Kunci Jawaban SMP
45 Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 8 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban Ujian
Soal mencakup berbagai topik penting seperti perkenalan, deskripsi orang dan tempat, rutinitas harian, hingga ekspresi perasaan dalam Bahasa Inggris.
Penulis: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano | Editor: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano
30. Write 3 activities you do on weekends using simple present tense.
Answer:
I play games.
I visit my grandparents.
I clean my room.
• 45 Soal Essay Bahasa Indonesia Kelas 8 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban Ujian
Bab 7: Hobby and Favorite Things
31. What is your favorite hobby? Describe in 3-4 sentences.
Answer:
My hobby is drawing. I draw cartoons and animals. I do it in my free time. It makes me happy.
32. Mention 5 common hobbies in English.
Answer:
Reading, swimming, painting, playing music, cycling.
33. Translate into English: “Hobi saya adalah bermain bola dengan teman.”
Answer:
My hobby is playing football with friends.
34. Write 3 sentences about your favorite food.
Answer:
My favorite food is fried rice. It is delicious and spicy. I eat it every weekend.
35. Write a paragraph about your favorite singer.
Answer:
My favorite singer is NIKI. She is from Indonesia. She has a beautiful voice. I like her songs because they are emotional and inspiring.
Bab 8: Expressing Feelings and Opinions
36. How do you express happiness in English? Write 3 examples.
Answer:
I’m so happy.
This is amazing!
I feel great today.
37. Write 3 ways to say you are sad in English.
Answer:
I feel down.
I’m very sad.
I’m not okay.
38. Translate: “Saya sangat senang hari ini.”
Answer:
I am very happy today.
39. What do you say when you like something? Give 3 expressions.
Answer:
I love it.
That’s great!
This is awesome.
40. Write your opinion about school uniform in 3-4 sentences.
Answer:
I think school uniforms are good. They make all students look the same. They are neat and comfortable. Uniforms help reduce bullying.
Bab 9: Commands and Prohibitions
41. Write 3 examples of commands in English.
Answer:
Close the door.
Do your homework.
Be quiet, please.
42. Write 3 prohibitions in English using “Don’t”.
Answer:
Don’t be late.
Don’t shout.
Don’t eat in class.
43. Translate to English: “Jangan berbicara saat guru menjelaskan.”
Answer:
Don’t talk when the teacher is explaining.
44. Give 2 examples of polite instructions using “please”.
Answer:
Please sit down.
Please listen carefully.
45. Make a dialogue using a command and a prohibition.
Answer:
A: Please help me clean the class.
B: Okay!
A: And don’t forget to turn off the fan.
B: Sure!
(*)
• Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
• Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
soal essay bahasa inggris kelas 8 semester 1
Soal Bahasa Inggris kelas 8 Kurikulum Merdeka 2025
soal essay bahasa inggris kelas 8 terbaru 2025
kunci jawaban bahasa inggris kelas 8 semester 1 20
soal ujian bahasa inggris kelas 8 semester 1 kurik
latihan soal bahasa inggris kelas 8 semester 1 ess
contoh soal essay bahasa inggris kelas 8 semester
soal bahasa inggris kelas 8 semester ganjil kuriku
soal dan jawaban bahasa inggris kelas 8 semester 1
45 Soal Pilihan Ganda Sejarah Kebudayaan Islam Kelas 9 Kurikulum Merdeka 2025 |
![]() |
---|
45 Soal & Jawaban Essay Sejarah Kebudayaan Islam Kelas 9 Kurikulum Merdeka 2025 |
![]() |
---|
45 Soal dan Jawaban Essay Fiqih Kelas 9 Kurikulum Merdeka 2025 |
![]() |
---|
45 Soal Pilihan Ganda Fiqih Kelas 9 Lengkap Kunci Jawaban 2025 |
![]() |
---|
45 Soal Pilihan Ganda Alquran Hadits Kelas 9 Kurikulum Merdeka 2025 |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.