Soal Bahasa Jawa
40 JAWABAN Soal Ulangan Kelas 11 Bahasa Jawa Semester 2 Kurikulum Merdeka Pilihan Ganda Terbaru
Tujuannya untuk memberikan gambaran dalam menghadapi sejumlah soal pada ulangan dan ujian.
Jawaban: B
9. Wosing tembang kasebut yaiku...
a. Nglakoni prithatin lan ngudi ilmu supaya dadi utama penguripane
b. Ngilangake rasa samar lan tansah waspada iku bisa ngendhaleni hawa nepsu
c. Aja tumidhak sakepenake dhewe amarga urip akeh pacoban, mulu kudu ati-ati
d. Ngelmu kang sejati iku ora jail, meri lan ngaya, anane mung antenging ati
e. Angkara murka bisa dikendhaleni nganggo laku batin
Jawaban: A
10. Larik angulah lantiping ati nduweni teges...
a. Ngolah kadigdayan
b. Ngolah kesabaran
c. Ngolah kapinteran
d. Ngolah rasa batin
e. Ngolah laku tapa
Jawaban: D
11. Larik sing tegese: Supaya dipahami nasehat iki
a. Den gambuh ing pitutur
b. Marang kanca rukun sih satuhu
c. Aja sira ngendelke lamun kinasih
d. Engeta ing kalanipun
e. Duk prapta saking ing dhukoh
Jawaban: A
12. Serat Wedhatama ngandhut pitutur luhur kanggo mbangun.....
a. solah bawa
b. budi pekerti
c. tepa slira
d. gotong royong
e. bangun negri
Jawaban: B
13. Citramengeng, kusumastuti, min, mintajiwa lan pamularsih, kalebu jinise tembang.....
a. gedhe
b. tengahan
c. alit
d. macapat
e. kakawin
Jawaban: D
14. Tembang sinv duwe paugeran tartamtu lan anggone maca kudu dilagoklake, dirani tembang....
a. dolanan
b. macapat
c. campur sari
d. pop jawa
e. anyar
Jawaban: B
15. Samengko ingsun tutur, sembah catur supaya lumuntur, ........gatra sateruse yaiku....
a. dihin raga cipta jiwa rasa kaki 4
b. tanpa tutur katula tula katali
c. nadyan metu saking wong sudra paprki
d. ajja sira ngendelke lamun kinasih
e. susucine asarana saking warih
Jawaban: B
soal ulangan
Bahasa Jawa
JAWABAN Bahasa Jawa Kelas 11
pembelajaran soal bahasa jawa
materi bahasa jawa terbaru 2025
jawaban soal bahasa jawa semester 2
jawaban bahasa jawa kurikulum merdeka
38 SOAL Pilihan Ganda dan Jawaban Bahasa Jawa Kelas 10 SMA Siap Hadapi Ulangan Semester 1 |
![]() |
---|
JAWABAN 30 Soal Semester 1 Bahasa Jawa Kelas 4 SD Kurikulum Merdeka Pilihan Ganda dan Essay |
![]() |
---|
45 Soal Ulangan Bahasa Jawa Kelas 10 Kurikulum Merdeka Penilaian Akhir Semester dan Kunci Jawaban |
![]() |
---|
40 Soal Ulangan Bahasa Jawa Kelas 11 Kurikulum Merdeka Penilaian Akhir Semester dan Kunci Jawaban |
![]() |
---|
35 Jawaban Latihan Soal Ulangan Bahasa Jawa Kelas 5 Semester 2 Kurikulum Merdeka Pilihan Terbaru |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.