Kunci Jawaban SD
45 Soal Essay Bahasa Sunda Kelas 1 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 dan Jawaban Ujian
Dengan format soal essay, siswa didorong untuk lebih memahami kosakata dan struktur bahasa Sunda secara aktif.
Penulis: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano | Editor: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano
23. Naon hartina “ngabantos”?
Jawaban: Hartina nyaeta “membantu”.
24. Sebutkeun dua parabot sakola!
Jawaban: Pensil jeung buku.
25. Naon hartina “sakedik”?
Jawaban: Hartina nyaeta saeutik.
26. Kumaha nyebutkeun maaf dina basa Sunda?
Jawaban: Hapunten.
27. Anjeun damel naon di sakola?
Jawaban: Diajar jeung maca buku.
28. Naon hartina kecap “maca”?
Jawaban: Hartina nyaeta “membaca”.
29. Naon anu disebut imah?
Jawaban: Tempat cicing kulawarga.
30. Sabaraha suku anjeun?
Jawaban: Dua suku.
31. Naon gunana leungeun?
Jawaban: Pikeun nyekel jeung nulis.
32. Naon warna langit isuk-isuk?
Jawaban: Bodas atawa biru.
33. Naon hartina “meuli”?
Jawaban: Hartina nyaeta “membeli”.
34. Anjeun sok mantuan ibu? Naon nu dipigawe?
Jawaban: Leres, abdi mantuan beberesih imah.
35. Naon hartina “sagala rupa”?
Jawaban: Sagala rupa hartina loba pisan atawa bermacam-macam.
36. Naon hartina “hayang”?
Jawaban: Hartina nyaeta “ingin”.
37. Sebutkeun dua sasatoan nu aya di lembur!
Jawaban: Hayam jeung munding.
soal essay bahasa sunda kelas 1 semester 1
soal bahasa sunda kelas 1 kurikulum merdeka 2025
soal ujian bahasa sunda kelas 1 sd
soal dan kunci jawaban bahasa sunda kelas 1
soal bahasa sunda kelas 1 semester 1 terbaru
latihan soal bahasa sunda kelas 1 sd kurikulum mer
contoh soal essay bahasa sunda kelas 1 sd
45 Soal Essay SKI Kelas 6 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban Ujian |
![]() |
---|
45 Soal Pilihan Ganda SKI Kelas 6 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban Ujian |
![]() |
---|
45 Soal Pilihan Ganda Fiqih Kelas 6 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban Ujian |
![]() |
---|
45 Soal Essay Fiqih Kelas 6 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban Ujian |
![]() |
---|
45 Soal Essay Akidah Akhlak Kelas 6 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban Ujian |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.