JAWABAN UTS/PTS Bahasa Jawa Kelas 2 SD Semester 1 Kurikulum Merdeka Ulangan dan Ujian Sekolah
Pastikan setiap soal dipelajari, jadikan seluruh materi ini sebagai persiapan dalam menghadapi ulangan.
Jawaban: C
14. Aku mangkat sekolah bareng….
a. Kancaku
b. Bapak
c. Ibuk
Jawaban: A
15. Tanduran kang asile bisa kanggo obat iku diarani ….
a. Bumbon
b. Empon-empon
c. Palawija
Jawaban: B
16. Urutann sing bener kanggo basa krama ne tangan, irung, kuping yaiku ....
a. asto, grono, talingan
b. asto, grono, telinga
c. asto, Talingan, Grono
Jawaban: A
22. Yen omahe wis tumata rapi lan resik, Bapak Ibu mesthi rena penggalihe. Rena tegese ...
a. susah
b. seneng
c. sumpek
Jawaban: B
23. Kang nutupi kabeh awake pitik, yaiku ....
a. Pupu
b. wulu
c. brutu
Jawaban: B
24. Kang nyebabake penyakit DBD yaiku ....
a. aides aigepty
b. malaria
c. kaki gajah
Jawaban: A
25. Jam rolas awan hawane panas ....
a. banget
b. mendhung
c. ngethang-ngethan
Jawaban: C
26. Simbah dahar roti, aku … bakso
a. ngumbe
b. dahar
c. mangan
Jawaban: C
27. Kewan kang dialap tenagane yaiku ….
a. kucing
b. jaran
c. wedus
Jawaban: B
28. Supaya resik jogan kotor kudu di ….
a. sapu
b. siram
c. sawang
Jawaban: A
29. Sregepa sinau supaya ….
a. bodo
b. sugih
c. pinter
Jawaban: C
30. Piranti adus yaiku ...
a. sulak
b. Sabun
c. Sapu
Jawaban: B
Soal Essay
1. Sapa jeneng bapak lan ibu kowe?
Jawaban: Jeneng bapak kula ... lan jeneng ibu kula ...
2. Apa tegese tembung “sugeng enjing”?
Jawaban: Tegese “sugeng enjing” yaiku salam ing wayah esuk.
3. Tulisen telung jeneng kewan ing basa Jawa!
Jawaban: Asu, kucing, pitik.
4. Yen arep turu, piye carane ngucapake salam basa Jawa?
Jawaban: Ngucapake “Sugeng dalu” utawa “Mugi pinaringan sarasmi turu.”
5. Apa tegese “matur nuwun”?
Jawaban: Tegese “matur nuwun” yaiku ngucapake rasa syukur utawa “terima kasih.”
6. Sapa sing biasane mulang murid ing sekolah?
Jawaban: Guru sing mulang murid ing sekolah.
7. Apa tembung “wedang” iku tegese?
Jawaban: Tegese “wedang” yaiku omben-omben utawa minuman.
8. Sebutna warna telu nganggo basa Jawa!
Jawaban: Abang, ireng, putih.
9. Yen ketemu kanca ing dalan, apa sing kudune diucapake?
Jawaban: Kudune ngucapake salam, contone “Halo” utawa “Sugeng enjing.”
10. Sebutna anggota awak loro nganggo basa Jawa!
Jawaban: Sirah lan tangan.
11. Apa tegese “ojo rame”?
Jawaban: Tegese yaiku aja ribut utawa aja banter-banter.
12. Sebutna jeneng woh-wohan loro nganggo basa Jawa!
Jawaban: Apel lan jeruk.
13. Sapa sing biasane nglairake anak lan ngopeni anak?
Jawaban: Ibu sing nglairake lan ngopeni anak.
14. Apa tembung “tandur” iku tegese?
Jawaban: Tegese “tandur” yaiku nandur pari utawa tetanduran.
15. Yen arep lunga sekolah, apa sing kudune diucapake marang wong tuwa?
Jawaban: Kudune ngucapake salam, contone “Bapak/Ibu kula nuwun, kula badhe sekolah,”
- Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
- Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
kunci jawaban
ulangan semester 1
panduan belajar
ikuti seluruh soal dengan seksama
soal dan jawaban bahasa jawa
50 SOAL Essay PJOK Kelas 10 SMA SMK MA Semester 1 Terbaru Lengkap Kunci Jawaban Penjaskes |
![]() |
---|
JAWABAN PTS/UAS PPKN Kelas 12 Kurikulum Merdeka Semester 1 Ulangan dan Ujian Sekolah |
![]() |
---|
50 Soal & Kunci Jawaban PJOK Kelas 10 SMA SMK MA Ulangan/Ujian Semester 1 Kurikulum Merdeka |
![]() |
---|
47 Soal dan Jawaban Pilihan Ganda Agama Konghucu Kelas 1 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
![]() |
---|
55 Soal dan Jawaban PTS PAI Kelas 7 SMP Semester 1 Kurikulum Merdeka Tahun 2025 |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.