Kunci Jawaban SD

45 Soal Bahasa Sunda Kelas 5 Semester 2 Kurikulum Merdeka Kunci Jawaban Ulangan 2025

Rangkuman soal bahasa Sunda Kelas 5 semester 2 Kurikulum Merdeka. Dongeng “Si Kabayan” kalebet conto dongeng.

TRIBUNPONTIANAK.CO.ID/DOY MELANO
Rangkuman soal bahasa Sunda Kelas 5 semester 2 Kurikulum Merdeka. Dongeng “Si Kabayan” kalebet conto dongeng. 

17. Tutuwuhan teh daunna meni ..... ngemploh.
Kecap anu merenah pikeun ngeusian titik-titik di luhur nya eta .....
A. hejo                                
B. beureum                     
C. koneng
D. bulao
Jawaban : A

18. Lembur Kuring
Karya : Ayu Indah
Pasawahan ngaremplang
Caina cur cor
Harerang alam pagunungan
Hiliwir angin
Nebakan hate kuring
Nu pinuh kamelang
Lembur kuring
Hirup terus dina hate kuring
Kaayaan pasawahan dina puisi diluhur nyaeta .....
A. saraat
B. ngaremplang             
C. ngaremplong
D. gumawang
Jawaban : B

19. Kalimah nu ngandung harti konotatip nya eta .....
A. Nina keur ngahariring kawih Sunda
B. Risna neuteup bentang di langit
C. Manuk dina tangkal keur ngahariring
D. Neng Fina teh bentangna di kelas lima     
Jawaban : D

20. Neng Teti teh kembang desa di Cibeureum
Kecap kembang ngandung harti .....
A. panggeulisna              
B. pangbodona 
C. pangbandelna
D. pangdeulitna    
Jawaban : A

21. Tengetkeun kalimah-kalimah di handap ieu !
1. Si Badru ngendog di kelas lima
2. Mun aya kecap teu kaharti, teangan make kamusna
3. Dina pipi Ahmad aya ceda urut labuh tina motor
4. Mun lieur sirah geura nginum bintang tujuh
Kalimah nu ngandung harti denotatif dina tabel di luhur nyaeta .....
A. 1 jeung 2                      
B. 1 jeung 3                     
C. 2 jeung 3
D. 2 jeung 4
Jawaban : C

Pertanyaan pikeun nomor 22 s.d 23!

Miceun Runtah Sembarangan

Hese sugan ngabenerkeun kalakuan anu salah, tah sapertos miceun runtah dimana wae nyieun atanapi nyebabkan lingkunangan urang jadi kotor, bau jeung sajabana. 
Lain eta hungkul sigana mah sapele tapi tingali dampak keur kahareupna nyaeta bisa nyababkeun banjir jeung panyakit, lian ti eta lingkungan jadi bau teu puguh, jeung lingkungan jadi tempat berkembangbiakna panyakit, ti mimiti panyakit kulit nepi ka panyakit diare.    

22. Salain lingkungan jadi kotor, naon deui dampak kahareupna lamun urang miceun runtah sambarangan nyaeta .....
A. susukan jadi bersih
B. lingkungan jadi endah tur asri
C. lingkungan jadi seungit runtah
D. nyababkeun banjir jeung panyakit    
Jawaban : D

23. Simpulan tina wacana di luhur nyaeta .....
A. teu menang miceun runtah sambarangan
B. runtah kudu dipiceun ka susukan
C. kudu ngajaga lingkungan
D. runtah kudu dikubur
Jawaban : A

24. Dina kahirupan masyarakat Sunda dipikawanoh rupa-rupa kadaharan tradisional. ieu kadaharan tradisional baris dipedar anu bahan dasarna tina tipung beas, diantarana bandros, awug, bubur beureum, bubur bodas, nagasari, jeung nu lainna, salah sahijina nyaeta ali agrem, ieu kadaharan teh dijieunna tina tipung beas. 
Ari bahan nu dipakena nyaeta gula beureum, cai, uyah, jeung minyak kalapa. 
Cara nyieun ali agrem teh kieu. 
Tipung beas dikucuran ku cai gula beureum.
Diaduk sarta dipadetkeun nepi ka rata. 
Dijieunna buleud sarta bolong di tengah, saperti ali atawa cincin, tuluy digoreng nepi ka asak.
Rupa rupa kadaharan anu asalna lain tina tipung beas, nyaeta .....
A. ali agrem                      
B. nagasari                       
C. awug
D. comro       
Jawaban : D

25. Dihandap ieu cara nyieun ali agrem anu bener, nyaeta .....
A. tipung beas dikucuran ku cai gula beureum, diaduk sarta dipadetkeun nepi ka rata. Dijieunna buleud sarta bolong ditengah tuluy digoreng nepi ka asak.
B. tipung beas dikucuran ku cai gula beureum, diaduk ditutupan tuluy di goreng
C. tipung beas dikucuran ku cai gula beureum, dibuleudkeun sarta dibolongan di tengahnya tuluy disepan.
D. tipung beas dikucuran ku cai gula beureum, diaduk, di padeutkeun jeung di buleudkeun   
Jawaban : A

26. Saha wae tokoh nu aya dina carpon ?
A. Budi, Arif, Maman, jeung Burhan
B. Budi, Arif, Maman, jeung Udin
C. Budi, Udin, Maman, jeung Arif
D. Budi, Udin, Maman, jeung Burhan
Jawaban : B

27. Naon tema carpon di luhur ?
A. arulin ka lembur
B. arulin ka gunung
C. arulin ka sawah
D. arulin ka pasar      
Jawaban : C

28. Dimana tempat kajadian dina carpon?
A. Gunung Sangkar       
B. Gunung Poncot        
C. Gunung Sangkur
D. Gunung Jati      
Jawaban : B

Halaman 3 dari 4
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di
AA

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved