Soal Bahasa Jawa Kelas 5

JAWABAN Bahasa Jawa Kelas 5 Semester 2 Ujian Akhir Sekolah 2025 Soal Pilihan Ganda Ulangan

Ikuti seluruh soal dengan seksama untuk mendapatkan pengalaman dalam menghadapi sejumlah soal Bahasa Jawa Kelas 5 semester 2.

Penulis: Madrosid | Editor: Madrosid
TRIBUNPONTIANAK.CO.ID
SOAL BAHASA JAWA - Foto ilustrasi oleh TribunPontianak.co.id, Rabu 12/3/2025, seputar soal latihan Bahasa Jawa Kelas 5 SD semester 2. Pada ulangan / ujian sekolah lengkap kunci jawaban terbaru. 

TRIBUNPONTIANAK.CO.ID - Soal latihan Bahasa Jawa Kelas 5 semester 2 lengkap dengan kunci jawaban sebagai panduan belajar.

Pembelajaran soal latihan ini dapat dijadikan panduan dalam menghadapi ujian sekolah sebagai panduan belajaran.

Ikuti seluruh soal dengan seksama untuk mendapatkan pengalaman dalam menghadapi sejumlah soal Bahasa Jawa Kelas 5 semester 2.

Untuk meningkatkan kemampuan diri serta persiapan maksimal untuk memberikan pengetahuan terbaru.

Semakin banyak mengerjakan soal latihan akan terbiasa bagi peserta didik menjawaba soal.

Baca juga: JAWABAN Bahasa Jawa Kelas 4 Semester 2 Ujian Akhir Sekolah 2025 Soal Pilihan Ganda

Soal Bahasa Jawa Kelas 5 Semester 2

1. Lagon sekar macapat sing irah-irahan “Dhandhanggula” dianggep nggambarke ....
a. Rasa seneng
b. Kasusah
c. Kasugengan

Jawaban: C

2. Paribasan “Asu rebutan balung” tegese ....
a. Wong rebutan harta banda
b. Wong rebutan barang sing ora berharga
c. Wong rebutan anak

Jawaban: B. Wong rebutan barang sing ora berharga

3. Aksara Jawa “ꦩꦸꦤꦸꦱ” diwaca ....
a. Manusa
b. Manus
c. Manusa

Jawaban: C

4. Tegese tembung “sungkawa” yaiku ....
a. Rasa bungah
b. Rasa sedhih
c. Rasa marem

Jawaban: B

5. Carane nyebut donga ing basa krama alus yaiku ....
a. Ndedonga
b. Ndhodonga
c. Ngudhar donga

Jawaban: A

6. Aksara murda iku digunakake kanggo ....
a. Jeneng panggonan
b. Jeneng raja
c. Jeneng wong tuwa

Jawaban: B

7. Cacahing huruf aksara swara ing aksara Jawa yaiku ....
a. 3
b. 5
c. 7

Jawaban: B

8. Wewarah “Aja adigang, adigung, adiguna” tegese ....
a. Aja sombong lan gumunggung
b. Aja cepet nesu
c. Aja meneng wae

Jawaban: A

9. Basa Jawa kang alus diarani ....
a. Ngoko
b. Madya
c. Krama

Jawaban: C

10. “Aku arep menyang pasar.” Ukara iku diowahi nganggo krama alus dadi ....
a. Kula badhe tindak dhateng pasar
b. Aku arep lunga nang pasar
c. Kula tindak pasar

Jawaban: A

11. Tembung entar ing basa Jawa tegese ....
a. Wetan
b. Kidul
c. Kulon

Jawaban: A

12. Paribasan “Ana catur mungkur” tegese ....
a. Wong kang ora gelem dikandhani
b. Wong kang tansah mangsuli guneman
c. Wong kang ora gelem mbantu

Jawaban: B

13. Kriya kang tegesé nyuwek-nyuwek nganggo tangan yaiku ....
a. Nyuwek
b. Nyacah
c. Nyacag

Jawaban: A

14. Paribasan “Ana catur mungkur” tegese ....
a. Wong kang ora gelem dikandhani
b. Wong kang tansah mangsuli guneman
c. Wong kang ora gelem mbantu

Jawaban: B

15. Kriya kang tegese nyuwek-nyuwek nganggo tangan yaiku ....
a. Nyuwek
b. Nyacah
c. Nyacag

Jawaban: A

16. Ukara pitakon yaiku ukara sing ....
a. Mbutuhake tanggapan
b. Nuduhake pangarep-arep
c. Marang sawijining kahanan

Jawaban: A

17. Aksara Jawa sing gunane nutupi aksara swara yaiku ....
a. Sandhangan
b. Aksara murda
c. Aksara swara

Jawaban: A

18. Pirang aksara carakan sing ana ing aksara Jawa?
a. 15
b. 20
c. 20

Jawaban: C

19. Contoh sandhangan wyanjana yaiku ....
a. Ukel
b. Cakra
c. Pepet

Jawaban: B

20. Tegese ukara “Sabar iku luhur” yaiku ....
a. Wong sabar bakal entuk ganjaran
b. Wong sabar bakal lali
c. Wong sabar bakal meneng

Jawaban: A

21. Budaya Jawa sing isih lestari lan asring digelar saben taun yaiku ....
a. Pawai
b. Grebeg Maulud
c. Kirab Suro

Jawaban: B

22. Cacahing wulan ing penanggalan Jawa yaiku ....
a. 10
b. 12
c. 8

Jawaban: B

23. Perangan candra sengkala sing nuduhake taun diarani ....
a. Angka
b. Windu
c. Kerta

Jawaban: B

24. Tembung garba tegese ....
a. Gabungan rong tembung
b. Gabungan telung tembung
c. Tembung sing nduweni makna khusus

Jawaban: A

25. Pirang larik sing ana ing tembang macapat?
a. 3
b. 4
c. 7-12

Jawaban: C

- Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
- Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp

!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!

Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di
AA

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved