Pendidikan
JAWABAN Soal Bahasa Jawa Kelas 10 dan Kunci Jawaban Lengkap Ujian Sekolah Asesmen SAS UAS Semester 1
Seluruh soal latihan ini sudah memiliki kunci jawaban sebagai panduan belajar.
14. Unen-unen kang ajeg panganggone,mawa teges entar, di arani...
A. Saloka
B. Bebasan
C. Paribasan
D. Guru Wilangan
E. Guru Gatra
Jawaban: C
15. Arep jamure emoh watange, kalebu tuladha....
A. Saloka
B. Paribasan
C. Sandangan
D. Guru Basa
E. Bebasan
Jawaban: E
16. Supaya awake sehat, kudu sarwa njaga...
A. Pola mangan
B. Karesikan awak
C. Karesikan omah
D. Jawaban: a,b,c bener
E. Begadang saben dina
Jawaban: D 4
17. Jangkepi tembung iki, Adigang,adigung.......
A. Bareng-bareng
B. Migunani
C. Adiguna
D. Baladewa
E. Dursasana
Jawaban: C
18. Bapak pemimpin bangsa Indonesia ing era Orde Baru, yaiku...
A. Sukarno
B. Tri Sutrisno
C. BJ Habibie
D. Soeharto
E. Susilo Bambang Yudoyono
Jawaban: D
19. Dewi Sedhah Merah kaya-kaya pupus atine kanggo mecaki dina-dina ing lembaraning uripe.
Senajan wis ora kurang-kurang anggone adipati Siung Laut nggedhekake atine putrine, nanging sekaring kedhaton kadipaten Blambangan kuwi kaya-kaya saya kelem jroning panalangsa.
Tetembungan kang ngemu surasa ora salugune ing pethikan teks kasebut yaiku....
a. Dewi Sedhah Merah kaya-kaya, pupus atine, kadipaten Blambangan
b. pupus atine, lembaraning uripe, nggedhekake atine
c. wis ora kurang-kurang, sekaring kedhaton, kelem jroning panalangsa
d. pupus atine, adipati Siung Laut, kadipaten Blambangan
e. wis ora kurang-kurang, sekaring kedhaton, jroning panalangsa
Jawaban: A
20. Sangsangan rukmi ingkang kinarya tiba dhadha, pinatik-patik sesotya, satuhu karya lam-laming kang samya humiyat.
Kebayaknya awarni langking sinulam benang kencana kembar padha irenge kaliyan busanane temanten kakung.
Pethikan ing dhuwur mujudake panyandra tumrap....
a. Pepanggihane manten
b. Kirap kasatriyan manten
c. Busanane penganten
d. Kirap kanarendran
e. Pahargyan manten
Jawaban: C
21. Kutuk marani sunduk, kalebu tuladha.....
A. Basa Rinengga
B. Paribasan
C. Bebasan
D. Guru gatra
E. Saloka
Jawaban: E
22. Purwakanthi kaperang dadi telu,yaiku Guru Swara,Guru Sastra lan.. ..
A. Guru Basa
B. Guru Wilangan
C. Guru Gatra
D. Guru Lagu
E. Krama Inggil
Jawaban: A
23. Bocah pinter, pintere ngungkuli dhokter, kalebu puwakanthi guru....
A. Sastra
B. Basa
C. Swara
D. Wilangan
E. Lagu
Jawaban: B
24. Prakaryaku dituku ibu guru, kalebu purwakanthi guru...
A. Lumaksita
B. Lagu
C. Swara
D. Sastra
E. Wilangan
Jawaban: C
25. Mengeti tanggal kelahirane RA Kartini, saben ...
A. 21 April
B. 10 April
C. 1 Mei
D. 5 Mei
E. 15 Juni
Jawaban: A
26. Asma pahlawan kang nyiptakake lagu Bengawan Solo, yaiku ...
A. Suroto
B. Gesang
C. Marzuki
D. Simanjutak
E. Kinarsih
Jawaban: B
27. Lagu kebangsaan Indonesia Raya, dkarang dening ...
A. Indra Jaya
B. Marzuki
C. WR Supratman
D. Kartini
E. Ki Anom
Jawaban: C
28. Kang diarani guru wilangan, yaiku....
A. Cacahing wanda saben sapada
B. Cacahing wanda saben sagatra
C. Cacahing wanda saben satembung
D. Cacahing gatra saben sapada
E. Cacahing pada saben sagatra
Jawaban: B
29. Dhong dhinging swara saben pungkasane gatra, diarani....
A. Guru basa
B. Guru gatra
C. Guru wilangan
D. Guru lagu
E. Guru swara
Jawaban: D
30. Guru lagune Tembang Megatruh, yaiku.....
A. A, u, i, o
B. I, a, i,u, o
C. U, u, i, u, o
D. U, a, i,a,o
E. U, i, u, i, o
Jawaban: E
31. Tembang macapat kang cacahing 6 gatra,yaiku..
A. Mijil, Kinanthi, Gambuh
B. Durma, Sinom, Pangkur
C. Kinanthi, Megatruh, Mijil
D. Sinom, Durma, Kinanthi
E. Pangkur, Dhandhanggula, Pucung
Jawaban: C
32. Tembang Kinanthi guru lagune.....
A. 7u, 8a,8i,6a
B. 12u, 8i,8u,7a
C. 6a,8i,9a,7i,8u
D. 8i,8a,8e,7a,8u
E. 8u, 8i, 8a, 8i, 8a, 8i
Jawaban: E
33. Guru lagu 7u, 10u, 12i, 8u,80 , kalebu tembang....
A. Gambuh
B. Kinanthi
C. Asmarandana
D. Sinom
E. Pucung
Jawaban: A
34. Cacahing gatra saben sapada diarani...
A. Guru wilangan
B. Guru wanda
C. Guru tembung
D. Guru gatra
E. Guru basa
Jawaban: D
35. Paugerane tembang Dhandhanggula ...
A. Sapada = 10 gatra
B. Sapada = 10 wanda
C. Sagatra = 10 pada
D. Sawanda = 10 gatra
E. Sagatra = 10 wanda
Jawaban: A
36. Ing ngisor iki kang kalebu saloka yaiku....
a. Emprit abuntut bedhug. Kebo nusu gudel.
b. Cagak nguntal empyak. Sing taberi, nastiti lan ngati-ati.
c. Mripate ndamar kanginan. Suradira jayaningrat lebur dening pangastuti.
d. Gandane arum jamban. Pasuryane abang dluwang.
e. Ing ngarsa sung tuladha. Ing madya mangun karsa
Jawaban: D
37. Kang kagolong tembung yogyaswara yaiku....
a. abang dluwang, mudha mudhi, dewa dewi
b. gandarwa gandarwi, kedhana kedhini, mudha mudhi
c. maneka warni, dewa dewi, siswa siswi
d. putra putri, edi peni, perwitasari
e. pemudha pemudha, prameswari, jaluestri
Jawaban: E
38. Ukara ing ngisor iki kang ngemot tembung entar yaiku....
a. Sapa sing salah kudu ngalah.
b. Yen mangsa udan dalane lunyu banget, mula sing ati-ati.
c. Tangane bocah iku dawa sisih, cacat wiwit cilik.
d. Bocah kuwi pancen lunyu ilate, mula didohi kancane.
e. Polatane katon sumringah bareng krungu kabar kahanan bojone.
Jawaban: B
39. Ukara sing ngemu basa rinengga yaiku....
a. Sedina natas udane ora uwis-uwis.
b. Agemane Bapak diampil Pak Dhe.
c. Saben dina pagaweyane mung thutuk watu.
d. Pancen bocahe ya ayu, tur solah tingkahe nyenengake.
e. Dhasar gandhes, luwes, yen nganggo busana sarwa pantes.
Jawaban: E
40. Sekul lepat ulam segara, wonten lepat nyuwun pangapura, kalebu purwakanthi....
A. Guru Lagu
B. Guru Swara
C. Guru Wilangan
D. Guru Basa
E. Guru Sastra
Jawaban: E
- Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
- Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
6 Tantangan Pengamalan Pancasila Bagi Peserta Didik Hadapi Era Reformasi |
![]() |
---|
Alur Daftar Online Sekolah dan Link Surat Pernyataan Ortu, Dokumen yang Harus Diunggah SPMB |
![]() |
---|
SOAL dan Jawaban Tes Toefl Bahasa Inggris Bagi Peserta Didik ataupun Yang Hendak Melamar Kerja |
![]() |
---|
35 JAWABAN IPS Kelas Semester 2 Untuk Ujian dan Ulangan Pilihan Ganda Terbaru |
![]() |
---|
Soal dan Jawaban Bahasa Jawa Kelas 8 Semester 2 Soal Pilihan Ganda Lengkap Kunci Jawaban Terbaru |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.