Kunci Jawaban SMA
45 Soal Essay Bahasa Jawa Kelas 11 Semester 2 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban Terbaru
Materi ini disusun khusus mengikuti struktur terbaru Kurikulum Merdeka yang menekankan pemahaman budaya, sastra, lan unggah-ungguh basa Jawa.
Penulis: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano | Editor: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano
37. Bedane tembung andhap asor lan sombong?
Jawaban:
• Andhap asor = rendah hati
• Sombong = ngunggulake awake dhewe
38. Tegese “ngelmu iku kalakone kanthi laku”?
Jawaban: Nglakoni kawruh kudu nganggo tumindak nyata.
39. Tulisen conto kalimat ngajak nganggo basa krama!
Jawaban: Monggo kita tindak dhateng pasar bareng.
40. Apa tujuan utama panggunaan tembang macapat ing budaya Jawa?
Jawaban: Kanggo media piwulang, nasihat, lan nguri-uri budaya.
41. Sebutna unsur kebudayaan Jawa sing isih lestari tekan saiki!
Jawaban: Wayang, gamelan, tembang macapat, upacara adat, batik.
42. Apa makna saka “urip iku mung mampir ngombe”?
Jawaban: Urip iku mung sedhela lan kudu diisi karo kabecikan.
43. Tegese “tanggap ing sasmita”?
Jawaban: Cepet mangerteni pratandha utawa kahanan.
44. Sebutna 3 peran basa Jawa ing jaman saiki!
Jawaban: Media pendidikan budaya, komunikasi antarwarga, ekspresi sastra lokal.
45. Apa manfaat sinau paribasan Jawa kanggo generasi enom?
Jawaban: Supaya bisa luwih bijak, ngerti nilai budaya, lan nduweni unggah-ungguh.
(*)
• Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
• Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
45 Soal Essay Bahasa Jawa Kelas 11 Semester 2 2025
Kunci Jawaban Ujian Bahasa Jawa Kelas 11
Soal Essay Bahasa Jawa Kelas 11 Kurikulum Merdeka
Soal Bahasa Jawa Kelas 11 Semester 2 Terbaru
Soal Essay Bahasa Jawa Ujian Kelas 11 2025
Soal Ujian Bahasa Jawa Kelas 11 dan Kunci Jawaban
45 Soal Sejarah Kebudayaan Islam Kelas 12 2025 Semester 1 Essay Terbaru |
![]() |
---|
45 Soal Sejarah Kebudayaan Islam Kelas 12 2025 Semester 1 Pilihan Ganda Terbaru |
![]() |
---|
45 Soal Pilihan Ganda Fiqih Kelas 12 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
![]() |
---|
45 Soal Essay Fiqih Kelas 12 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
![]() |
---|
45 Soal Essay Alquran Hadits Kelas 12 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.