Contoh Soal
36 Contoh Soal Ulangan Bahasa Inggris Kelas 11 SMA dan Kunci Jawaban UTS, UAS 2024 Kurikulum Merdeka
Soal ulangan ini akan membahas tentang mata pelajaran Bahasa Inggris Kelas 11 SMA yang dilengkapi dengan kunci jawaban.
TRIBUNPONTIANAK.CO.ID- Berikut ini kita simak contoh soal ulangan harian siswa Kelas 11 SMA Kurikulum Merdeka.
Soal ulangan ini akan membahas tentang mata pelajaran Bahasa Inggris Kelas 11 SMA yang dilengkapi dengan kunci jawaban.
Sebagai bahan referensi belajar, siswa diharapkan bisa mencari materi pelajaran terlebih dahulu, agar bisa menemukan kunci jawaban yang tepat dan pembahasannya.
Maka dari itu, mari kita simak bersama contoh soal ulangan Bahasa Inggris Kelas 11 SMA berikut ini :
The following text is for questions no 1–5
You are My Sunshine
(Johnny Cash)
[Verse 1]
The other night dear, as I lay sleeping
I dreamed I held you in my arms
When I awoke, dear, I was mistaken
So I bowed my head and I cried
[Chorus]
You are my sunshine, my only sunshine You make me happy when skies are gray You'll never know, dear, how much I love you Please
don't take my sunshine away
[Verse 2]
I've always loved you and made you happy
And nothing else could come between
But now you've left me to love another
You have shattered all of my dreams
[Chorus]
You are my sunshine, my only sunshine You make me happy when skies are gray You'll never know, dear, how much I love you Please don't take my sunshine away
1. The song above is about ...
A. Someone who falls in love with a man
B. Someone who loves his/her child
C. Someone who dislikes others
D. Someone who annoys his/her friends
E. Someone who misses his/her lover
Jawaban : b
• 36 Contoh Soal Ulangan PPKn Kelas 11 SMA dan Kunci Jawaban UTS, UAS 2024 Kurikulum Merdeka
2. What happens to the person whom the song is intended to?
A. He/she has come
B. He/she has arrived
C. He/she has left away
D. He/she has dreamed
E. He/she has awaken
Jawaban : c
3. What happens to the writer at the end?
A. she/he feels mournful
B. she/he feels happy
C. she/he feels glad
D. she/he feels bored
E. she/he feels nervous
Jawaban : a
4. What is the message of the song?
A. We may not make people cry
B. We must remember our memory in the past
C. We can dream about love
D. We should get sunshine for health
E. We will lose people we love one day later
Jawaban : e
5. Arif : I think I cannot join our football team again
Alfian: Don’ be like that Budi. You know, you are our strength. And we stand here today, play the game we used to play, get the champ it’s all ..... you.
A. because
B. in order to
C. so that
D. because of
E. providing that
Jawaban : d
The following text is for questions no 6–11
Gelatin is a protein substance that comes from the skins and bones of animals. Most people know
it as the substance used to make a jellylike salad or dessert. Not only is it useful in making these foods,
but it is also beneficial to the consumer because of its high protein content. Gelatin is also commonly
used in the photographic industry and in making medicinal capsules.
The process for producing gelatin is a long and complex one. In the processing of gelatin made from
bones, which varies slightly from that of gelatin make from skin, the grease first must be eliminated. Then,
the bones are soaked in a solution of hydrochloric acid in order to rid them of minerals and are washed
several ties in water. Next, the bones are placed in distilled water, heated to over 90oF for a few hours,
placed in fresh distilled water, and then heated again at a little over 100oF. A fluid forms from this heating,
and it is concentrated, chilled, and sliced. Finally, it is dried and ground. In its final form, gelatin is white,
tasteless, and odorless.
6. The text above discusses about ...
A. the process of making gelatin.
B. advantage of minerals.
C. uses of bones.
D. protein food.
E. gelatin’s products.
Jawaban : a
7. “..... the grease first must be eliminated.” (Paragraph 2) What does the underlined word mean?
A. fat D. mineral
B. junk E. protein
C. acid
Jawaban : a
8. Which of the following statement is true?
A. The chemical used in making gelatin comes off the surface of the bones by rinsing with water.
B. Gelatin made from skin is produced in the same way as that made from bones.
C. When the gelatin is dried, it is in powder form.
D. Grease probably does not aid in producing gelatin.
E. A fluid does not form from this heating.
Jawaban : d
9. “Next, the bones are placed in distilled water, .....” (Paragraph 2). The word “distilled” is closely
meaning to ...
A. hot D. plenty
B. cool E. purified
C. boiled
Jawaban : e
10. What is the main idea of the second paragraph?
A. The final form of gelatin is white and odorless
B. Gelatin can only be produced in distilled water
C. Producing gelatin is not simple work
D. Producing gelatin needs a lot of fresh water
E. Gelatin can be produced from two sources
Jawaban : c
11. From the text we know that ...
A. we can easily produce gelatin at home
B. gelatin can only be used in photographic industry
C. it is necessary to add mineral to the gelatin
D. fat aids in the process of making gelatin
E. gelatin is good food because of its high protein
Jawaban : e
• Contoh Aturan Pemasangan Foto Presiden dan Wakil Presiden di Kelas, Klik Dowload Foto Terbaru
12. “..... but it is also beneficial to the consumer .....” (par. 1).
The underlined word means ...
A. useful D. various
B. unfaithful E. addictive
C. dangerous
Jawaban : a
The following text is for questions no 13 – 17
In autumn, the colour of the leaves changes into beautiful yellow, red, and brown. Do you know how this happens? To answer that question, first we have to understand about leaves. Leaves are the food factories of plants. Plants take water from the ground through their roots and they take carbon dioxide from the air. Plants need glucose for energy and for their growth. The plants use sunlight to turn water and carbon dioxide into glucose. The process is called photosynthesis and the substance that helps this photosynthesis process is called chlorophyll. This chlorophyll makes plants look green.
As summer ends and autumn comes, the days get shorter and shorter. The trees "know" that they have to be ready for winter. During winter, there is not enough sunlight or water for the photosynthesis process. The trees will rest, and use the food that they have stored during summer. The trees begin to close their food factories. The green chlorophyll substance disappears from the leaves. As the leaves begin to lose their green colour, they change into beautiful yellow and orange.
In some trees, like maple tree, glucose is trapped in the leaves after the photosynthesis process stops. Sunlight and cool rights turn the green colour of the leaves into red. Oak leaves become brown because of wastes that are left in the leaves. This combination of red and brown makes the trees look very beautiful in autumn.
13. What is the best title for the text above?
A. Tree
B. Seasons
C. Photosynthesis
D. The changes of leaves
E. Beautiful Autumn
Jawaban : d
14. A part of trees which is used to take water from the ground is...
A. branch D. fruit
B. root E. stem
C. leave
Jawaban : b
15. When do the trees produce their food?
A. in winter D. in summer
B. in spring E. in fall
C. in autumn
Jawaban : d
16. “The plants use sunlight to turn water and carbon dioxide into glucose” (paragraph 3). The underlined word “turn” has the same meaning as ...
A. change B. absorb C. dry D. take E. preserve
Jawaban : a
17. What makes the trees look beautiful in autumn?
A. Because their leaves are doing photosynthesis.
B. Because the trees will rest and use their food.
C. Because they have stored their food.
D. Because sunlight and cool nights turn the color of leaves in maple tree.
E. Because the leaves color of trees change into beautiful combination of colours.
Jawaban : e
18. “If you have something to do,….”
(Paragraph 2). What does the word “you” in the sentence refer to?
a. Eva
b. Helen
c. Johnson
d. Johnson father
e. Johnson mother
Jawaban : C
19. “I just need to confirm at this coming….”
(paragraph 2). What does the underlined word mean?
a. To make sure.
b. To show uncertainly
c. To get information
d. To deliver the news.
e. Invite
Jawaban : A
20. The text above tell us about, ….
a. Introduction
b. Invitation
c. Say goodbye
d. Complaint
e. Compliment
Jawaban : B
25. “Some students are going to arrange a reunion party at school next month.” The passive is….
a. A reunion party are going to arrange by some student at school next month.
b. A reunion party is going to arrange by some student at school next month.
c. A reunion party is going to arrange by some students at school next month.
d. A reunion party is going to be arranged by some students at school next month.
e. A reunion party is held go to be arranged by some students at school next month.
Jawaban : D
26. “Neither James nor Jenny has been told yet.” The passive is….
a. James has told Jenny already.
b. Jenny has told James already.
c. Nobody has told James and Jenny.
d. They have told either James or Jenny.
e. James have told Jenny already.
Jawaban : C
27. “My book was stolen.” The passive is….
a. Someone stole my book.
b. Someone has stolen my book.
c. Someone have stolen my book.
d. Someone was stealing my book.
e. Someone is stolen my book.
Jawaban : A
• 8 Contoh Doa Penting yang Wajib di Ingat Umat Muslim agar Mendapat Keberkahan
28. The synonym of the word “dangerous” in the text is….,
a. rude
b. impolite
c. health risk
d. harmful
e. disease
Jawaban : D
29. “Pilot flies the plane twice a week”. The passive is….
a. The plane is being flew by pilot twice a week.
b. The plane is flown by pilot twice a week.
c. The plane is flew by pilot twice a week.
d. The plane is being flown by pilot twice a week.
e. The plane is fly by pilot twice a week.
Jawaban : A
30. “Math is being taught by Mr. Heri”. The active sentence is….
a. Mr. Heri teaches Math.
b. Mr. Heri taught Math.
c. Mr. Heri was teaching Math.
d. Mr. Heri is teaching Math.
e. Mr. Heri will teach Math.
Jawaban : B
31. “The electricity will be repaired by technician”. The active sentence is….
a. The technician will repairs the electricity.
b. The technician will repaired the electricity.
c. The technician will repair the electricity.
d. The technician will be repairs the electricity.
e. The technician will be repairing the electricity.
Jawaban : D
32. “The victim may be killed by the robber.”
The active is….
a. The robber may kill the victim.
b. The robber may kills the victim.
c. The robber may be kill the victim.
d. The robber may killed the victim.
e. The robber may be killed the victim.
Jawaban : E
The following text is for number 33 to 37.
Advantages of Gold Coin Investment
Gold has become a precious metal to mankind since it was the dawn of civilization. The nature of gold is soft and malleable which people can make and easily change to any forms, even it is done just by a simple technology. The beautiful golden and shiny color does not easily fade out. The form of gold can be as jewelry, bar, or coin. Now days gold coin, such as gold IRA, becomes an advantageous Investment.
Gold is safe and profitable for investment. In uncertain situations, many people are turning to gold because gold has a more stable value and regarded as currency without limitation assets. It is secure and can be cashed out at any time we need. The Gold values tend to be stable: take a look an IRA gold discussion. It is zero inflation effect. It is very rare that the gold price tends to increase.
Investment in the form of coins, it is famous as gold coin, is more profitable if it is compared with the investment gold in the form of jewelry. Gold Coin, for example gold 401k which some people call 401k gold, is very good when used as an alternative investment, whether it is for the medium-term investment and long-term investment. Besides that gold coins need less cost in production and manufacturing so it is more lucrative than investing gold in the form of jewelry.
Moreover, some people do not just think gold as an investment, but also as collections. Because the character is a collection so the uniqueness and rareness are the point. There might be coins that cost up to more than a million because of the history variables, ownership, and perhaps an important event when the coin is launched.
From the reason above, if we decide to make an investment, it cloud be useful to consider investing gold coin or think about gold IRA transfer. It is really recommended.
33. What is the benefit of gold’s nature soft and malleable?
a. it is very valuable.
b. it has high price.
c. it has increasing price.
d. it can be used as form of investment.
e. it is easily changed into any forms.
Jawaban : D
34. What is IRA gold’s form?
a. Necklace.
b. Bracelet.
c. Bar.
d. Coin.
e. Any forms.
Jawaban : D
35. When usually people turn to gold as investment?
a. When gold price increases
b. When gold prices high
c. In uncertain condition
d. When they have more money
e. During financial crisis
Jawaban : C
36. Why gold is considerably secure?
a. Because gold has a more stable value.
b. Because it has high price.
c. Because it can be chased anytime.
d. Because it is precious.
e. Because the price increases every year.
Jawaban : A
37. What makes gold coin is more lucrative gold in the form of jewelry?
a. its prices is higher.
b. The price never falls.
c. It is good for investment.
d. It needs less cost in production and manufacturing.
e. It is profitable.
Jawaban : D
(*)
- Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
- Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
contoh soal ulangan Bahasa Inggris
Soal Ulangan Bahasa Inggris Kelas 11 SMA
Bahasa Inggris Kelas 11 SMA
soal dan kunci jawaban
Kurikulum Merdeka
Soal ulangan Bahasa Inggris
Semester 1
Bahasa Inggris
pelajaran
Soal-Soal Terbaru Ulangan UTS PKWU Kelas 11 SMA Tahun Ajaran 2024/2025 Kurikulum Merdeka |
![]() |
---|
Soal-Soal Terbaru Ulangan UTS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA Tahun Ajaran 2024/2025 Kurikulum Merdeka |
![]() |
---|
Soal-Soal Terbaru Ulangan UTS Pendidikan Pancasila Kelas 11 SMA Tahun Ajaran 2024/2025 Kurikulum M |
![]() |
---|
Soal-Soal Terbaru Ulangan UTS Matematika Kelas 8 SMP Tahun Ajaran 2024/2025 Kurikulum Merdeka |
![]() |
---|
Soal-Soal Terbaru Ulangan UTS IPS Kelas 7 SMP Tahun Ajaran 2024/2025 Kurikulum Merdeka |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.