. umur 7 wulan
D. umur 1 taun
Jawaban: C
17. Tembang “Gambuh” kalebu jinis tembang …
A. macapat
B. dolanan
C. tengahan
D. bebas
Jawaban: A
18. Wayang kulit iku kagolong kabudayan …
A. manca negara
B. anyar
C. tradisional
D. modern
Jawaban: C
19. Jeneng jenang ing upacara tingkeban yaiku …
A. jenang abang
B. jenang katul
C. jenang sengkala
D. jenang baro-baro
Jawaban: D
20. Ing pakeliran wayang kulit, dhalang nduwèni fungsi minangka …
A. peniup seruling
B. sindhen
C. pamain gamelan
D. narator lan pangatur cerita
Jawaban: D
- Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
- Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
Bahasa Jawa Kelas 11
20 Soal Pilihan Bahasa Jawa Kelas 11
bahasa jawa kelas 11 semester 1
PTS Ulangan dan Ujian Sekolah
Soal Pilihan Bahasa JAWA
kumpulan soal UTS bahasa jawa
pelajaran soal bahasa jawa kelas 11
JAWABAN UTS Bahasa Jawa Kelas 7 Semester 1 Kurikulum Merdeka Pilihan Ganda |
![]() |
---|
50 JAWABAN Bahasa JAWA Kelas 12 Semester 1 Pilihan Ganda Siap Hadapi Ulangan dan Ujian |
![]() |
---|
JAWABAN Bahasa Jawa Kelas 12 Semester 1, Pilihan Ganda 40 Latihan Soal Ulangan dan Ujian Sekolah |
![]() |
---|
40 JAWABAN Soal TKA Bahasa Jawa Kelas 6 Soal Pilihan, Siap Ulangan dan Ujian Sekolah |
![]() |
---|
40 JAWABAN Soal Pilihan Bahasa Jawa Kelas 11 Semester 1 K Merdeka, Siap Hadapi Ulangan dan Ujian |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.