Soal Kelas 7
45 Soal Bahasa Jawa Kelas 7 Ulangan/Ujian Semester Tahun Ajaran 2025/2026 Lengkap Kunci Jawaban Esai
Semakin banyak latihan soal tentu akan semakin siap menghadapi ujian dan ulangan semester.
Jawab : c
9. Wuwuhan sing manggon ing tengahe tembung diarani ....
A. Seselan B. Tembung
C. Panambang D. Ater-ater
Jawaban : a
10. Wuwuhan sing manggon ing ngarepe tembung diarani ....
A. Tembung B. Seselan
C. Panambang D. Ater-ater
Jawaban : d
11. Tuladha ukara krama inggil
A. Pak, panjenengan dipunaturi Ibu dhahar B. Pak, sampeyan dikengken Ibu nedha
C. Pak, awakmu dikongkon Ibu mangan D. Pak, sampeyan dikengken Ibu dhahar
Jawaban : a
12. "tinuku" yaiku tuladha tembung sing oleh wuwuhan ing tengahe tembung, diarani ....
A. Tembung andhahan B. Panambang
C. Seselan D. Ater-ater
Jawaban : c
13. Tembung sinawang iku oleh seselan -in. Tembung linggane sinawang yaiku . . . .
A. awang B. snawang
C. sawang D. siwang
Jawaban : c
14. Dina nyirami Kembang. Nyirami Tembung linggane ....
A. Nyiram B. Anyiram
C. Sirami D. Siram
Jawaban : d
15. Wong-wong mesti padha nonton. Najan wujude mung kertas, nanging dibutuhake nganti setaun lawase. Barang iki kadhang angkane dibunderi, kanggo nengeri kedadean utawa rencana sing bakal dilakoni. Wacan iku deskripsi ngenani.....
A. Buku bahasa jawa B. Meteran
C. Handphone D. Tanggalan
Jawaban : d
Kisi-Kisi Soal Bahasa Jawa Kelas 7 Semester 1 Kuri
kumpulan soal bahasa jawa kelas 7 semester 1
Bahasa Jawa
40 Soal Agama Katolik Kelas 7 Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawaban |
![]() |
---|
50 Soal Agama Kristen Kelas 7 Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawab |
![]() |
---|
50 Soal Agama Islam Kelas 7 Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawab PAI |
![]() |
---|
50 Soal Seni Budaya Kelas 7 Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawaban |
![]() |
---|
40 Soal PJOK Kelas 7 Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawaban Penjaskes |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.