Pendidikan
DAFTAR Kunci Jawaban Soal Bahasa Sunda Kelas 2 Semester 2 Ujian Sekolah UTS/UAS Pilihan Ganda
Pastikan pembelajaran soal latihan ini diulang untuk meningkatkan kemampuan diri dan pengalaman.
TRIBUNPONTIANAK.CO.ID - Berikut latihan soal Bahasa Sunda Kelas 2 Semester 2.
Terdiri dari soal pilihan ganda dilengkapi daftar kunci jawaban sebagai panduan belajar.
Seluruh soal memudahkan dalam belajar dengan kunci jawaban yang disertakan.
Untuk itu, ikuti seluruh soal dengan seksama sebagai panduan dalam belajar.
Pastikan pembelajaran soal latihan ini diulang untuk meningkatkan kemampuan diri dan pengalaman.
Soal Bahasa Sunda Kelas 2 Semester 2
Baca juga: DAFTAR 40 Soal Bahasa Inggris Kelas 2 Semester 2 Lengkap Kunci Jawaban Ujian Sekolah UTS/UAS Pilihan
1. Cai hujan ngamalir kana .....
A. jalan
B. imah
C. walungan
Jawaban: C
2. Imah jeung pakarangan bararesih kaasup kana sehat .....
A. jasmani
B. rohani
C. lingkungan
Jawaban: C
3. Lamun urang rek tumanya ka bu guru di kelas, alusna ngacungkeun heula .....
A. curuk
B. lengeun
C. ramo
Jawaban: A
4. Ka sakola geus diwajibkeun kudu make.....
A. kantong
B. topi
C. seragam
Jawaban: C
5. Ka babaturan urang kudu .....
A. bageur
B. harak
C. culik
Jawaban: A
6. Mata lauk aya .... di gigir.
A. Huluna
B. Buntut
C. Sisit
Jawaban: A
7. ..... lauk mah sok gubay-geboy
A. Buntut
B. Asang
C. Mata
Jawaban: A
8. .....jambu teh daunna ku hileud
A. Buah
B. Dahan
C. Tangkal
Jawaban: C
9. Tangkal kembang teh daunna mani .....
A. Laleutik
B. Harejo
C. Warnana beureum
Jawaban: B
10. Dahan kembang teh aya....
A. Kembang
B. Daunan
C. Tatangkalan
Jawaban: B
11. Nembang - diajar - keur - Yudi -. Kalimahna....
A. Yudi keur diajar nembang
B. Keur diajar Yudi nembang
C. Yudi nembang diajar keur
Jawaban: A
12. Arulin - di - barudak - sakola - buruan. Kalimahna....
A. Di buruan sakola barudak arulin
B. Sakola barudak arulin di buruan
C. Barudak arulin di buruan sakola
Jawaban: C
13. Dedi - gunung - ku - digambar - keur. Kalimahna....
A. Dedi keur digambar ku Gunung
B. Gunung keur digambar ku Dedi
C. Digambar ku Dedi gunung keur
Jawaban: B
14. Balong - Heri - lauk - marab - keur. Kalimahna...
A. Marab lauk di balong Heri keur
B. Heri keur di balong marab lauk
C. Heri keur marab lauk di balong
Jawaban: C
15. Lalajo - Dadang - keur - dina - mengbal - tivi. Kalimahna....
A. Dadang keru tivi dina lalajo mengbal
B. Mengbal dina tivi Dadang keru lalajo
C. Dadang keru lalajo mengbal dina tivi
Jawaban: C
16. Baca heula kakawihan ieu di handap.
Cing cangkeling.
Manuk cingkleung cindeten.
Plos kakolong.
Bapa Satar buleneng.
Naon judulna eta kakawihan teh?
A. Manuk cingkleung
B. Cing cangkeling
C. Eundeuk-eundeukan
Jawaban: B
17. Di dieu beuki leungit. Leungit = ....
A. Euweuh
B. Mesat
C. Loba
Jawaban: A
18. Di dinya tambah peurih. Tambah = .....
A. Henteu aya
B. Beuki
C. Rea
Jawaban: B
19. Ngahariringkeun pupuh disebutna....
A. Nembang
B. Kakawihan
C. Carita
Jawaban: A
20. Perhatikeun paguneman di handap ieu!
Agus : ”Mah, tadi disakola aya pamariosan gigi? Seueur rerencangan mah seueur nu
nangis!”
Ibu : “Naha bet narangis sagala?”
Agus : “Saurna sieun waosna dicabut ku dokter!”
Dina paguneman di luhur, Agus nuju ngobrol sareng .....
A. ibuna
B. rerencanganana
C. ibu guru
Jawaban: A
21. Barudak di sakola careurik, ku sabab .....
A. ngarasa sieun ku dokter gigi
B. huntuna sieun dicabut ku dokter gigi
C. barudak sieun disuntik ku dokter gigi
Jawaban: B
22. Agus teu ceurik waktu aya dokter gigi datang ka sakola teh, da ngarasa .....
A. huntuna beresih
B. huntuna sehat
C. huntuna bodas
Jawaban: B
23. Agus mah geus ..... ku Mamah dibawa ka dokter gigi.
A. biasa
B. jarang
C. pernah
Jawaban: A
24. Lamun urang nyeri huntu, kudu buru-buru ka .....
A. dokter anak
B. dokter gigi
C. dukun
Jawaban: B
25. Badru tara daek ngosok huntu, atuh ayeuna manehna nyeri .....
A. huntu
B. gusi
C. baham
Jawaban: A
26. Lamun urang nyikat huntu, kudu make sikat gigi jeung .....
A. sabun
B. odol
C. obat kumur
Jawaban: B
27. Sayuran nu mangrupa wortel, warnana .....
A. koneng
B. ungu
C. oranye
Jawaban: A
28. Lamun tara daek mandi, awak urang bakal .....
A. borokan
B. bau awak
C. awakna bakal kaserang panyakit
Jawaban: B
29. Ngarah teu nyeuri huntu, lian ti mindeng ngosok huntu, oge kudu ngadahar kadaharan .....
A. nu ngandung gizi jeung vitamin
B. nu ngareunah jeung araramis
C. nu ngareunah jeung parelem
Jawaban: A
30. Nu kaasup kana pakakas kabaersihan, nyaeta .....
A. sapu
B. odol
C. sabun
Jawaban: A
31. Urang kudu ..... diajar
A. getol
B. kedul
C. gancang
Jawaban: A
32. Sanggeus mandi, awak dielap make .....
A. sarung
B. anduk
C. elap
Jawaban: B
33. Ngosok huntu kudu make ..... ngarah beresih
A. sikat gigi
B. curuk
C. tapas
Jawaban: A
34. Ngarah beresih, mandi teh kudu .....
A. disabunan
B. disampoan
C. diodolan
Jawaban: A
35. Pek lengkepan kalimah ieu di handap!
Ibu melak ..... dina pot.
a. Kembang
b. Akarna
c. Pendul
d. Dawegan.
Jawaban: A
- Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
- Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
Pendidikan
pelajaran soal
Bahasa Sunda
kelas 2 semester 2
ujian sekolah uts
DAFTAR Kunci Jawaban Soal Bahasa Sunda Kelas 2
6 Tantangan Pengamalan Pancasila Bagi Peserta Didik Hadapi Era Reformasi |
![]() |
---|
Alur Daftar Online Sekolah dan Link Surat Pernyataan Ortu, Dokumen yang Harus Diunggah SPMB |
![]() |
---|
SOAL dan Jawaban Tes Toefl Bahasa Inggris Bagi Peserta Didik ataupun Yang Hendak Melamar Kerja |
![]() |
---|
35 JAWABAN IPS Kelas Semester 2 Untuk Ujian dan Ulangan Pilihan Ganda Terbaru |
![]() |
---|
Soal dan Jawaban Bahasa Jawa Kelas 8 Semester 2 Soal Pilihan Ganda Lengkap Kunci Jawaban Terbaru |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.