Bahasa Jawa

40 JAWABAN Soal Bahasa Jawa Kelas 12 SMA/SMK Siap Hadapi Ulangan Harian dan Semester 1

Pembelajaran melalui soal ini akan sangat efektif dalam meningkatkan kemampuan diri.

Penulis: Madrosid | Editor: Madrosid
Generate by AI : Gemini
PELAJAR SMA - Foto ilustrasi hasil kecerdasan (AI), Rabu (6/8/2024) menampilkan siswa tingkat SMA/SMK sedang berada dilingkungan sekolah untuk mengikuti pelajaran. Pembelajaran soal ini untuk meningkatkan kemampuan diri. 

Jawaban: C

6. Adatipun miru sinjang cara Sala, jarik ing sisih pinggir awarni pethak dipunpapanaken ing .....
A. sajawining lempitan / wiron
B. dipuntekuk ing jawi
C. salebeting lempitan
D. sangandhap kemiri
E. sangajeng padharan

Jawaban: C

7. Kain ingkang dipunwiron kedahipun betahaken ..... saking wiyaripun kain.
A. 2 cm          
B. 7 lempitan  
C. setengah
D. 3 driji
E. 1/3

Jawaban: E

8. Wiyar wiron kagem tiyang putri kirang langkung .....
A. 5 cm                  
B. 3 cm                  
C. saktlapak tangan
D. 2 driji
E. 5 driji

Jawaban: D

9. Kang diarani unggah-ungguh basa yaiku...
a. undhag-undhage basa kang ora ngandhut tata karma
b. undhag-undhage basa kang ngandhut tata karma
c. Undhag-undhage basa lisan kang ngandhut tata karma
d. undhag-undhage basa tulis ngandhut tata karma
e. undhag-undhage basa isyarat kang ngandhut tata karma

Jawaban: B

10. Ragam unggah-ungguh basa ana ing ngisor iki, kajaba.....
a. Ngoko lugu       
b. Krama lugu       
c. Krama madya
d. Ngoko Alus
e. Krama Alus

Jawaban: C

11. Ing ngisor iki kang dadi titikane basa ngoko alus yaiku...
a. basa ngoko kang kacampuran ragam basa krama alus
b. basa ngoko kang ora kacampuran ragam basa krama alus
c. basa ngoko kang ora kacampuran ragam basa ngko
d. basa ngoko kang tembunge dienggo saben dina
e. basa ngoko kang tembunge basa rinengga

Jawaban: A

12. Basa ngoko kang ora kecampuran tembung-tembung krama inggil tumrap wong sing diajak guneman diarani…
a. ngoko alus       
b. krama alus       
c. ngoko lugu
d. krama lugu
e. krama inggil

Jawaban: C

Halaman 2 dari 4
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di
AA

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved