Bahasa Inggris
JAWABAN Soal Bahasa Inggris Kelas 10 SMA Pilihan dan Essay Chapter 1 dan 2
Sebagai latihan dalam meningkatkan kemampuan diri serta kesiapan dalam meningkatkan pemahaman terhadap materi pelajaran.
TRIBUNPONTIANAK.CO.ID - Soal latihan Bahasa Inggris Kelas 10 SMA/SMK sederajat soal terbaru.
Terdiri dari soal pilihan ganda dan essay lengkap dengan kunci jawaban sebagai panduan belajar.
Untuk menghadapi soal-soal ulangan harian dan semester 1 dan 2.
Sebagai latihan dalam meningkatkan kemampuan diri serta kesiapan dalam meningkatkan pemahaman terhadap materi pelajaran.
Selama belajar dari rumah peserta didik bisa memanfaatkan kunci jawaban ini untuk berlatih.
Terutama untuk menyiapkan diri menghadapi PTS / UTS di tahun ajaran baru ini.
Pelajaran Bahasa Inggris merupakan suata mata pelajaran wajib di setiap sekolah untuk kelas 10 SMA/SMK.
Soal latihan dan kunci jawaban kelas 10 SMA/SMK.
Baca juga: 45 Soal Pilihan Ganda Bahasa Sunda Kelas 9 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban Ujian
Berikut soal latihan dan kunci jawaban 25 pilihan ganda dan 10 soal essay
I. Jawablah dengan benar soal-soal berikut ini!
My sister … (1) to cook. … (2) I have a great idea for lunch every day. … (3) Cook oxtail soup for today. I invited my friends to our house to try this soup. … (4) liked it very much and told … (5) the sister opened a restaurant because she thought many people would like this soup and she would make a lot of money with … (6).
1.
a. lvoe
b. love
c. full of love
d. love
e. interlacing
Answer: d
2.
a. that
b. that
c. you
d. I
e. we
Answer: b
3.
a. we
b. you
c. we
d. that
e. that
Answer: d
4.
a. that
b. that
c. you
d. you
e. that
Answer: d
5.
a. they
b. they
c. she is
d. I
e. From me
Answer: d
6.
a. that
b. they
c. they
d. they
e. they
Answer: a
7. This dialog is for question No. 7-9
Lisa: Hi Sally, did you read the announcement?
Sally: About what?
Lisa: “Eric just sent me a text saying that you have passed the state exam.
Sally: Oh really?
Lisa: Yes, you can read the text yourself, here it is.
Sally: Wow, thanks for letting me know.
Lisa: Don’t say that. I … (7)
Sally: “… (8) for saying that.”
Lisa: … (9) Where will you continue your studies? “
Sally: I don’t know yet.
a. Congratulations on the conclusion
b. Congratulations on your performance
c. Sorry to hear that
d. IM very proud of you
e. so
Answer: d
8.
a. no
b. Thank you very much
c. I am happy
d. I am very happy
e. I am very proud
Answer: b
9.
a. well
b. You’re welcome
c. Of course
d. Yes i do
e. Good luck
Answer: b
10.
What is – aroma – jasmine – white
What are the correct settings for the product above?
a. The scent of white jasmine that I have.
b. White jasmine is the aroma.
c. White jasmine is the aroma
d. This is the scent of white jasmine
e. The aroma of the white jasmine
Answer: a
11. How long does BBC World Service broadcast in English?
This will be sent …… hours a day.
a. 20
b. 24
c. 28
d. 26
e. 37
Answer: a
12. The program focuses on the latest news and events, but also includes music, science, sports and theater programs.
The word in the sentence refers to …
a. Buschhaus
b. The BBC
c. The program
d. London
e. News
Answer: c
13. BBC World Service has a program.
a. Science, music, advertising, commerce, drama
b. Music, science, sports, film, drama
c. Sports, drama, science, music
d. Music, advertising, commerce, music
e. Drama, culture, science, sports, music
Answer: e
14. World Services mainly deals with.
a. Science and drama
b. Drama and news
c. News and music
d. news and infidelity
e. Current affairs and music
Answer: d
15. Who came to Richard this morning.
a. Baker
b. Your husband
c. The poor
d. Electric man
e. His children
Answer: c
16. The man screamed and jumped a few steps because.
a. He was surprised to see someone coming
b. He was afraid to see something like a ghost
c. He was surprised to see Mr. Richards
d. He was mad at Mrs. Richards
e. He stopped reading the electricity meter
Answer: a
17. Where is Ms. Richards hiding.
a. In the kitchen
b. In the kitchen
c. In the bedroom
d. In front of the door
e. In the dining room
Answer: e
18. What type of text do the authors use.
a. Report
b. The procedure
c. history
d. descriptive
e. To inform
Answer: c
19. What is the text for.
a. Richards story of Ny
b. To describe a ghost under the stairs
c. To tell the story of a haunted house
d. To explain how Ms. daily activities are Richards
e. Richards provides information about Ms. Housework
Answer: a
20. Why is Nasreddin on the roof of his house.
a. He saw the sight
b. He was waiting for the old man
c. He repaired the roof
d. He is resting
e. He was upset with the old man
Answer: a
21. Who is the old man.
a. Nasreddin’s father
b. Nasreddin’s friend
c. the seller’s roof
d. Roof stylist
e. A beggar
Answer: d
22. Why and Nasreddin I to go down the stairs.
a. He wants to leave his job
b. Because beggars ask about it
c. He wants to talk to beggars
d. He wants to take the roof
e. He wants to go with this beggar
Answer: b
23. The following sentence is based on text, except.
a. fixing tiles when someone
Call him
b. was satisfied with his work
c. Nasredin did not look down when the old man called
she is
d. The old man asked for some money
e. asked the beggars to go up the stairs
Answer: e
24. saw an come clothes standing under … (line 4). The antonym of the underlined word (DIRTY) is.
a. Bad
b. secure
c. clean
d. bright
e. well
Answer: a
25. Today is Wednesday. 3 days ago.
a. Monday
b. Tuesday
c. Thursday
d. Friday
e. Sunday
Answer: b
26. A: Hello Jhon, how are you.
a. Hi
b. Hello, how are you
c. Hello, how are you
d. Hello, I’m fine
e. Hi, very good
Answer: c
II. Soal Essay
1. Yes, I really work (no)
2. World population … (increasing) very quickly.
3. …. You (work) on a special project at work?
4. Reni is Lenny’s opponent.
Lenny is … Reny
… will he come with us tonight?
5. Create three sentences with surprising expressions!
6. Have a dialogue to express distrust!
7. Complete this sentence with a prize!
8. Angela has just started night class. He … learn German.
Give an answer!
Gina: “Rara, would you like to watch the movie” When Love Glorifies “tonight?
Rara: “….”
9. Daddy wants to give Pasya a new bike because he has good grades in physics.
Create a dialogue based on the statement above!
10. Akram: “Will you always have a free dinner next week?”
Naomi: Oh, thank you very much.
The dialogue tells about … be careful
- Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
- Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
bahasa inggris kelas 10
kumpulan soal
pelajaran soal
Soal Latihan Bahasa Inggris
soal dan jawaban Bahasa Inggris
aktivitas belajar mandiri
35 Jawaban Bahasa Inggris Kelas 5 SD Semester 1 Pilihan Ganda dan Essay, Siap UTS/UAS Ujian Semester |
![]() |
---|
40 JAWABAN Soal Bahasa Inggris Kelas 11 Semester 1 Kurikulum Merdeka, Siap Ujian dan Ulangan |
![]() |
---|
Materi Bahasa Inggris Kelas 1 SD, Interaktif, Bergambar, dan Mudah Dipahami Dapatkan Bukunya Gratis |
![]() |
---|
JAWABAN Ujian/Ulangan Semester 2 Bahasa Inggris Kelas 4 Soal Pilihan dan Isian |
![]() |
---|
30 Soal Bahasa Inggris Kelas 8 dan Jawaban dalam Ujian Sekolah Semester 1 UAS/PAS, SAS Pilihan Ganda |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.