Soal Bahasa Jawa Kelas 5

JAWABAN Bahasa Jawa Kelas 5 Semester 2 Ujian Akhir Sekolah 2025 Soal Pilihan Ganda Ulangan

Ikuti seluruh soal dengan seksama untuk mendapatkan pengalaman dalam menghadapi sejumlah soal Bahasa Jawa Kelas 5 semester 2.

Penulis: Madrosid | Editor: Madrosid
TRIBUNPONTIANAK.CO.ID
SOAL BAHASA JAWA - Foto ilustrasi oleh TribunPontianak.co.id, Rabu 12/3/2025, seputar soal latihan Bahasa Jawa Kelas 5 SD semester 2. Pada ulangan / ujian sekolah lengkap kunci jawaban terbaru. 

Jawaban: A

6. Aksara murda iku digunakake kanggo ....
a. Jeneng panggonan
b. Jeneng raja
c. Jeneng wong tuwa

Jawaban: B

7. Cacahing huruf aksara swara ing aksara Jawa yaiku ....
a. 3
b. 5
c. 7

Jawaban: B

8. Wewarah “Aja adigang, adigung, adiguna” tegese ....
a. Aja sombong lan gumunggung
b. Aja cepet nesu
c. Aja meneng wae

Jawaban: A

9. Basa Jawa kang alus diarani ....
a. Ngoko
b. Madya
c. Krama

Jawaban: C

10. “Aku arep menyang pasar.” Ukara iku diowahi nganggo krama alus dadi ....
a. Kula badhe tindak dhateng pasar
b. Aku arep lunga nang pasar
c. Kula tindak pasar

Jawaban: A

11. Tembung entar ing basa Jawa tegese ....
a. Wetan
b. Kidul
c. Kulon

Jawaban: A

12. Paribasan “Ana catur mungkur” tegese ....
a. Wong kang ora gelem dikandhani
b. Wong kang tansah mangsuli guneman
c. Wong kang ora gelem mbantu

Jawaban: B

Halaman 2 dari 4
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di
AA

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved