Kunci Jawaban SD
45 Soal Bahasa Sunda Kelas 5 Semester 2 Kurikulum Merdeka Kunci Jawaban Ulangan 2025
Rangkuman soal bahasa Sunda Kelas 5 semester 2 Kurikulum Merdeka. Dongeng “Si Kabayan” kalebet conto dongeng.
29. Ngagarandong naon maranehna ka gunung teh?
A. samak
B. sangu
C. rangsel
D. Cai
Jawaban : D
30. Basa aya ..... di Jakarta, rea imah gedong anu barejad.
Kecap anu luyu pikeun ngeusian titik-titik dina kalimah di luhur nyaeta .....
A. lini
B. urug
C. angin topan
D. samagaha
Jawaban : D
31. Dina hiji paragrap kudu aya hiji ...
a. Kalimah
b. Topik
c. Gagasan
d. Omongan
Jawaban : C
32. .... ?
Abdi mah hoyong nu beureum.
Kalimah pananya tina kalimah di luhur nyaeta ...
a. Hoyong nu mana atuh?
b. Ari nu ieu kumaha?
c. Nu itu kumaha?
d. Ari tos nu mana?
Jawaban : A
33. Jaman baheula mah barudak teh upama arulin sok nyehatkeun kana awak, sabab ...
a. Kaulinanana loba
b. Buruanana lalega
c. Loba ngusikeun awak dina eta kaulinan
d. Barudak resep kana eta kaulinan
Jawaban : C
34. Dongeng Situ Patenggang kaasup kana dongeng ...
a. Sato (fabel)
b. Dewa (mitos)
c. Jalma teu lumrah (parabel)
d. Asal-usul tempat (sasakala)
Jawaban : D
35. Buku teh ... hiji-hiji taya nu kaliwat.
a. Maca
b. Dibaca
c. Babacaan
d. Bacaan
Jawaban : B
36. Ki Ihin manggul cau mani….
A. Sapapan
B. Saturuy
C. Sakompet
D. Salenjeur
Jawaban: B
37. Anu kaasup kana istilah olahraga di antarana ….
A. Suster, vitamin, disuntik, dirawat
B. Jajamu, herbal, diurut, dokter
C. Atletik, senam, push up
D. Dirawat, diurut, jajamu
Jawaban: C
38. Aki Edo ngarupakeun lurah ti blok Manis
Lurah ngandung harti ….
A. Pamingpin blok
B. Pamingpin desa
C. Pamingpin RT
D. Pamingpin RW
Jawaban: A
39. Anu kaasup musibah diantarankeun ku pola manusa nyaeta ….
A. Banjir
B. Gunung Meletus
C. Tsunami
D. Angin topan
Jawaban: A
40. Assalamu’alaikum atawa sinareng hormat ngarupaken bagian tina …. surat.
A. Maksud
B. Bubuka
C. Panutup
D. Eusi
Jawaban: B
41. Pagawen jalma anu gawena moro sasatoan di leuwung disebut ….
A. Panday
B. Cndoli
C. Paninggaran
D. Kulaer
Jawaban: C
42. Babasan “Hejo Lĕmbok” hartina ….
A. Loba tatangkalan
B. Subur tur loba rezeki
C. Leuwwung gedĕ
D. Gomplok tur seger
Jawaban: B
43. Babasan “alam bandawasa” hartina ….
A. Loba tatangkalan
B. Subur tur loba rezeki
C. Leuwwung gedĕ
D. Gomplok tur seger
Jawaban: C
44. Ieu dihandap anu henteu kaasup kana istilah geografi nyaĕta ….
A. Pasir
B. Lamping
C. Langit
D. Leuwi
Jawaban: C
45. Tanah lapang hareupeun kacamatan atawa kabupaten disebut ….
A. Alun-alun
B. Babakan
C. Babantar
D. Jungkrang
Jawaban: A
(*)
- Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
- Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
kunci jawaban soal bahasa Sunda Kelas 5 semester 2
kunci jawaban soal bahasa Sunda Kelas 5
kunci jawaban soal bahasa sunda
kunci jawaban sd
soal bahasa Sunda Kelas 5 semester 2
soal bahasa Sunda Kelas 5
soal bahasa Sunda
Soal Kelas 5
Kurikulum Merdeka
45 Soal Essay SKI Kelas 6 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban Ujian |
![]() |
---|
45 Soal Pilihan Ganda SKI Kelas 6 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban Ujian |
![]() |
---|
45 Soal Pilihan Ganda Fiqih Kelas 6 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban Ujian |
![]() |
---|
45 Soal Essay Fiqih Kelas 6 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban Ujian |
![]() |
---|
45 Soal Essay Akidah Akhlak Kelas 6 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban Ujian |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.