Soal Bahasa Jawa Kelas 11

40 JAWABAN Soal Pilihan Ganda Bahasa Jawa Kelas 11 Semester 2 Kurikulum Merdeka Ulangan Terbaru 2025

Seluruh soal merupakan Bahasa Jawa yang dilengkapi dengan kunci jawaban dalam bentuk pilihan ganda.

Penulis: Madrosid | Editor: Madrosid
Genered by AI : Gemini
SOAL BAHASA JAWA - Foto ilustrasi hasil buatan kecerdasan (AI), Selasa (20/5/2025), sebagai panduan belajar. Setiap soal ini merupakan pembelajaran dalam menghadapi ulangan atau ujian sekolah di semester akhir. Soal terdiri dari pilihan ganda yang sudah dilengkapi dengan kunci jawaban. 

17. Guru wilangan lan guru lagune tembang gambuh gatra kaping 3 yaiku.....
a. 7u
b. 10 u
c. 12u
d. 12 i
e. 8o

Jawaban: C

18. Tanda nugrahaning Manon. Tegese ing basa Indonesia yaiku....
a. Sekarang daya beritahu
b. 4 jenis sembah supaya dipahami
c. yang perta sembah raga, cipta, jiwa dan rasa
d. di sana terdapat
e. tanda anugerah Tuhan

Jawaban: E

19. Bersucinya dengan aiir, yen disalini nganggo basa jawa ing tembang gambuh yaiku....
a. sembah raga puniku
b. pakartine wong amagang laku
c. sesucine asarana saking warih
d. kang wus lumrah limang wektu
e. wantu wataking wewaton

Jawaban: C

20. Serat Wefhatama wiwit pangkur, sinom, pocung, gambuh lan kinanthi, kabeh ana pirang pada
a. 100 pada
b. 90 pada
c. 110 pada
d. 50 pada
e. 75 pada

Jawaban: A

21. Tembang gambuh ing serat Wedarama wonten pinten pada(bait)
a. 14 pada
b. 18 pada
c. 15 pada
d. 35 pada
e. 30 pada

Jawaban: B

22. Serat Wedhatama anggitanipun sinten?
a. KGPAA Mangkunegara IV
b. KGPAA Mangkunegara Il
c. Yasadipura I
d. Yasadipura Ii
e. RNg Ranggaarsita

Jawaban: B

23. Seat Wedhatama wonten pinten tembang?
a. 4 tembang
b. 5 tembang
c. 6 trmbang
d. 7 tembang
e. 3 tembang

Jawaban: B

24. Tembang Gambuh menika wonten pinten gatra/larik
a. 9 gatra
b. 7 gatra
c. 6 gatra
d. 5 gatra
e. 4 gatra

Jawaban: C

25. Guru wilangan tembang gambuh inggih menika....
a. 7, 9, 12.8.8
b. 8, 10, 12, 8, 8
c. 7, 10, 12, 8, 8
d. 7, 10, 12, 9,9
e. 7, 10, 12, 7, 7

Jawaban: A

26. Paugerane tembang macapat kang tegese cacahe larik saben sapada diarani......

a. guru lagu
b. guru gatra
c. guru wilangan
d. guru sastra
e. guru lamba

Jawaban: C

27. Sembah raga puniku, pakartine wong amagang laku, sesucine asarana saking warih, kang wus lumrah limang wektu, wantu wataking wewaton Tembang ing dhuwur kalebu tembang......
a. macapat
b. gedhe
c. tengahan
d. dolanan
e. kroncong

Jawaban: A

28. Tembung warih ing tembang kasebut yaiku.....
a. angin
b. wulan
c. gunung
d. banyu
e. lintang

Jawaban: E

29. Guru lagu lan guru wilangane tembang gambuh, gatra kaping sepisan yaiku......
a. 8u
b. 9u
c. 7u
d. 6 u
e. 5u

Jawaban: D

30. Girisa, balabak, jurudemung lan wirangrong kalebu jinise tembang.....
a. gedhe
b. tengahan
c. cilik
d. dolanan
e. campur sari

Jawaban: C

31. Sembah raga, cipta, jiwa lan rasa diarani .....
a. panca sembah
b. catur sembah
c. tri sembah
d. dwi sembah
e. sapta sembah

Jawaban: A

32. Tibane swara ing pungkasan gatra ing tembang diarani......
a. guru lagu
b. guru wilangan
c. guru gatral
d. guru seni
e. saka guru

Jawaban: C

33. Guru lagu lan guru wilangane tembang gambuh, gatra pungkasan yaiku......
a. 8i
b. 8a
c. 8o
d. 8u
e. 8e

Jawaban: A

34. Tegese larik: samengko ingsun tutur yaiku6
a. saiki tak domongi
b. saimi takresiki
c. saiki taktulis
d. saiki tak kandhani

Jawaban: A

35. Sekar gambun ping catur, larik sateruse.....
a. kadaluwarsa katutuh
b. kapatuh pan dadi awon
c. kang cinatur polah kang kalantur
d. tanpa tutur katula=tula katal
e. pitutur bener iku

Jawaban: C

36. Larik sing tegese:Elinga bakal tekan wektune
a. Den gambuh ing pitutur
b. Marang kanca rukun sih satuhu
c. Aja sira ngendelke lamun kinasih
d. Engeta ing kalanipun
e. Duk prapta saking ing dhukoh

Jawaban: D

37. Guru lagu tembang gambug inggih menika.....
a. u, u, i, u, o
b. u, u, i, u, a
c. u, u, i, u, i
d. u, u, i, a, i

Jawaban: C

38. Larik kang tegese: senajan diucapake dening wong mlarat
a. Pitutur bener iku
b. Sayektine apantes tiniri
c. Nadyan metu saking wong sudra papeki
d. Lamun becik nggone muruk
e. Iku pantes sira anggo

Jawaban: C

39. Larik sing tegese:Elinga bakal tekan wektune
a. Den gambuh ing pitutur
b. Marang kanca rukun sih satuhu
c. Aja sira ngendelke lamun kinasih
d. Engeta ing kalanipun
e. Duk prapta saking ing dhukoh

Jawaban: D

40. Larik sing tegese: yen bener ajarane
a. pitutur bener iku
b. sayektine apantes tiniru
c. nadyan metu saking wong sudra papek
d. lamun becik nggone muruk
e. iku pantes sira anggo

Jawaban: A

- Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
- Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp

!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!

Halaman 4 dari 4
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved