Soal Kelas 3
35 SOAL BAHASA INGGRIS Kelas 3 Semester 2 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban Soal Semester Genap
Setiap pertanyaan juga disertai dengan kunci jawaban sehingga memudahkanmu dalam mengoreksi hasil belajar.
16. Police station
A. Kantor pemadam kebakaran
B. Kantor polisi
C. Kantor
D. Polisi
Jawab : b
17. The first month is …. (bulan pertama)
A. December
B. March
C. January
D. August
Jawab : c
18. Dzikrie : Hi, Bimo. How do you do?
Bimo : ……
_
A. Thank you
B. See you
C. How do you do
Jawab : c
19. Today is Tuesday, tomorrow is ….
A. Friday
B. Wednesday
C. Sunday
D. Thursday
Jawab : b
20. The grass is usually …. (hijau)
A. Green
B. Grey
C. Yellow
D. Red
Jawab : a
21. I … at school. (belajar)
A. dress
B. play
C. sleep
D. study
Jawab : d
22. The last month (bulan terakhir) of the year ….
A. January
B. October
C. December
D. February
Jawab : c
23. She … a diligent girl.
A. is
B. are
C. were
D. am
Jawab : a
24. What is the name of this toy?
A. see-saw
B. monkey bars
C. swings
D. slides
Jawab : c
25. ... the. Window, please!
A. Dust
B. Water
C. Wash
D. Sweep
Jawaban: D
26. A : Does Dido go to school in the afternoon?
B : No,...
A. She does
B. He do not
C. He does not
D. She doea not
Jawaban: A
27. What does your mother do ?
A. My mother teaches her students
B. My mother Washing the dishes
C. My mother Sweeping the floor
D. My mother watering the floor
Jawaban: B
28. Alicia does her homework at...
A. Morning
B. Night
C. Afternoon
D. Sunday
Jawaban: B
29. Fania memiliki sebuah bola
In English : ...
A. Fania sees a ball
B. Fania kicks a ball
C. Fania has a ball
D. Fania makes a ball
Jawaban: C
30. Sonia ... a book in the library
A. Eats
B. Reads
C. Buys
D. Plays
Jawaban: B
31. The word below is our daily activity, it is...
A. Beautifull
B. Sick
C. Write
D. Hungry
Jawaban: C
32. Kenzo always prepares the book.
In Indonesia :...
A. Kenzo selalu menyiapkan bukunya
B. Kenzo selalu membuang bukunya
C. Kenzo selalu meninggalkan bukunya
D. Kenzo membawa bukunya
Jawaban: A
33. Wich one of these following is a good habit ?
a. Coming late to school
b. Playing all day
c. Going shopping
d. Helping parent
Jawaban: D
34. …., the sun is so hot.
A. In the morning
B. In the afternoon
C. In the evening
D. In the midnight
Jawaban: B
35. A : What is your favorite sport?
B : My favorite sport is...
A. Reading
B. Swimming
C. Weekends
D. Schoolyard
Jawaban: B
- Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
- Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
Soal Kelas 3
Bahasa Inggris
soal bahasa inggris kelas 3 sd semester 1
Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 3 Semester 2 Kurikul
Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 3 Semester 2 PDF
Soal Bahasa Inggris Kelas 3 SD Semester 2 pdf
Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 3 SD Semester 2
45 Soal Bahasa Jawa Kelas 3 Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawaban |
![]() |
---|
40 Soal Agama Kristen Kelas 3 Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawaban |
![]() |
---|
35 Soal Agama Islam Kelas 3 Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawaban |
![]() |
---|
35 Soal IPS Kelas 3 SD MI Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawaban IPS |
![]() |
---|
40 Soal IPA Kelas 3 SD MI Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawaban IPA |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.