Kunci Jawaban SMA
45 Soal Essay Bahasa Jawa Kelas 11 Semester 2 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban Terbaru
Materi ini disusun khusus mengikuti struktur terbaru Kurikulum Merdeka yang menekankan pemahaman budaya, sastra, lan unggah-ungguh basa Jawa.
Penulis: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano | Editor: Ridhoino Kristo Sebastianus Melano
22. Apa tegese "eling lan waspada"?
Jawaban: Tansah inget marang Gusti lan ati-ati ing saben lampah.
23. Sebutna 2 tembang dolanan lan maknane!
Jawaban:
• Gundhul-gundhul pacul (nggambarke pemimpin kudu andhap asor)
• Cublak-cublak suweng (ngandharake pangurbanan lan gotong royong)
24. Jelaskna struktur teks deskripsi basa Jawa!
Jawaban: Judhul, paragraf pembuka, paragraf isi, lan paragraf penutup.
25. Apa tegese tembung “lingsem”?
Jawaban: Rumangsa isin lan ora enak ati.
26. Sebutna tembung krama saka tembung “turu”, “mangan”, lan “lungguh”!
Jawaban: Sare, dhahar, lenggah.
27. Sebutna perangan tembang macapat!
Jawaban: Guru wilangan, guru lagu, lan watak tembang.
28. Apa gunane panggunaan basa krama ing masyarakat Jawa?
Jawaban: Kanggo ngajeni lan ngajaga kesopanan antarane wong.
29. Apa teges tembung "ngajeni"?
Jawaban: Ngluhurake utawa maringi pakurmatan marang wong liya.
30. Apa tegese "wong kang linuwih"?
Jawaban: Wong sing unggul, pinter, utawa duwe keistimewaan.
31. Sebutna perangan utama teks eksplanasi basa Jawa!
Jawaban: Pernyataan umum, deretan penjelas, lan kesimpulan.
32. Sebutna 2 tuladha basa krama alus lan tegesé!
Jawaban:
• Mugi = semoga
• Kulo nuwun = permisi
33. Tegese "adhep-adhepan"?
Jawaban: Saling hadap, bisa maknane debat utawa rembugan.
34. Apa tegese "ngundhuh wohing pakarti"?
Jawaban: Nampa akibat saka tindak tanduk dhewe.
35. Terangna makna tembang Pocung!
Jawaban: Nggambarake pati utawa pungkasaning urip.
36. Apa teges “sasmita”?
Jawaban: Tanda utawa pratandha sing kadhang ora katon langsung.
45 Soal Essay Bahasa Jawa Kelas 11 Semester 2 2025
Kunci Jawaban Ujian Bahasa Jawa Kelas 11
Soal Essay Bahasa Jawa Kelas 11 Kurikulum Merdeka
Soal Bahasa Jawa Kelas 11 Semester 2 Terbaru
Soal Essay Bahasa Jawa Ujian Kelas 11 2025
Soal Ujian Bahasa Jawa Kelas 11 dan Kunci Jawaban
45 Soal Sejarah Kebudayaan Islam Kelas 12 2025 Semester 1 Essay Terbaru |
![]() |
---|
45 Soal Sejarah Kebudayaan Islam Kelas 12 2025 Semester 1 Pilihan Ganda Terbaru |
![]() |
---|
45 Soal Pilihan Ganda Fiqih Kelas 12 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
![]() |
---|
45 Soal Essay Fiqih Kelas 12 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
![]() |
---|
45 Soal Essay Alquran Hadits Kelas 12 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.